Η ομάδα του Αριστοτέλη Παπαναστασίου επικράτησε του Α.Ο. Ερμούπολης με 67-83 στο κλειστό της Τήνου

Νικητής του τοπικού ντέρμπι ο Άρης Σύρου

Ο Άρης Σύρου επικράτησε στο κλειστό της Τήνου του Α.Ο. Ερμούπολης με 67-83 για το πρωτάθλημα των ανδρών και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η ομάδα του κ. Παπαναστασίου ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δικαίως έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Να σημειώσουμε εδώ πως το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου, καθώς στο εδώ γήπεδο οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα οι ομάδες να μπαίνουν σε πολυδάπανες μετακινήσεις. Βέβαια, ευτράπελα υπήρξαν και στο κλειστό της Τήνου, αφού και στο εκεί γήπεδο παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και λίγο έλειψε να προκαλέσει πρόβλημα στο παιχνίδι. Οι άνθρωποι του γηπέδου, αλλά και ο προπονητής του Περιστεριώνα Αντώνης Βιδάλης, έκαναν τα πάντα ώστε να βοηθήσουν και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ο αγώνας.

Τώρα, το παιχνίδι είχε έναν πάρα πολύ καλό ρυθμό, με τους τυπικά γηπεδούχους να πατούν… γκάζι ανά διαστήματα και να ξεφεύγουν στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, η Ερμούπολης είχε σε πάρα πολύ καλή μέρα τον εξαιρετικό Ισίδωρο Ρούσσο, ο οποίος κρατούσε την ομάδα του μέσα στο… παιχνίδι.

Ο Στεργίου με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι στους οκτώ πόντους (10-18) και τον Μαρινάκη έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ μείωσε σε 14-18. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει μία διαφορά τεσσάρων πόντων (19-23). Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το καλάθι του Στεργίου και το σκορ έγινε 19-25. Ο Δαουλάρης με τρίποντο έκανε το 21-30 και αμέσως ο κ. Αραβοσιτάς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του να μην αντιδρά όπως θα ήθελε.

Ο νεαρός Κορωναίος με ωραία προσπάθεια μέσα από τη ρακέτα έκανε το 21-32, φέρνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Ο Λεμπέσης μετά από κλέψιμο έκανε το 21-37, φέρνοντας τη διαφορά στο +16 για το συγκρότημα του κ. Παπαναστασίου. Ο Α.Ο. Ερμούπολης σε μία προσπάθεια να μειώσει έκανε τι 33-45 και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι τυπικά φιλοξενούμενοι με τρία διαδοχικά τρίποντα έφεραν τη διαφορά στο +19 και ο κ. Αραβοσιτάς κάλεσε τάιμ άουτ.

Ο Ρούσσος με έμμεσο τρίποντο μείωσε σε 47-65 και ο Τσιομπάνης το 53-68. Ο Κορωναίος με σουτ στην λήξη της περιόδου διαμόρφωσε το 53-68. Ο Δαλέζιος μείωσε στους 11 (61-72) για τον Α.Ο. Ερμούπολης, όμως ο Άρης κράτησε τη διαφορά σε διψήφια μορφή και το τελικό 67-83 διαμορφώθηκε από τον εύστοχο σουτ του Χρυσαφίδη.  

Α.Ο. Ερμούπολης - Άρης Σύρου 63-87

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 33-45, 54-72, 67-83

Α.Ο. Ερμούπολης (Αραβοσιτάς): Σταχτάς, Τσιομπάνης, Νουτσίνος, Τάκος, Μπόνης, Δαλέζιος, Κόκκαλης, Καρακατσάνης, Πρέκας, Μαρινάκης, Ρούσσος, Φαχίμ.

Άρης Σύρου (Παπαναστασίου): Χρυσαφίδης, Κορωναίος, Λεμπέσης, Τζώρτζης, Δαουλάρης, Παπαναστασίου, Ρετζέπας, Στεργίου, Κουτσός, Πέτρου, Τζουμάνης.