Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες πόλο “H2O Polo mini Vikelas Cup 2017”

Έδειξαν πως έχουν… μέλλον

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες υδατοσφαίρισης του επίσημου φιλικού τουρνουά υδατοσφαίρισης «mini Vikelas Cup», που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το τριήμερο 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2017. Παρά το γεγονός, ότι το τουρνουά συνέπεσε αγωνιστικά με το  3x3 τουρνουά μπάσκετ «LG Aegean Ball 2017», ωστόσο στο Κολυμβητήριο της Ερμούπολης βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του water polo για να παρακολουθήσουν τις τέσσερις αγωνιστικές των 15 συνολικά αγώνων του τριημέρου, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των γονέων και φίλων των φιλοξενούμενων ομάδων στις κερκίδες του κολυμβητηρίου.

Το τουρνουά διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Το «mini Vikelas Cup» τελεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε).

 

Στο φετινό τουρνουά των μίνι παίδων, δηλαδή της ηλικιακής κατηγορίας γεννηθέντων του 2004 και νεοτέρων, συμμετείχαν οι ομάδες του Εθνικού ΟΦΠΦ, των «Λεόντων» Αλίμου, του Γ.Σ  Περιστερίου, του Γ.Σ Ηλιούπολης, του Νηρέα Χαλανδρίου και του Ν.Ο Σύρου.

 

Στο αγωνιστικό μέρος το πρόγραμμα ξεκίνησε με το πρώτο τριπλό σετ των αγώνων:

 

 

Εθνικός ΟΦΠΦ

-

Λέοντες Αλίμου 9-4

 

ΓΣ Περιστερίου

-

Νηρέας Χαλανδρίου 3-8

 

Ν.Ο Σύρου

-

Γ.Σ Ηλιούπολης 6-5

 

Στο πρώτο παιχνίδι οι νεαροί αθλητές των δύο ομάδων έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, με τους πολίστες της Άλμα Club, της ομάδας του Αλίμου, που έχει στήσει εδώ και λίγα χρόνια ο παλαίμαχος αθλητής Μάρκελος Σταρένιος, να είναι πιο αποτελεσματικοί στις τελικές τους προσπάθειες, επικρατώντας στο τέλος άνετα με σκορ 9-4.

Στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου, επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της και επικράτησε της ομάδας του Περιστερίου με το  καθαρό σκορ 8-3. Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκρότημα του Χαλανδρίου συμμετέχει στις 10 καλύτερες ομάδες που θα αγωνιστούν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μίνι παίδων υδατοσφαίρισης την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο τρίτο ματς οι γηπεδούχοι του Ναυτικού Ομίλου Σύρου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας ως αντιπάλους τους παίδες του Γ.Σ.  Ηλιούπολης. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αφοί οι ομάδες έδειχναν ισοδύναμες στο νερό. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τελικό νικητή το Ν.Ο Σύρου με σκορ 6-5. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη στο τουρνουά για την ομάδα του Μάρκου Ξαγοράρη, η οποία - παρά το γεγονός της έλλειψης παιχνιδιών - έδειξε δυνατό χαρακτήρα.

 

Οι επόμενες αγωνιστικές και τα αποτελέσματα

 

18.30

Λέοντες Αλίμου

-

Νηρέας Χαλανδρίου

5-7

19.15

Γ.Σ Ηλιούπολης

-

ΓΣ Περιστερίου

5-8

20.00

Ν.Ο Σύρου

-

Εθνικός ΟΦΠΦ

6-9

 

Στο ντέρμπυ της αγωνιστικής κοντραρίστηκαν οι Λέοντες και ο Νηρέας. Οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά προσέφεραν πλούσιο θέαμα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τέλος. Με εντυπωσιακά σουτ από την περιφέρεια και «γυρίσματα» από τη θέση του φουνταριστού οι νεαροί του Νηρέα πήραν τη νίκη, πραγματοποιώντας πρόβα τζενεράλε για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος με έναν άξιο αντίπαλο.

Το Περιστέρι επικράτησε στο δεύτερο βραδινό παιχνίδι της ομάδας της Ηλιούπολης, με σκορ 8-5 σε μια πισίνα που άρχιζε να γεμίζει με θεατές - φίλους του ΝΟΣ και την ατμόσφαιρα να θυμίζει αθλητική γιορτή.

Στο δεύτερο ματς του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κόντρα στον Εθνικό, η ομάδα του ΝΟΣ, αν και ξεκίνησε το πρώτο επτάλεπτο με άτυχες επιθέσεις, έδειξε στη συνέχεια πολύ θετικά στοιχεία μένοντας κοντά στο σκορ απέναντι σε έναν θεωρητικά καλύτερο αντίπαλο. Η ομάδα του Εθνικού είχε από την αρχή τον έλεγχο, κρατούσε έναν σταθερό ρυθμό και πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη. Από την πλευρά τους οι Συριανοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν σε αρκετές περιπτώσεις το πλεονέκτημα του «παίκτη παραπάνω», έχοντας και κάποιες άτυχες στιγμές στην πισίνα σε σουτ από το δίμετρο.

Παρά την τελική ήττα του ΝΟΣ με 6-9, παίκτες, προπονητικό team και θεατές έμειναν ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες των παιδιών του ΝΟΣ.

 

Ακολούθησαν τα παιχνίδια  

 

3η αγωνιστική

 

 

Νηρέας Χαλανδρίου

-

Γ.Σ Ηλιούπολης

9-2

 

ΓΣ Περιστερίου

-

Εθνικός ΟΦΠΦ

4-3

 

Ν.Ο Σύρου

-

Λέοντες Αλίμου

2-10

 

4η αγωνιστική

 

 

Εθνικός ΟΦΠΦ

-

Νηρέας Χαλανδρίου

5-14

 

Λέοντες Αλίμου

-

Γ.Σ Ηλιούπολης

14-5

 

Ν.Ο Σύρου

-

ΓΣ Περιστερίου

5-6

 

Οι ομάδες του Νηρέα Χαλανδρίου και τα «Λιοντάρια» του Αλίμου επιβεβαίωσαν ότι ξεχωρίζουν αγωνιστικά στην ταχύτητα, την τεχνική και την ετοιμότητα στην τελική προσπάθεια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τους αντιπάλους τους με τα σκορ που φαίνονται στο ταμπλό.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου φάνηκε κουρασμένη στο πρωινό πρώτο σετ των παιχνιδιών αδυνατώντας να παρακολουθήσει την ταχύτητα των παικτών της Άλμα Club. Η ήττα με 10-2 κρίνεται απολύτως φυσιολογική, αν και το σκορ αδικεί το ΝΟΣ, ο οποίος είχε και πάλι αρκετές άτυχες στιγμές επιθετικά με σουτ στα δοκάρια από την περιφέρεια και τη θέση του φουνταριστού. Ο προπονητής Μάρκος Ξαγοράρης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, προσπαθώντας να «φρεσκάρει» την πολύ νεανική ομάδα του ΝΟΣ, έτσι ώστε να εμφανιστεί έτοιμη στον αγώνα με το Περιστέρι που θα έκρινε τη διεκδίκηση της τρίτης ή τέταρτης θέσης.

Στο συναρπαστικό βραδινό ματς και πάλι σε εξαιρετική αθλητική ατμόσφαιρα και με αρκετό κόσμο στις κερκίδες, τα παιδιά του ΝΟΣ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά την κούραση και τη φανερή έλλειψη αγωνιστικών εμπειριών. Πάλεψαν στα ίσα τους νεαρούς Περιστεριώτες, διεκδικώντας έως την τελευταία στιγμή τη νίκη. Η ομάδα του Περιστερίου διαχειρίστηκε πιο αποτελεσματικά τον παίκτη παραπάνω σε τρεις περιπτώσεις - σε αντίθεση με τους Συριανούς αθλητές- αποσπώντας τελικά τη νίκη στις λεπτομέρειες. Το σκορ ΝΟΣ: 5 - ΓΣ Περιστερίου: 6 έδωσε προβάδισμα στην ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Οι νεαροί του Ναυτικού ομίλου Σύρου κράτησαν ψηλά το κεφάλι, παρά την ήττα δεχόμενοι τα συγχαρητήρια των αντιπάλων.

Στην τελευταία αγωνιστική (5η), ο Εθνικός κέρδισε εύκολα την Ηλιούπολη με 10-5 και οι Λέοντες Αλίμου το Περιστέρι με σκορ 5-1 σε χαλαρούς ρυθμούς και δίνοντας την ευκαιρία στους προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα εκμεταλλευόμενοι τον σκοπό που έχουν αυτά τα τουρνουά.

Η ήττα με 9-2 από την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου για την ομάδα του ΝΟΣ κρίνεται φυσιολογική. Οι νεαροί αθλητές του ΝΟΣ δεν παράτησαν ποτέ το ματς, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους.

 

Τα αποτελέσματα της ημέρας ήταν

 

 

Γ.Σ Ηλιούπολης

-

Εθνικός ΟΦΠΦ

5-10

 

ΓΣ Περιστερίου

-

Λέοντες Αλίμου

1-5

 

Νηρέας Χαλανδρίου

-

Ν.Ο Σύρου

9-2

 

Η τελική βαθμολογία έφερε τον Νηρέα Χαλανδρίου στην πρώτη θέση με το απόλυτο των 15 βαθμών.

Δεύτερη η ομάδα του Αλίμου, οι Λέοντες της Άλμα Club με μια ήττα στις λεπτομέρειες  από τους πρώτους συγκέντρωσαν 12 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου με 9 βαθμούς και λίγο πιο κάτω ο Εθνικός με έξι βαθμούς, τέταρτος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου τερμάτισε 5ος στο mini Vikelas Cup με μια νίκη και δύο «οριακές» ήττες, χάνοντας στις λεπτομέρειες κυριολεκτικά το πολύ καλό πλασάρισμα στην τρίτη ή τέταρτη θέση. Το πολύ νεανικό σύνολο (με το μικρότερο ηλικιακό ρόστερ κατά μέσο όρο στον όμιλο) παρουσίασε πολλά υποσχόμενα στοιχεία και ταλέντο. Στηρίχθηκε στους «πιο μεγάλους μικρούς», που έχουν εμπειρίες και από τη συμμετοχή τους στη μεγάλη ομάδα, αλλά κανείς από τους νεαρότερους αθλητές δεν υστέρησε.

Ωστόσο η ομάδα παρουσίασε και κάποιες αδυναμίες, που περισσότερο σχετίζονται με την έλλειψη παραστάσεων από αγώνες και διαχείρισης δυνάμεων.

Οι αντίπαλες ομάδες ήταν σαφώς «πιο κολυμπημένες» από την ομάδα του ΝΟΣ και πιο έτοιμες αγωνιστικά, με συνεχόμενες προπονήσεις καθ’ όλη τη χρονιά και πολλές συμμετοχές σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αθλητές του ΝΟΣ ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στα  τέλη του Απρίλη, ενώ δεν συμμετείχαν στη β’ φάση του  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων (αν και είχαν προκριθεί από την α’  φάση), λόγω του γεγονότος ότι ήταν κλειστό το κολυμβητήριο και δεν είχαν προπονήσεις στο νερό. Η Διοίκηση του ΝΟΣ ακύρωσε στο παρά πέντε τη συμμετοχή της ομάδας, προτάσσοντας την υγεία και την  ασφάλεια των παιδιών από τυχόν τραυματισμούς.

Για άλλη μια φορά οι νεαροί αθλητές του Ν.Ο Σύρου έδειξαν καλά στοιχεία και επίσης έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και με σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν και πάλι επιτυχίες στον Όμιλο, αλλά και να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν με συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Εθνικών ομάδων παίδων. Αν όλα πάνε καλά και καταφέρει η πισίνα να μείνει ανοικτή τα αποτελέσματα των μικρών αθλητών θα είναι σίγουρα καλύτερα.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Πετρόπουλος Ευάγγελος, Παπαμακάριος Ηλίας, Παπαμακάριος Εμμανουήλ, Καμπάνα Φίλιππος, Ξαγοράρης Γεώργιος, Ξαγοράρης Αντώνης, Μπόνης Μάνθος, Μπόνης Μιχάλης, Γουσγουνέλης Ανδρέας, Σαλάχας Αντώνης, Κορφιάτης Βασίλης, Καραστεφανής Γιάννης, Παναγιωτίδης Σπύρος,  Μιχαλίτσης Δημήτρης

Προπονητής: Ξαγοράρης Μάρκος

Β΄. Εφόρου: Κορφιάτης Αριστείδης

 

Νηρέας Χαλανδρίου

Κακλής Ε., Γραίγος Εμ., Χασιώτης Β., Ταπρατζής Ν., Ζερβουδάκης Ορ., Πουλάκης Ι., Βασιλακόπουλος Π., Κονταλέξης Φ.,  Χριστόπουλος Α., Μεσσαριτάκης Κ., Ρεντούλης Προπονητής: Ζυμβραγκάκης Παναγιώτης

Έφορος: Μεσσαριτάκης Γεώργιος

 

Λέοντες Αλίμου

Παρτσόγλου Δημ., Βιδάλης Ιγνάτ., Τσόκας Ηρακ., Μπάκας Νικ., Πάρτσας Παν., Πανόπουλος Κυρ., Χρόνης Τάσ., Σταθάκης Εμμ., Καλαμβόκης Σ., Μπότσιος Τηλεμ., Χρυσάφης Φιλ., Μπονίκος Νικ.

Προπονητές / Team manager: Σιταρένιος Μάρκελος, Μαυρολέων Κων/νος

 

Γ.Σ Περιστερίου

Λεμονής Μ., Μπορδιώκας Ι., Αχλαδιώτης Β., Παρασίδης Σαβ., Παπασταμόπουλος Ι., Σινάκης Γ., Μαστρογριαννάκος Ν., Μαστρογριαννάκος Δ., Χωματάς Β., Κυριαζής Γ., Χατζηαθανασίου Γ., Χαντζάκης Κ.,  Παλαμάρης Γ., Κασιούλας Μ.,  Κατζιπιέρης Α.,

Προπονητής:  Κλεονάκος Χαράλαμπος,

Έφορος Κυριαζής Δημήτρης

 

 

Εθνικός ΟΦΠΦ

Κουλιζάκος Γ., Κόκκινος Ι., Φασάκης Ι., Μουτακίδης Β., Μαρκάκης Ε., Ιωάννου Κ., Πίτσος Α., Παπαδόπουλος Ι., Αναγνώστου Η., Σεφτελής Μ., Κολιαδάκης Ν., Μεσολογγίτης Κ., Λεσιώτης Α.

Προπονητής:  Καρυοφίλλης Ανδρέας

Έφορος: Ιωάννου Ιωάννης

 

ΓΣ Ηλιούπολης

Κωνσταντής Κ., Βλαχούλης Ορφ., Σκλήβας Γ., Νταής Φ., Χατζής Αγ., Τσιγαρίδας Χρ. Μαρκάκης Ηλ., Μηλέρδος Θ., Μαρκάκης Ηλ., Μιχαλόπουλος Ν., Τσουγκαράκης Γ., Παυλίδης Μ., Λειβαδάρος Α., Μακρής Γ., Αράπογλου Α., Κίντας Ν.

Προπονητής:  Χαλκίτης Νίκος

Έφορος: Μιχαλόπουλος Δημήτρης

 

Το Ευχαριστώ του Ναυτικού Ομίλου

Η διοίκηση του Ν.Ο. Σύρου μετά το τέλος των αγώνων θέλησε με επιστολή της να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και στάθηκαν αρωγοί  σ’ αυτήν την προσπάθεια.

«Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές, τους γονείς και τις Διοικήσεις των φιλοξενούμενων Σωματείων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση συμμετοχής στο “H2O Polo mini Vikelas Cup 2017” σε μια περίοδο που ταυτίζεται με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν για την απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους εθελοντές φίλους και μέλη του Ομίλου.

Από την πλευρά του ΝΟΣ, κύριος στόχος είναι η δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου σε ένα καθιερωμένο τουρνουά εκτός του Κέντρου και η προσέλκυση των νέων του νησιού μας  στα αθλήματα του υγρού στίβου και της θάλασσας.

Το τουρνουά διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Το «mini Vikelas Cup» τελεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε).

Η Διοίκηση του Ν.Ο Σύρου ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  που στέκεται πάντοτε αρωγός στις σημαντικές αθλητικές δράσεις του Ομίλου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Θερμά «ευχαριστώ» στους υποστηρικτές της διοργάνωσης, την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Attica Group - Blue Star ferries», την «Ιερά Μητρόπολη Σύρου», την εταιρεία «ΕΡΜΗΣ Σκυρόδεμα ΑΕ», την εταιρεία «Krystallis Insurance Brokers & Risk Consultants», την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος»  και την ψησταριά «τα Γιάννενα».