Ο αγώνας έγινε στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, έχοντας ελλιπή φωτισμό και δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητών

Σε ματς διαφήμιση ο Άρης Σύρου νίκησε τον Α.Ο. Ερμούπολης 75-77

  • Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 18 Οκτ. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το πρώτο τους φύλλο αγώνα εξασφάλισαν οι παίδες του Άρη Σύρου, όπου επικράτησαν στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 75-77 του Α.Ε. Ερμούπολης. Η ομάδα του Αριστοτέλη Παπαναστασίου μπήκε με το δεξί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς για τον Άρη το παιχνίδι αυτό ήταν το πρώτο στη νέα σεζόν.

Να σημειώσουμε εδώ πως αν και τα παιδιά είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν πλούσιες συγκινήσεις σε όλους όσοι αποφάσισαν να βρεθούν γύρο από το ανοικτό γήπεδο του αθλητικού κέντρου.

Όπως είναι γνωστό και φέτος τα παιδιά των ομάδων της Σύρου θα προπονούνται, αλλά και θα αγωνίζονται στο ανοικτό γήπεδο που βρίσκεται στο αθλητικό κέντρου, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, με κυριότερο τον παράγοντα… καιρό. Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν τον δικό τους ρόλο τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και σ’ αυτό των προπονήσεων.

Το κλειστό γυμναστήριο θα παραμείνει ανενεργό, καθώς τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Το κουφάρι του γυμναστηρίου παραμένει… πληγωμένο και ουδείς δεν μπορεί να πει κάτι για το μέλλον του.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο αγώνας μεταξύ των δύο συριανών ομάδων αποτέλεσε μία καλή διαφήμιση για το άθλημα. Άρης Σύρου και Α.Ο. Ερμούπολης έδειξαν πως δουλεύουν σωστά παρατά τις πολλές γηπεδικές δυσκολίες.

Η ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης στο πρώτο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των παικτών Άρη και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος με 20-19. Να σημειώσουμε εδώ πως καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μικρό ποσοστό στις ελεύθερες βολές. Αυτό γιατί είχαν κάτι λιγότερο από το 50% με 17/35.

Ο Άρης από την πλευρά του αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο και ανέτρεψε της εις βάρος του κατάσταση και πήγε στα «αποδυτήρια» με διαφορά τεσσάρων πόντων (38-42). Η Ερμούπολη, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε τη διαφορά σε οριακό σημείο, καθώς ο Άρης ήταν μπροστά με μόλις έναν πόντο (58-59).

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε μεγάλη αγωνία, καθώς ο χρόνος κυλούσε και τίποτα δεν ξεκαθάριζε. Ο Άρης Σύρου είχε το προβάδισμα, όμως η Ερμούπολη στα τελευταία 17 δεύτερα είχε τη μπάλα στην κατοχή της. Η ομάδα του κ. Καρακατσάνη θα μπορούσε να στείλει αρχικά το ματς στην παράταση, αλλά και να «κλέψει» τη νίκη. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην Ερμούπολη, μιας και δεν μπήκε στο καλάθι και το 75-77 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Επίσης θα πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός πως το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε απογευματινή ώρα, το σκοτάδι είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο και ο φωτισμός ήταν… ελλιπής. Τα παιδιά σε πολλά σημεία του γηπέδου δυσκολεύονταν ακόμη και να δουν κι αυτό έπαιξε κι από τις δύο πλευρές τον ρόλο του. Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή από την στιγμή που έχουν επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, τουλάχιστον να φροντίσει ώστε  να μπουν κάποια φωτιστικά που θα βοηθούν τους αθλητές και τους διαιτητές να βγάζουν εις πέρας το αγωνιστικό τους έργο.   

 Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 75-77

Διαιτητές: Στ. Ρούσσος, Δημ. Ζουγανέλης

Δεκάλεπτα: 20-19, 38-42 (ημίχρονο), 58-59, 75-77.

ΑΟ Ερμούπολης (Γ. Καρακατσάνης): Καρακατσάνης 2, Παναιρλής 8, Τσιομπάνης 15, Πιταούλης 1, Τσινός 26 (1), Κυρατζής, Ζώρζος, Βουτσινός 10, Κονιτόπουλος, Ρούσος 13.

ΕΑΟ Άρης Σύρου (Αρ. Παπαναστασίου): Ζολώτας, Μαυροκέφαλος, Χρυσαφίδης 38 (2), Γεωργίου 17, Βοσινάκης 2, Κορωναίος 16, Τσεπελίδης 2, Σπανός 2.