Κέρδισε το ντέρμπι κορυφής η ομάδα της Ορεινής Νάξου

Συγνώμη από τη Α.Ε. Σαντορίνης ζήτησε η διοίκηση του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 26 Ιαν. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η διοίκηση του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια με ανακοίνωσή της καυτηριάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Να σημειώσουμε εδώ πως το παιχνίδι ήταν μεταξύ του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια και της Α.Ε. Σαντορίνης. Μερίδα φιλάθλων, κυρίως νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση χρησιμοποίησαν απρεπείς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη της ομάδας από την Σαντορίνη. Αν και έγινε προσπάθεια από πλευράς της διοίκηση του ΑΠΑΣ, τα υβριστικά συνθήματα συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της ομάδας από την Ορεινή Νάξου θέλησαν με την ανακοίνωσή αυτή να ζητήσουν συγνώμη για το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τους αθλητές της Α.Ε. Σαντορίνης.

Τώρα όσον αφορά τον αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο ΑΠΑΣ Τα Φανάρια ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς επικράτησε με 73-57. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα, όμως από το δεύτερο ημίχρονο κι έπειτα ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους.

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια – Α.Ε. Σαντορίνης 73-57

Διαιτητές : Σαμοθράκης, Καλαβρός

Δεκάλεπτα: 15-13, 39-31, 58-47, 73-57

ΑΠΑΣ (Τούσας): Δόγκλης 31(1), Κούρτης 34(1), Παπανικολάου, Γκιόργκα 4(1), Μητσέας, Ευθυμίου, Μανδηλαράς, Πετράς, Γκόλφης 2, Βερώνης 2, Τριαντάφυλλος, Κουφόπουλος.

ΑΕ Σαντορίνης (Μάμμος): Κουρπέτης, Διαμαντής 11(1), Γκιομπαλάϊ, Καβαλάρης 14(2), Μαρκοζάννες, Φωκιανός 9, Κοτσάϊ 4, Μουρατίδης 3(1), Φύτρος, Κασαπίου 8, Βαζαίος 8, Κασαπίου Γ.

Η ανακοίνωση του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια

Στο Δ.Α.Κ. Νάξου διεξήχθη αγώνας στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Εφήβων μεταξύ ΑΠΑΣ Νάξου "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" και της ΑΕ Σαντορίνης.

Να σημειωθεί, ότι στον συγκεκριμένο αγώνα, είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου, κυρίως όμως ανήλικων φιλάθλων, μιας και στο εν θέματι, αγωνίζονταν παιδιά των ηλικιών 15-18 ετών, ήτοι συμμαθητές και φίλοι τους.

Δυστυχώς, μερικά άτομα, τα οποία δεν μπορούμε και δεν τα κατατάσσουμε στην κατηγορία των φιλάθλων, ανήλικα επί το πλείστων, κατά διαστήματα αναπαρήγαγαν υβριστικά συνθήματα προς τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας καθώς και προς το προπονητικό team.

Δέον να σημειωθεί, ότι σαν Ναξιώτες, ζητούμε συγγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους αθλητές και προπονητές της Σαντορίνης.

Παρά την άμεση επέμβαση ανθρώπων της διοίκησης της ομάδος μας και παρόντος του Προέδρου της ΕΣΚΚ κ. Ονάσογλου Γεώργιου, τα συνθήματα αυτά συνεχίστηκαν έως το τέλος του αγώνα.

Κατ΄ αρχήν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τα γεγονότα αυτά, και θα τα καταδικάζουμε είτε πρόκειται για αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος είτε ανδρικής ή άλλης κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, αποτέλεσμα των ανωτέρω αναφερομένων, ήταν να υπάρξει σχετική εγγραφή και αναφορά στο φύλλο αγώνος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο σύλλογος μας με τιμωρία.

Θα πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς από τη πλευρά μας, επανειλημμένα έχουμε αναφέρει στους αρμοδίους τους κινδύνους που η λεκτική και όχι μόνο παραβατικότητα, ο ψευτοτραμπουκισμός και η ένταση, οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις!

Άλλωστε, ουδείς μπορεί να αντιλέξει στο γεγονός του ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι «μεταφερόμενα» από το ένα άθλημα στο άλλο ακόμη και από το ένα σωματείο στο άλλο, δημιουργούν δε αυτές τις καταστάσεις με μόνο γνώμονα την προσωπική τους «ικανοποίηση» και ουδεμία σχέση έχουν με το μπάσκετ αλλά και με τον αθλητισμό γενικά.

Προς τούτο, ζητήσαμε ήδη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΚΚ κο Ονάσογλου ούτως ώστε να βρούμε λύσεις σε αυτές τις ανοίκειες σε εμάς καταστάσεις, οι οποίες με την μία ή την άλλη μορφή, πρέπει να εξέλθουν στην κυριολεξία όχι μόνο από τα γήπεδα αλλά και από κάθε χώρο αθλητισμού και της κοινωνίας εν γένει.

Το ζήτημα αυτό, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτή τη φορά, και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να συμμετέχουν και άλλοι αρμόδιοι φορείς προς την εξομάλυνση αυτής της δυσοίωνης κατάστασης και σε συνεργασία όλων να αποκομίσει η κοινωνία της Νάξου χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν στο αρμόζων στον αθλητισμό πλαίσιο.

Εμείς δεν θα κρύψουμε τίποτε «κάτω από το χαλί» και φρονούμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όποιος πολίτης επιθυμεί, μας ακολουθεί, οι υπόλοιποι θα βρεθούν απέναντι μας.