Η ομάδα του Λευτέρη Λαζαρίνου επικράτησε με 36-53 της Ερμούπολης για το πρωτάθλημα των παίδων

Νικητής του τοπικού ντέρμπι ο Άρης Σύρου

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα των παίδων κατέκτησε ο Άρης Σύρου, ο οποίος επικράτησε του Α.Ο. Ερμούπολης με 36-53. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το πρώτος τους ροζ φύλλο αγώνα έπειτα από ένα ωραίο κι άκρος ανταγωνιστικό παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Ερμούπολης παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο για ένα ημίχρονο όπου και ήταν μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια οι αθλητές του κ. Τσιομπάνη δεν βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις στην ασφυκτική άμυνα του Άρη Σύρου. Ο «διακόπτης» του αγώνα γύρισε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, εκεί όπου ο Άρης Σύρου χάρη στα δύο εύστοχα τρίποντα του Πλούμπι πήρε κεφάλι στο σκορ. Η Ερμούπολη μπήκε καλά στο παιχνίδι κρατώντας το προβάδισμα στο σκορ και κατά διαστήματα είχε διαφορές τεσσάρων κι έξι πόντων. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του κ. Τσιομπάνη μπροστά στο σκορ με 11-9. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου με τους τυπικά γηπεδούχους να δείχνουν πως ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Τα πάντα άλλαξαν όμως στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, εκεί που ο Άρης Σύρου «έσφιξε» την άμυνα του, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και έκλεψε μπάλες. Ο Πλούμπι στο φινάλε του ημιχρόνου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού χάρη στα δύο συνεχόμενα τρίποντά του ο Άρης Σύρου πέρασε μπροστά με 25-27. Η ομάδα του Λευτέρη Λαζαρίνου πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2 πόντους. Αυτό το προβάδισμα λειτούργησε ευεργετικά τους αθλητές του Άρη οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με πατημένο το γκάζι. Η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 13 πόντους, καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν σε ρυθμό, αλλά το βασικότερο είναι πως δεν μπόρεσαν να σπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη Σύρου. Οι Πλούμπι, Κολσούζογλου και με συμπαραστάτη τον Χρησαφίδη οδήγησαν τον Άρη Σύρου σε μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι Συριανοί με τη νίκη τους αυτή μπαίνουν και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης και βλέπουν με αισιοδοξία το πρωτάθλημα των παίδων.

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 36-53

Δεκάλεπτα: 11-9, 25-27 (ημίχρονο), 31-41, 36-53.

Διαιτητές: Αγγ. Σαμοθράκης, Στ. Ρούσσος.

ΑΟ Ερμούπολης (Λαζ. Τσιομπάνης): Καραπαναγιώτης 2, Πανταζής 6, Τσιομπάνης Φ. 2, Δαλέζιος, Σταχτάς 1, Τσιομπάνης Αλ. 17, Δριλλάκης, Φαχίμ, Κόκκαλης 2, Βαμβακούσης 6.

ΕΑΟ Άρης Σύρου (Λ. Λαζαρίνος): Γαδ, Κορωναίος, Πλούμπι 17 (4), Χρυσαφίδης 4, Ανδρεαδάκης 4, Γεωργίου, Αρώνης 11, Πέτρου 2, Κολσούζογλου 13 (1), Κουτσός, Καλογερόπουλος, Στρογγύλης 2.