Εθνική Ελλάδος: Πρεμιέρα για Σπανούλη στο κατάμεστο ΣΕΦ κόντρα στην Τσεχία

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:27

Η νέα εποχή για την Εθνική Ελλάδος ξεκινά απόψε (23/2, 21:00), με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της «γαλανόλευκης» απέναντι στην Τσεχία για τα προκριματικά του Eurobasket, σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θυμίζουμε πως η «επίσημη αγαπημένη» βρίσκεται στον 6ο όμιλο μαζί με Τσεχία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία (οι τρεις πρώτες θα πάρουν την πρόκριση), ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 26/02, 20:30) θα ταξιδέψει στη Χάγη για το ματς με τους «Οράνιε».

Στα αγωνιστικά, ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριέλαβε στη 12αδα του τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος ακολούθησε θεραπεία ύστερα από ενοχλήσεις στη γάμπα, και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Εκτός έμειναν οι Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βαγγέλης Ζούγρης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Οι οποίοι θα παραμείνουν κανονικά όμως καθώς είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στο ματς με την Ολλανδία.

Από την άλλη πλευρά, οι Τσέχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τραυματία Γιαν Βέσελι, ενώ δεν ταξίδεψαν στην Αθήνα οι οι Μάρτιν Σβόμποντα, Πάτρικ Σαμούρα, Ρίχαρντ Μπάλιντ και Ματέι Σβόμποντα.

Η δωδεκάδα της Ελλάδας (Βασίλης Σπανούλης): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος.

Η δωδεκάδα της Τσεχίας (Ντιέγκο Οκάμπο): Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Οντρέι Σέναλ (Νίμπουρκ), Γιάρομιρ Μπόχατσικ (Νίμπουρκ), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Σολέ), Ντέιβιντ Γέλινεκ (Μούρθια), Τόμας Κίζλινκ (Ανβίλ), Βόιτσεχ Σίκορα (Πίσεκ), Οντρέι Μπάλβιν (Προμετέι), Ντέιβιντ Μπομ (Μπούργος), Λούμπος Κόβαρ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Κριζ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Πέτερκα (Μπράουνσβαϊγκ).