Η ομάδα της Νάξου επικράτησε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με 55-68 του Άρη Σύρου, στη «μάχη» για τον τίτλο

Το πλεονέκτημα στον Πανναξιακό

Ο Πανναξιακός ήταν ο μεγάλος νικητής της πρώτης μονομαχίας, καθώς επικράτησε στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Άρη με 55-68. Το συγκρότημα του κ. Ονάσογλου έπαιξε με την απόλυτη συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε στη νίκη επί του Άρη. Ταυτόχρονα, η ομάδα της Νάξου απέκτησε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια αφού πήρε διαφορά 13 πόντων στη Σύρο. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το παιχνίδι είχε απόλυτη ισορροπία στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά η μία στην άλλη και το σκορ άλλαξε αρκετές φορές. Οι φιλοξενούμενοι "υπνώτισαν" τους παίκτες του Μάκη Νικολαϊδη και με ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο πήραν τόσο τη νίκη όσο και τη διαφορά των 13 πόντων.

Ο Άρης από την πλευρά του μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι όπου και προηγήθηκε με 10-2 στο σκορ. Ο Πανναξιακός από την πλευρά του αντέδρασε κι όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά έκλεισε με +1 (14-15) το πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν σε απόλυτη ισορροπία. Αρχικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-33, καθώς τόσο ο Πανναξιακός όσο και ο Άρης δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον υπέρ τους προβάδισμα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, αφού τόσο ο κ. Ονάσογλου όσο και ο κ. Νικολαΐδης καθοδηγούσαν ιδανικά τις ομάδες τους.

Τα πάντα άλλαξαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο εκεί όπου ο Πανναξιακός πάτησε γκάζι, ο Άρης έμεινε από δυνάμεις και ήταν αδύνατο να ακολουθήσει. Οι αθλητές του κ. Ονάσογλου αρχικά πήραν τα ηνία του αγώνα, στη συνέχεια αύξησαν και διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Ο κ. Νικολαΐδης από την πλευρά του αν και προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του δεν τα κατάφερε κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Πανναξιακός να φτάσει σε μία καθαρή επικράτηση.

 

Άρης Σύρου – Πανναξιακός 55-68

Δεκάλεπτα: 14-15, 33-33, 47-47, 55-68

Άρης Σύρου (Νικολαϊδης) : Κολσούζογλου, Πετρόπουλος 6, Κρητικός, Κοσμάς 6, Δίπλαρος 4, Λιούδης, Κατεβατής, Σίνης 14 (1), Πέτροβιτς 8 (1), Παπαφωτίου, Αγαδάκος 17 (1), Κοϊκάς.

Πανναξιακός (Ονάσογλου): Δέτσης, Χίλα, Καλαβρός, Λάσκαρης, Σταθούλης 6 (1), Μαγγιώρος 15 (2), Ελευθερίου 3 (1), Καραγκιολίδης 15 (2), Σκούταρης 12 (3), Μυλωνάς 6, Αγγελόπουλος 2, Ατζαμόγλου 9 (2).