Η Σύρος "έκλεισε" μία ακόμη παγκόσμια διοργάνωση

15-17 Ιουνίου 2018 το “Hellas Beetles Artistic Swimming Cup”

  • Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 11 Οκτ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η πετυχημένη διοργάνωση του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στο κολυμβητήριο της Σύρου.  Το διεθνές μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης “Hellas Beetles Cup”, που φιλοδοξούσε να καθιερωθεί ως θεσμός, όχι μόνο δείχνει να τα καταφέρνει, αλλά εντάσσεται και στο πρόγραμμα των κορυφαίων μίτνγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA) με την επωνυμία “FINA World Series”, που γίνονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος σε όλο τον κόσμο και στη δημιουργία παγκόσμιας βαθμολογίας (ranking) χωρών.

Την πρόταση για την ένταξη της διοργάνωσης των Σκαθαριών στα “World Series” είχε κάνει στην Τεχνική Επιτροπή του αθλήματος στη FINA η Καναδέζα πρόεδρός της Λίζα Σκοτ, η οποία ήταν Delegate των αγώνων του “Hellas Beetles Synchro Cup” στις 9-11 του περασμένου Ιουνίου, στο κολυμβητήριο της Σύρου. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή κι έτσι η ίδια η κ. Σκοτ ανακοίνωσε από τον προσωπικό της λογαριασμό, τον πίνακα με το οριστικό καλεντάρι των δέκα μίτινγκ που συμπεριλαμβάνονται στα “FINA Artistic Swimming World Series 2018″, ανάμεσά τους και αυτό του ΑΝΟΜ.

Το 2ο “Hellas Beetles Artistic Swimming Cup”, όπως θα ονομάζεται πλέον, θα γίνει 15-17 Ιουνίου 2018 και έχει ενταχθεί φυσικά από καιρό στο καλεντάρι της ΚΟΕ. Πρόκειται, φυσικά για μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον ΑΝΟΜ, που έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό για την ανάδειξη του συγκεκριμένου αγώνα.

“Αναβαθμίζεται”

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ και συντονιστής – διευθύντρια του μίτινγκ Μαρία Θηβαίου δήλωσε σχετικά: “Ήταν ένας στόχος μας που επιτεύχθηκε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Το μίτινγκ πλέον θα αναβαθμιστεί και θα αυξηθούν σημαντικά οι συμμετοχές σε αυτό, με παρουσίες ακόμα πιο σπουδαίων αθλητριών και ομάδων από όλον τον κόσμο”.