Οι κορασίδες του Κυριάκου Μουστάκα επικράτησαν στον τελικό με 37-40 του ΤΑΚ Περιστεριώνα στο κλειστό της Τήνου

Στην κορυφή των Κυκλάδων ο Α.Ο. Άνδρου

Την δική τους ιστορία γράφουν οι κορασίδες του Α.Ο. Άνδρου, αφού μετά από έναν συναρπαστικό τελικό επικράτησαν του ΤΑΚ Περιστεριώνα στο κλειστό της Τήνου με 37-40 και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Κυκλάδων. Η ομάδα της Άνδρου συνεχίζει την πετυχημένη της πορεία αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των παγκορασίδων, το 2019, κατέκτησε τον δεύτερό της τίτλο. Οι κορασίδες του Α.Ο. Άνδρου επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του Περιστεριώνα στο κλειστό γυμναστήριο «Τήνια 1895».

Από την πλευρά της η ομάδα της Τήνου έκανε μεγάλη προσπάθεια να μείνει μέσα στον αγώνα και να φτάσει στην κατάκτηση του Τίτλου, όμως οι πρωταθλήτριες, μετά από ένα καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, έφτασαν στη νίκη.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Άνδρου, όπου και κατάφερε από την αρχή να πάρει μία διαφορά έντεκα πόντων 2-13. Ο Περιστεριώνας αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στους πέντε (10-15) με το κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Α.Ο. Άνδρου αύξησε και πάλι τη διαφορά (14-21), με τον Περιστεριώνα  να μειώνει στους πέντε 16-21 και με το σκορ αυτό να πηγαίνουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η ομάδα της Τήνου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 20-21 και 22-23, ενώ 4:48 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου ισοφάρισε σε 23-23.

Η ομάδα του κ. Βλαβιανού πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο παιχνίδι προσπερνώντας τον Α.Ο. Άνδρου με το σκορ να γίνεται 25-24. Οι Τηνιακές στην τρίτη περίοδο έκαναν ένα σερί 13-4 κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τις φέρει μπροστά με την λήξη του δεκαλέπτου με σκορ 29-25.

Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς η Άνδρος δεν είχε πει την τελευταία της λέξει και μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι κατάφερε 7 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ με 31-32.

Το συγκρότημα του κ. Μουστάκα από τη στιγμή που πέρασε μπροστά κατάφερε να διαχειριστεί τέλεια το παιχνίδι, κράτησε μακριά από την ρακέτα της την ομάδα της Τήνου και το τελικό 37-40 ήρθε δίκαια και τον Α.Ο. Άνδρου.

Το πρωτάθλημα αυτό είναι το πρώτο στην κατηγορία των Κορασίδων για τον Α.Ο. Άνδρου, αποδεικνύοντας πως στο νησί γίνεται μία εξαιρετική δουλειά η οποία έχει και συνέχεια.

Στην Τήνο σαφώς και δεν το βάζουν κάτω μετά τον χαμένο τελικό, καθώς ο Περιστειρώνας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ο. Άνδρου 37-40

Διαιτητές: Μαρουδιάς, Σαμοθράκης, Οικονόμου
Δεκάλεπτα: 10-15, 16-21, 29-25, 37-40

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Παν. Σιώτης): Καλογεράκη, Σαρρή 6, Μπινιάκου 8, Καμπέρι 2, Μαραγκού, Πετροπούλου 5, Βιδάλη, Δενεκαρία, Κλαυδιανού 10.

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Γκουμένη 1, Πέτσα 10 (2), Λεμπέση, Κουλούρη 6, Φουντά, Γιαχουντή 5, Νασοπούλου, Χέλμη, Ζαχαρώδη, Φυρίου, Σπυροπούλου, Λανέ 18 (2).

Τα συγχαρητήρια του Περιστεριώνα στον Α.Ο. Άνδρου

Η διοίκηση της ομάδας της Τήνου, λίγη ώρα μετά το τέλος του μεγάλου τελικού με τον Α.Ο. Άνδρου, εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση. Ο Περιστεριώνας έχει δείξει ήθος όλα αυτά χρόνια και το απέδειξε για ακόμη μία φορά, όπου συνεχάρη τις κορασίδες του Α.Ο. Άνδρου για την μεγάλη τους επιτυχία.

Η ανακοίνωση

"Συγχαρητήρια στην ομάδα των Κορασίδων του Α.Ο. Άνδρου για τη δίκαιη νίκη τους στον τελικό και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Συγχαρητήρια και στον ακούραστο προπονητή του Α.Ο. Άνδρου κο Κυριάκο Μουστάκα που τα ατελείωτα χιλιόμετρα του για το καλό του Ανδριώτικου μπάσκετ αποδίδουν καρπούς.

Όλα αυτά τα χρόνια με την Άνδρο μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το Κυκλαδίτικο μπάσκετ για αυτό και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος στην Αθήνα".

Ταυτόχρονα η διοίκηση της ομάδας της Τήνου θέλησε να δώσει συγχαρητήρια και στις δικές της αθλήτριες.

«Οι Κορασίδες μας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κυκλάδων μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με την ομάδα του Α.Ο. Άνδρου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που μετά από μήνες απραξίας επέστρεψαν στο γήπεδο για το μπάσκετ που τόσο αγαπάνε αλλά και στον προπονητή τους κο Παναγιώτη Σιώτη που πίστεψε σε αυτά τα παιδιά και καλλιέργησε το ταλέντο τους από τα πρώτα τους χρόνια που ήρθαν στην ομάδα.

Πολλά μπράβο και στα κορίτσια μας που τραυματίστηκαν σοβαρά στους προηγούμενους αγώνες αλλά με αυταπάρνηση νίκησαν τον πόνο και έδωσαν τη ψυχή τους για τον Περιστεριώνα μας.

Τεράστια συμβολή στην ταχεία τους αποκατάσταση είχε η φυσικοθεραπεύτρια κα Κατερίνα Σελέντη. Η παρουσία της στην άκρη του πάγκου στους αγώνες μας δίνει μια ανεκτίμητη ασφάλεια που ένα ευχαριστώ είναι λίγο για να την εκφράσει.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μας έστω και από μακριά, όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το γήπεδο πανηγυρίσαμε μαζί, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί χάρη σε αυτά τα παιδιά. Στα δύο τελευταία F4 αυτό δεν μπορούσε να γίνει με φυσική παρουσία αλλά η αγάπη σας περνούσε την οθόνη και μας έδινε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Κορίτσια σκουπίστε τα δάκρυα, τα μάτια δακρύζουν και στη χαρά και στη λύπη και τα δικά μας τα έχετε πλημμυρήσει με δάκρυα υπερηφάνειας και χαράς τόσα χρόνια. Είσαστε πρότυπο ομάδας με όλα αυτά που τη χαρακτηρίζουν, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα, τη φιλία και το πάθος, είσαστε το πρότυπο για τις μικρές παγκορασίδες της ομάδας μας που περιμένουν να πάρουν τη σκυτάλη. Για εσάς που μεγαλώσατε δεν τελειώνει το μπάσκετ εδώ, η ομάδα του Γυναικείου σας περιμένει γιατί το αξίζετε. Εκεί θα ξανασυναντηθούμε για νέες συγκινήσεις, νέα όνειρα και νέες επιτυχίες.

Κορίτσια σας ευχαριστούμε και σας αγαπάμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".