Με τρεις ήττες αποχαιρέτησε τη Β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος η Α.Ε. Σαντορίνης

Αξιοπρεπής η προσπάθεια των πρωταθλητών Κυκλάδων

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β΄ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων η Α.Ε. Σαντορίνης, καθώς στο τελευταίο της κατά σειρά ματς έχασε από τον Ο.Α.Α. Ηρακλείου με 52-91. Η Σαντορίνη έκλεισε την προσπάθειά της καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την ελπίδα πως τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να έχει μία ακόμα καλύτερη εικόνα. Η Σαντορίνη, παρά την καλή της εικόνα, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο ροζ φύλλο αγώνα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Κρήτης, εκτός από τη νίκη επί της Σαντορίνης, εξασφάλισε και τη πρόκριση στον Final -6 του πανελληνίου πρωταθλήματος. Το παιχνίδι, όπως φανερώνει και το σκορ, είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού η ομάδα της Κρήτης από την αρχή ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Το συγκρότημα από το Ηράκλειο της Κρήτης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο εξασφάλισε μία μεγάλη διαφορά. Το 11-30 έδινε ένα σαφές προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους. Η εικόνα κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν άλλαξε αφού οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 22-54. Το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η μεγάλη διαφορά, αλλά και η δυναμική της ομάδας της Κρήτης, δεν άφηναν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Α.Ε. Σαντορίνης.

Η ομάδα του κ. Πεταλωτή, παρά τις τρεις ήττες στη Β΄ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ελπίδες για το μέλλον.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ομάδας από την Σαντορίνη, με ανακοίνωση της, θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τα παιδιά και το τεχνικό τιμ για την προσπάθειά τους, αλλά και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας της Σαντορίνης

"Η ομάδα της ΑΕ Σαντορίνης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η ομάδα Παίδων της ΑΕ Σαντορίνης μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιο ροζ φύλλο Αγώνα αλλά αποκόμισε εικόνες κι εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για την διάπλαση των χαρακτήρων αλλά και αγωνιστικών ικανοτήτων, πράγμα που οι προπονητές των τμημάτων υποδομής δουλεύουν από τα πρώτα ηλικιακά βήματα των ακαδημιών της ΑΕ Σαντορίνης.

Στο πρώτο ματς απέναντι στον ΒΑΟΛ Χίου η ομάδα της Σαντορίνης λίγο έλειψε να πάρει το Ροζ φύλλο αγώνος αλλά  λύγισε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα αν και είχε από την αρχή του το προβάδισμα,
Από αυτή την ήττα θα μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις με πίεση και βέβαια στα επόμενα παιχνίδια θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση".

ΒΑΟΛ Χίου – ΑΕ Σαντορίνης  58-54

ΔΙΑΤΗΤΕΣ: ΣΚΟΥΤΑΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-15, 24-26, 41-37, 58-54.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Πεταλωτής): Στρίμπας 4, Γρηγοριάδης 21( 3), Γκιοπαλάι, Διαμαντής, Μαρκοζάνες, Φωκιανός, Μαλολλάρι 20 (1), Μουρατίδης 5 (1), Χάλαρης 2, Φύτρος Ηλ., Φύτρος Κων. 2, Βαζαίος.

Στο δεύτερο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι το Ηράκλειο είναι το ακλόνητο φαβορί  για την κατάκτηση του Γ΄ ομίλου έδωσε την ευκαιρία στον coach Πεταλωτή τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο έτσι ώστε να κάνει ένα crash test με την ομάδα του.
Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από την αρχή του αγώνα κι έτσι το Ηράκλειο πήρε σχετικά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΕ Σαντορίνης – Ηράκλειο ΟΑΑ 52-91

Διαιτητές: ΤΕΦΤΙΚΗΣ – ΓΕΡΑΝΙΟΣ

Δεκάλεπτα: 11-30, 22-54 (ημίχρονο), 30-54, 52-91.

Α.Ε.Σαντορίνης (Πεταλωτής): Γρηγοριάδης 17 (3), Μαλολλάρι 25(3), Φύτρος Ηλίας 2, Φύτρος Κώστας 4,Μουρατίδης, Φωκιανός 2, Στρίμπας, Διαμαντής 2, Βαζαίος, Παλάι, Χάλαρης.

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο παιδείας & Αθλητισμού κ. Στεφανάκη Γεώργιο για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη βοήθεια του.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ορφανό Εμμανουήλ και τον κ. Αλαφούζο Βασίλη πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ για την άμεση ανταπόκριση και για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Η διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης στην ανακοίνωσή της θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους της έχουν σταθεί και βοηθήσει τη χρονιά που διανύουμε.

Κλείνοντας ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών μας για την άμεση υποστήριξη τους, διότι με την πολύτιμη βοήθεια τους, στήριξαν την επιλογή́ των παιδιών, στηρίξαν την επιλογή́ της ομάδας!

Αγαπητοί́ γονείς να είσαστε περήφανοι για τα παιδιά́ σας όπως είμαστε εμείς περήφανοι για τους αθλητές μας! 

Οι πρωταθλητές μας, τα παιδιά της Σαντορίνης, είναι η ανταμοιβή όλων των προσπαθειών που γίνονται και θα γίνονται μόνο και μόνο για τα παιδιά! Οι μεγάλες ομάδες γράφουν ιστορία και το ταξίδι συνεχίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών διότι η Σαντορίνη παίζει δυνατά!".

Ετικέτες: