Η ομάδα του κ. Βερναινιώτη επικράτησε στον τελικό με 71-69 της Α.Ε. Σαντορίνης και κατέκτησε το πρωτάθλημα των εφήβων

Διατηρήθηκε στο θρόνο του ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια»

Ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια», μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, επικράτησε της Α.Ε. Σαντορίνης με 71-69 και διατηρήθηκε στον θρόνο του. Η ομάδα της ορεινής Νάξου κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να επικρατήσει της Σαντορίνης, σε έναν τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Το Final Four των εφήβων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του αθλητικού κέντρου με τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τα δύο παιχνίδια της ημιτελικής φάσης ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και ιδιαίτερα αυτό μεταξύ της Σαντορίνης και του Α.Ο. Άνδρου, αγώνας ο οποίος κρίθηκε στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Ο ΑΠΑΣ επικράτησε εύκολα του Περιστεριώνα και κλείδωσε τη δική του πρόκριση στον τελικό.

Ο τελικός διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι με την ομάδα της ορεινής Νάξου και την Α.Ε. Σαντορίνης να θέλουν το κύπελλο του πρωταθλητή. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά 11 πόντων (12-23). ΟΙ παίκτες του κ. Βερβαινιώτη από την πλευρά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησαν να πιέσουν, να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο κόλπο της νίκης. Η Σαντορίνη ξέφυγε ακόμη και με 12 πόντους, όμως ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» μείωσε τη διαφορά στους έξι (35-41) και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο καλό καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, όμως το συγκρότημα του κ. Βερβαινιώτη μείωσε σε απόσταση αναπνοής (58-59). Ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου πάτησε γκάζι και με ένα σερί 7-0 κατάφερε να περάσει μπροστά με 65-59. Η Α.Ε. Σαντορίνης μετά το τάιμ άουτ του κ. Πεταλωτή απάντησε με ένα δικό της μικρό σερί και πέρασε μπροστά στο σκορ, όμως ο ΑΠΑΣ στα τελευταία λεπτά έπαιξε έξυπνα πέρασε μπροστά με τέσσερις πόντους και κατάφερε να κρατήσει τη νίκη μέχρι τέλους. Η Α.Ε. Σαντορίνης, αν και μείωσε σε 58-59, είχε τη δική της ευκαιρία να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να "κλέψει" τη νίκη, όμως η μπάλα βάρυνε απότομα και έκαναν λάθος κάτω από την ρακέτα των Φαναριών.

Το σκορ δεν άλλαξε, με τους παίκτες του κ. Βερβαινιώτη με τη λήξη να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλος άτυχος του τελικού ήταν ο Παπανικολάου, ο οποίος σε μία πτώση στον ημιτελικό τραυματίστηκε, του βγήκε ο ώμος και έμεινε εκτός τελικού. Ο αθλητής του ΑΠΑΣ παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο της ομάδας του και εμψύχωνε κι αυτός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τους συμπαίκτες του.   

 

ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» - Α.Ε. Σαντορίνης 71-69

Δεκάλεπτα: 12-23, 35-41, 58-59, 71-69

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος, Μαρουδιάς

ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» (Βερβαινιώτης): Γκιόργκα Δεγαΐτας, Παπανικολάου, Κούρτης, Δόκλης, Πέτρας, Σεϊντίνης, Χιλάι, Ρόδε, Λιανόπουλος, Μανδηλαράς, Φραγκίσκος.

Α.Ε. Σαντορίνης (Πεταλωτής): Γρηγοριάδης, Μαλολλάρι, Καβαλλάρης, Σιγάλας, Διαμαντής, Χάλαρης, Στρίμπας, Βαζαίος, Μαρκοζάνες, Φύτρος, Μουρατίδης, Γκιοπαλάι.