Ο Άρης Σύρου επικράτησε με 74-50 του Α.Ο. Ερμούπολης για το πρωτάθλημα των ανδρών

Νίκησε και πάει για το ντέρμπι τίτλου με Πανναξιακό ο Άρης Σύρου

Ο Άρης Σύρου επικράτησε του Α.Ο. Ερμούπολης με 74-50 στο τοπικό ντέρμπι του νησιού, με τη διαφορά πως το παιχνίδι των ανδρών έγινε στο κλειστό της Μυκόνου, λόγω των εργασιών που γίνονται στο ΑΚΔΕ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό από την έναρξή του παιχνιδιού κι έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη, καθώς ο Α.Ο. Ερμούπολης, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να φέρει κάποιο εμπόδιο στην ομάδα του Μάκη Νικολαΐδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Άρης Σύρου μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα, καθώς ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην δώσει ελπίδες στον Α.Ο. Ερμούπολης. Οι παίκτες του Μάκη Νικολαΐδη σταδιακά από το πρώτο δεκάλεπτο αύξαναν τη διαφορά και με τον Κρητικό στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου να κάνει το 18-8. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με διαφορά δέκα πόντων για τον Άρη Σύρου, καθώς η Ερμούπολη, αν και της δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες για ένα εύκολο καλάθι δεν τις αξιοποίησε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης Σύρου πάτησε γκάζι και ανέβασε τη διαφορά στο +24. Αρχικά ο Παπαφωτίου με ωραία προσπάθεια πέτυχε το καλάθι, έκανε το 20-8 και με την εύστοχη βολή που είχε διαμόρφωσε το 21-8. Ο ίδιος παίκτης με τρίποντο στη συνέχεια ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά αφού έκανε το 24-8.  Ο Άρης Σύρου με το καλάθι του Πετρόπουλου έφτασε στο +19 τη διαφορά, ο παίκτης του Μάκη Νικολαΐδη έκλεψε τη μπάλα και βγήκε στον αντίπαλο καλάθι. Ο Κόικας, μετά την ασίστ του Κρητικού και την προσποίηση, έκανε το 39-18. Το 44-20 σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε από τον Σίνη και την πάσα από τον Κρητικό. Η Ερμούπολη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς πίεσε στην άμυνα και μείωσε σε 45-27. Ο Άρης Σύρου στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο και ο Μάκης Νικολαΐδης κάλεσε τάιμ άουτ, για να δώσει τις δικές του οδηγίες. Οι τυπικά γηπεδούχοι μετά το τάιμ άουτ έκαναν ένα δικό τους σερί 6-0 χάρη στους πόντους που σημείωσαν οι Πετρόπουλος και Κόικας (51-27). Ο Νταβελάκης μετά την πάσα – ασίστ του Πετρόπουλου σημείωσε το πρώτου του καλάθι με την ανδρική ομάδα του Άρη Σύρου (55-27). Ο Κούμπουρος με τρίποντο μείωσε για την Ερμούπολη σε 58-36, σκορ τρίτης περιόδου. Η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Άρης Σύρου έλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ο Κρητικός μετά από δύο άστοχα σουτ έκανε το 67-38 για τον Άρη Σύρου. Ο Μάκης Νικολαΐδης πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου και τον Βαρθαλίτη. Ο Λεμπέσης μείωσε σε 71-45 και ο τεχνικός του Άρη Σύρου πέρασε στο παιχνίδι και τον Αρώνη. Ο Τσιομπάνης μείωσε για την Ερμούπολη σε 71-47. Ο Λιούλης με σουτ τριών πόντων έκανε το 74-47.

Άρης Σύρου – Α.Ο. Ερμούπολης

Διαιτητές: Μάκης Μαρουδιάς – Άγγελος Σαμοθράκης

Δεκάλεπτα:  18-8, 44-20, 58-36, 74-50

Άρης Σύρου (Μάκης Νικολαΐδης): Κρητικός, Νταβελάκης, Πετρόπουλος, Δίπλαρος, Βαρθαλίτης, Παπαφωτίου, Κατεβάτης, Αρώνης, Λιούλης, Σίνης, Κόικας.

Α.Ο. Ερμούπολης (Γιώργος Αραβωσιτάς): Τομαής, Τζώρτας, Γαβιώτης, Τσιομπάνης, Τζώρτζης, Κουμπούρος, Μαρινάκης, Θεοδωράκης, Λεμπέσης.