Άνοιξε πανιά η Aegean Regatta

Τα 82 σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή στην Aegean Regatta, άνοιξαν πανιά την Κυριακή το πρωί με στόχο για νέες περιπέτειες στο Αιγαίο Πέλαγος. Πρώτος σταθμός των αθλητών είναι Αστυπάλαια, με τα σκάφη να διανύουν τα περίπου 50 ναυτικά μίλια.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» είναι ο διεθνής ιστιοπλοϊκός που διοργανώνει εδώ και 17 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και για μία ακόμα χρονιά δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του διεθνή αγώνα.

Στον αγώνα δήλωσαν και παίρνουν μέρος πληρώματα από 16 χώρες, τις περισσότερες από κάθε άλλο αγώνα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από: Τουρκία (4), Ιρλανδία (1), Ρωσία (5), Κροατία (1), Αγία Λουκία (1), Κύπρος (1), Βουλγαρία (1), Ρουμανία (1), Αυστρία (1).

Η αυλαία της Aegean Regatta άνοιξε και τυπικά το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Έναρξης στο Πάτμειον Πολιτιστικό Κέντρο και την επόμενη ημέρα τα σκάφη έφυγαν για το νησί της… Αποκάλυψης για την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο και τη Ρόδο.

 

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων της Aegean Regatta 2017

 

Δευτέρα 21/8, Αστυπάλαια

21.00, Απονομές (Μουσική βραδιά, ελαφρύς μπουφές)

 

Τετάρτη 23/8, Νίσυρος

09.00, Επιβίβαση σε λεωφορεία για επίσκεψη σε ηφαίστειο και επιστροφή (κόστος εισιτηρίου 3 Ευρώ πήγαινε-έλα, είσοδος στο ηφαίστειο δωρεάν)

19.30, Επιβίβαση σε λεφωρεία (Πάλοι→Μαντράκι)

21.00, Εκδήλωση (απονομές, μουσική βραδιά, κέρασμα με παραδοσιακά γλυκίσματα)

23.00-23.30 Επιβίβαση σε λεωφορεία (Μαντράκι→Πάλοι)

 

Σάββατο 26/8, Ρόδος

19.30 Επιβίβαση σε λεωφορεία (Νέα Μαρίνα→Καστέλο)

21.00 Τελετή λήξης, απονομές

Ετικέτες: