Κέρδισε το ντέρμπι με τον Άρη Σύρου ο ΤΑΚ Περιστεριώνας

  • Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2023 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 26 Οκτ. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο ΤΑΚ Περιστεριώνας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του πρωταθλήματος των εφήβων, καθώς επικράτησε με 64-56 του αξιόμαχου Άρη Σύρου. Η ομάδα της Τήνου, αν και έδειχνε σε πολλά σημεία να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, έφτασε σε μία δύσκολη νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Αριστοτέλη Παπαναστασίου.

Να σημειώσουμε εδώ πως για την ομάδα του Άρη αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στην κατηγορία των εφήβων κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι και επηρεασμένη από το γεγονός ότι δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια, η εικόνα της ομάδας της Σύρου ήταν  πάρα πολύ καλή κι αν υπολογίσουμε ότι οι προπονήσεις γίνονται σε ανοικτό γήπεδο τότε γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους παίκτες και τον προπονητή.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Περιστεριώνας μπήκε δυνατά και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με διαφορά 10 πόντων (16-6). Η εικόνα του αγώνα παρά τη μεγάλη προσπάθεια των φιλοξενούμενων δεν άλλαξε, καθώς οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο να κρατηθούν σε ασφαλή απόσταση.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι στους 11 πόντους και τον Περιστεριώνα να δείχνει σε καλή κατάσταση.  Ο Άρης από την πλευρά του ανέβασε την απόδοσή του στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο εκεί που κατάφερε να κάνει ένα επιμέρους σκορ 14-20. Η διαφορά όμως που είχε χτίσει ο Περιστεριώνας ήταν τέτοια που δεν τον απείλησε ουσιαστικά, όμως τον έκανε να… ιδρώσει, αφού πάλεψε στο τέλος για να κρατήσει τη νίκη.   

 

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Άρης Σύρου 64-56

Διαιτητές: Στ. Ρούσσος, Ιωσ. Καραμπατζάκης.

Δεκάλεπτα: 16-6, 36-25 (ημίχρονο), 50-36, 64-56

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Αντ. Βιδάλης): Βλαστός 31 (3), Τσιντζιλίδας, Κλαυδιανός 2, Γιαννίτσης 3 (1), Δελατόλας 6, Παπαευθυμίου 4, Παρασκευάς 4, Φώσκολος Μ., Ψάρρος, Φώσκολος Ι. 6 (2), Πολυκανδρίτης 4, Μαχμουτι 4.

ΕΑΟ Άρης Σύρου (Αρ. Παπαναστασίου): Πέτρου 2, Κορωναίος, Χρυσαφίδης 22, Τσελεπίδης, Γεωργίου 2, Δρωνης 8 (1), Ρετζεπάι, Κολσούζογλου 20 (3), Ρρεδχι 2.