Δεύτερος σταθμός των σκαφών που παίρνουν μέρος στο Cyclades Regatta ήταν η Σύρος

Η άπνοια δεν τους χάλασε την... διάθεση

Η άπνοια μπορεί να τους χάλασε τα... σχέδια για γρήγορο τερματισμό, όμως το κέφι από πλευράς Ιστιοπλόων δεν χάθηκε. Δεύτερος σταθμός των ιστιοπλοϊκών σκαφών που παίρνουν μέρος στο "Cyclades Regatta 2017"  ήταν η Σύρος. Οι ιστιοπλόοι τη Δευτέρα το απόγευμα φιλοξενήθηκαν στον Φοίνικα, με τους τοπικούς επιχειρηματίες και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού να τους υποδέχονται με τραγούδια και διάφορους νησιώτικους χορούς. Τα σκάφη που μετά το νησί της ΚΕΑΣ βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ακολουθώντας το πρόγραμμα των αγώνων. Η διαδρομή των 40 περίπου Ναυτικών Μιλίων από την Τζια μέχρι το λιμάνι του Φοίνικα διανύθηκαν δύσκολα και μάλιστα όπως τόνισαν και οι διοργανωτές κανένα σκάφος δεν κατάφερε να τερματίσει σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένα σκάφος το οποίο εξάντλησε όλα τα περιθώρια τερματίζοντας τελικά στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Για τον λόγο αυτόν από την στιγμή που δεν υπήρχε βραβεύσεις λόγο και της μη διεξαγωγής της... ιστιοπλοϊκής κούρσας βραβεύθηκε το σκάφος αυτό και το πλήρωμά του για το πείσμα και την προσπάθεια που κατέβαλε.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω τη Δευτέρα το απόγευμα στήθηκε μία μικρής έκτασης γιορτή, ώστε η Σύρος και ο Φοίνικας να υποδεχθούν τους ιστιοπλόους που για άλλη μια φορά πέρασαν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.  Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε την 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 του ίδιου μήνα. Είναι ο 23ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός αγώνας  Κυκλάδες 2017 "Cyclades Regatta", ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο αγώνας αυτός για πρώτη φορά θα περάσει από πέντε συνολικά νησιά και η εκκίνηση δόθηκε από την Τζια και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κύθνο. Τα νησιά από τα οποία θα περάσουν φέτος οι Ιστιοπλόοι του "Cyclades Regatta" είναι η Κέα, η Σύρος, η Πάρος, Σέριφος και η Σίφνος. Στα κατά τόπους νησιά θα πραγματοποιείται μία μικρής έκτασης εκδήλωση, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς την κουλτούρα του κάθε νησιού.

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας κατά τη διάρκεια της εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Φοίνικα, ευχαρίστησε τους τοπικούς επιχειρηματίες και τον πολιτιστικό σύλλογο  του χωριού για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που είχαν. "Όπως είναι γνωστό από την Τζια στη Σύρο δεν κατάφερε να τερματίσει κανένα σκάφος λόγω της άπνοιας που επικρατούσε. Ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας "Cyclades Regatta" πραγματοποιείται για 23η συνεχή χρονιά και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρικτές όπως πάντα είναι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Θα ήθελα να χαιρετίσω αρχικά τον Λιμενάρχη Σύρου Ιάκωβο Γκύζη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Κοσμά, τον υποδιοικητή της Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού κ. Σιγάλα, τον πρόεδρο του τοπικού κ. Περρή και όλους όσους μας τιμούν με την παρουσία τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της επιτροπής τερματισμού, οι οποίοι έδειξαν όλη την υπομονή που χρειάζονταν, περιμένοντας να τερματίσει το τελευταίο σκάφος στις 4 τα ξημερώματα.  Επίσης θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Ν.Ο. Σύρου για την υποστήριξή του, αλλά και σε όλους τους χορηγούς που για ακόμη μια χρονιά στηρίζουν την προσπάθειά μας αυτή".

 

Το πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσουν οι αθλητές του "Cyclades Regatta

"Τετάρτη 05/07/2017 - Ημέρα ξεκούρασης - 20:00: Τελετή απονομής επάθλων 2ης Ιστιοδρομίας - Βραδινή εκδήλωση

Πέμπτη 06/07/2017 - 11:00: Εκκίνηση 3ης Offshore Ιστιοδρομίας ΠΑΡΟΣ - ΣΕΡΙΦΟΣ (Λιβάδι): περίπου 31 ΝΜ

Παρασκευή 07/07/2017 - Ημέρα ξεκούρασης - 20:00: Τελετή απονομής επάθλων 3ης Ιστιοδρομίας - Βραδινή εκδήλωση

Σάββατο 08/07/2017 - 11:00: Εκκίνηση 4ης Offshore Ιστιοδρομίας ΣΕΡΙΦΟΣ - ΚΥΘΝΟΣ (Μέριχας): περίπου 26 ΝΜ

Σάββατο 08/07/2017 - 21:00: Βραδινή εκδήλωση και απονομή 4ης Ιστιοδρομίας

Τρίτη 11/07/2017 - 19:00: Εκδίκαση τυχόν ενστάσεων και αιτήσεων αποκατάστασης στα γραφεία του Ν.Ο.Τ.Κ.