Η ομάδα του Μάκη Νικολαΐδη επικράτησε με 54-83 της Ερμούπολης στο ματς που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος των ανδρών

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Άρη Σύρου

Με το δεξί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μπήκε ο Άρης Σύρου, ο οποίος επικράτησε με 54-83 του Α.Ο. Ερμούπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος των ανδρών. Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ένα θετικό πρόσωπο. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν σε μία σχετικά εύκολη νίκη. Από την πλευρά τους οι αθλητές του Λάζαρου Τζιομπάνη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάζονταν να παίζουν οι ίδιοι στο ματς. Ο τεχνικός της Ερμούπολης είχε μόλις επτά αθλητές στη διάθεσή του, σε αντίθεση με τον Μάκη Νικολαΐδη, οποίος είχε όλους σχεδόν τους παίκτες, με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς αλλαγές και να δίνει επιπλέον ανάσες.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αποκτώντας από την αρχή το προβάδισμα καθώς έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 14-21. Την μεγάλη διαφορά την απέκτησαν οι φιλοξενούμενοι από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα, χάρη στα μακρινά τους σουτ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Άρη να διατηρεί το προβάδισμα και να ελέγχει το ματς. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 24-41.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά από τα μέσα της τρίτης περιόδου και ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου και πέρασε τους είκοσι πόντους.
Από την πλευρά τους οι δύο προπονητές έδειξαν ικανοποιημένοι από την απόδοση των αθλητών τους και πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Ο κ. Τζιομπάνης επίσης ευχήθηκε το πρωτάθλημα να μην διακοπεί ξανά και να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ο κ. Νικολαΐδης, τόνισε πως η ομάδα του δουλεύει σε καθημερινή βάση, καθώς οι στόχοι είναι υψηλοί.

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 54-83

Δεκάλεπτα: 14-21, 10-20, 19-17, 11-25

Διαιτητές: Μάκης Μαρουδιάς, Σταύρος Ρούσσος

 ΑΟ Ερμούπολης (Λάζαρος Τζιομπάνης): Τσιομπάνης, Τζωρτας 11 (3), Γαβιώτης 6, Σκιαδάς 12 (2), Παλαιολόγος 1, Τομαής, Θεοδωράκης 24 (4), Χατζηαναγνωστου

 Άρης Σύρου (Μάκης Νικολαΐδης ): Σιγάλας 1, Πετρόπουλος 15 (1), Κρητικός 2, Κοσμάς 10 (1), Λιούλης 10 (1), Κυρήτσης 1, Κατεβατής, Βουλτσίδης, Πέτροβιτς 18 (2), Παπαφωτίου 9 (1), Σίνης 17 (1), Κόικας.