Έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι

  • Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 1 Σεπ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2017, η οποία ξεκίνησε από την Πάτμο και τερμάτισε στη Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αστυπάλαια και τη Νίσυρο και διοργανωτές τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έγινε για 17η φορά και συγκέντρωσε τα καλύτερα σχόλια από τα πληρώματα των 76 σκαφών που ολοκλήρωσαν το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, εκ των οποίων τα 14 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε και τη διαδρομή της Aegean Regatta 2018 που θα ανοίξει πανιά στη Σκύρο και στη συνέχεια τα σκάφη θα βάλουν για πλώρη για Λημνιά Χίου, Χίο και Βαθύ Σάμου όπου θα γίνει ο τερματισμός.

Συντονιστής όμιλος και υπεύθυνος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 θα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χίου.

Στη φετινή διοργάνωση νικητές ήταν: στην κατηγορία ORCi οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το σκάφος BLACK JACK-STATUS MARITIME, στην κατηγορία IRC το τουρκικό SHAK SHUKA με κυβερνήτη τον Hasan Utku Çetiner και στην κατηγορία ORC CLUB το IPSIPILI-AEGEAS YACHTING με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή.

Ετικέτες: