Σε ένα ενδιαφέρον final four η ομάδα του κ. Βιδάλη απέδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα παίδων στις Κυκλάδες

Πρωταθλητής ο Περιστεριώνας Τήνου

Πρωταθλητής Κυκλάδων αναδείχθηκε ο Περιστεριώνας Τήνου, έπειτα την επικράτησή του στον τελικό επί του Α.Ο. Άνδρου. Το συγκρότημα του Αντώνη Βιδάλη βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας πως ήταν η καλύτερη ομάδα παίδων στις Κυκλάδες. Ο Περιστεριώνας Τήνου επικράτησε όπως αναφέρουμε στον μεγάλο τελικό του Α.Ο. Άνδρου με 56-34.

Οι Τηνιακοί πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ  και όσο περνούσε η ώρα έχτισαν μία διαφορά έξι πόντων. Η διαφορά αυτή διατηρούνταν μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, καθώς η Άνδρος είχε καθαρό μυαλό και προσπαθούσε να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι. Τα παιδιά του κ. Βιδάλη πάτησαν… γκάζι στη συνέχεια, πιέζοντας αρκετά ψηλά και αναγκάζοντας του αντιπάλους τους να κάνουν αρκετά λάθη, τα οποία ο Περιστεριώνας τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερη τη μεταξύ τους διαφορά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Τηνιακούς να έχουν ξεφύγει στο σκορ και να προηγούνται με 13 πόντους (17-30). Στο δεύτερο μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι, αν και προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ, τα αρκετά λάθη και τα πολλά άστοχα σουτ δεν τους ευνόησαν. Από την άλλη, ο Περιστεριώνας ξέφυγε ακόμη περισσότερο καθώς η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στους 19 πόντους (26-45). Τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί μιας και η ομάδα της Άνδρου έδειχνε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει. Η ομάδα του κ. Βοδάλη έλεγχε πλήρως τον ρυθμό κι έφτασε σε μία εύκολη σχετικά νίκη, η οποία της χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων.

MVP του Final Four ο Αλέξανδρος Πολυκανδρίτης

Ο Αλέξανδρος Πολυκανδρίτης του Περιστεριώνα Τήνου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Final-4, καθώς κέρδισε χάρη της επίδοσή του δίκαια την ψήφο των προπονητών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις επιλογές των παικτών, η καλύτερα πεντάδα του Final four ήταν: Αλέξανδρος Πολυκανδρίτης (Περιστεριώνας Τήνου), Διονύσης Κλαυδιανός (Περιστεριώνας Τήνου), Κλαούντιο Πάπα (Α.Ο. Άνδρου), Κωνσταντίνος Ρούσσος (Μαρπησσαϊκός Πάρου), Κίμων Φλέσσας (Α.Ε. Σαντορίνης).

Τέλος, κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Ιωσήφ Φώσκολος που πέτυχε 35 πόντους σε δύο αγώνες.

 

 

Α.Ο. Άνδρου – Περιστεριώνας Τήνου 34-56

Δεκάλεπτα: 11-17, 6-13, 9-15, 8-11

Α.Ο. Άνδρου (Κυριάκος Μουστάκας): Σπυρόπουλος 4, Χέλμης 2, Λουκίσας, Πάπα 8, Τσιάκας 6, Σιλίαι, Μωράκης Δ (Γ) 2, Μωράκης Δ. (Η) , Οσεκού, Γιγίνης 5 (1), Κάγιο 5, Μεμούσι 2.

Περιστεριώνας Τήνου (Αντώνης Βιδάλης): Κλαυδιανός 13, Οικονόμου, Μιχαήλ, Βλαστός, Γελαδάρης, Βαρσάμης, Φώσκολος Μ., Χαρικιόπουλος, Φώσκολος Ι. 14, Πολυκανδρίτης 15 (1), Παπαευθυμίου 14 (2), Αναγνωστόπουλος, Νιώρας.

 

Τρίτος ο Μαρπησσαϊκός

Ο Μαρπησσαϊκός ήταν ο νικητής του μικρού τελικού, καθώς επικράτησε με 56-39 της ΑΕ Σαντορίνης.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Καζακίδη έδειξε πως το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, καθώς παρά την ήττα στον ημιτελικό, διατήρησε καθαρό μυαλό και έπαιξε για το χάλκινο μετάλλιο.

Τώρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό για τρία δεκάλεπτα με τις ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Η τέταρτη περίοδος ανήκει στον Μαρπησσαϊκό, ο οποίος έκανε ότι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου κι έτσι όχι μόνο πήρε τη νίκη, αλλά και αύξησε και τη διαφορά, καθώς έκλεισε το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ (12-2).

Η ομάδα της Πάρου προηγήθηκε ακόμα και με εννέα (9)πόντους  (20-11) στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως η Α.Ε. Σαντορίνης αντέδρασε και με σερί 0-8 μείωσε στον πόντο (20-19).

Αμέσως με τη μείωση του σκορ ο Ζυκάι με τρίποντο έδωσε πολύτιμη ανάσα στην ομάδα του, καθώς ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους τέσσερις. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μαρπησσαϊκό να προηγείται με 26-23 και την Α.Ε. Σαντορίνης να μένει κοντά στο σκορ χάρη στην πολύ μεγάλη εμφάνιση του Κίμωνα Φλέσσα.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας περίπου την ίδια εικόνα, δηλαδή τον Μαρπησσαϊκό να διατηρεί μια διαφορά 4-7 πόντων και την Α.Ε.Σ. να μειώνει στους 3 (36-33).

Οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Θάνου Μακρή, αλλά και το κλείσιμο της ρακέτας από τους παίκτες του Μαρπησσαϊκού, είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι  έκαναν το 44-33.

Η ομάδα της Σαντορίνης με τη βοήθεια και των φίλων της προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε αρχικά στους επτά (44-37), όμως οι Παριανοί έβαλαν… φρένο στα όνειρα των παικτών της ομάδας της Σαντορίνης.

Ο Μαρπησσαϊκός όπως αναφέρουμε παραπάνω, στο τέταρτο και τελευταίο δεκαλεπτο ουσιαστικά έπαιξε… μόνος μιας κι έκανε ότι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου.

Ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, αλλά και έκλεισε πολύ σωστά όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην ρακέτα του. Η διαφορά ξεκίνησε να αυξάνεται με αποτέλεσμα η ομάδα του κ. Καζακίδη να κλειδώνει τη νίκη και ταυτόχρονα την τρίτη θέση του final four των παίδων.

Το τελικό 56-39 ήρθε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες της ομάδας της Πάρου, που είδαν την προσπάθειά τους να αποφέρει καρπούς.

 

Μαρπησσαϊκός Πάρου – Α.Ε. Σαντορίνης 56-39

Δεκάλεπτα: 13-7, 13-16, 18-14, 12-2

Μαρπησσαϊκός Πάρου (Θοδωρής Καζακίδης): Μοστράτος, Μακρής 4 (1), Υμέρι, Κλαμπατσέας, Ζυκάι Έλ. 9 (2), Ρούσσος Κ. 14 (1), Ζυκάι Λ. 6, Κανάλες 13 (1), Παπαδόπουλος Θ., Μπιλίρης 10, Δραγάζης, Άλλκο.

Α.Ε. Σαντορίνης (Κώστας Αξιώτης): Κούτουλας 2, Πρέκας, Γεωργιάδης 2, Ζυμβραγουδάκης, Μπαμπούρης 2, Κιουλαφής, Ψυρούκης 1, Ράντσι 6, Φύτρος 2, Τσάκαλος, Φλέσσας 24, Κούκουλης.

Ο Μαρπησσαϊκός Πάρου σούταρε: 12/21 (57.1%) ελεύθερες βολές, 14/38 δίποντα (36.8%), 5/33 τρίποντα (15.2%).

Η Α.Ε. Σαντορίνης σούταρε: 9/26 (34.6%) ελεύθερες βολές, 15/57 (26.3%) δίποντα, 0/3 (0%) τρίποντα.