Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

«Πολλά τα οφέλη του προγράμματος»

Το πρόγραμμα Erasmus συνεχίζεται στη Σύρο και ο Ν.Ο. Σύρου φιλοξενεί, ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αθλητές από την Βουλγαρία και την Ισπανία βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί, προπονούνται και ταυτόχρονα μαθαίνουν την ιστορία του της Σύρου. Επίσης, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκονται αποστολές από την Πάρο και την Τήνο, ενώ για να υπάρχει ο κατάλληλος αθλητικός εξοπλισμός έχει συμβάλει και ο Ν.Ο. Αντιπάρου. Την Τρίτη το απόγευμα στο επιμελητήριο Κυκλάδων παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, με τον Αντώνη Μπουγιούρη να δίνει το παρόν.

Ο Δημήτρης Τσιργής συντονιστής του Erasmus , αλλά και εκπρόσωπος του Ν.Ο. Σύρου αρχικά καλωσόρισε τις συμμετέχοντες ομάδες  από την Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πάρο και την Τήνο. «Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους φίλους μας από τη Βουλγαρία και τους Ισπανούς φίλους στο νησί της Σύρου. Καλωσορίζουμε επίσης τους φίλους μας από την Πάρο, με τους οποίους συνδεόμαστε με μακρόχρονη φιλία. Να σημειώσουμε ότι ο Ν.Ο Πάρου και ο Ν.Ο Τήνου έχουν διαθέσει αρκετά σκάφη τύπου Optimist για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος και 10 νεαροί αθλητές του Ν.Ο Πάρου συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα με την υποστήριξη του Ν.Ο Σύρου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Λίγο πριν ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που με μεγάλη γενναιοδωρία μας βοηθήσατε να κυλήσουν όλα ομαλά αυτή την εβδομάδα.

Ο Τάκης Μιχαήλ, ο Γιάννης Γρυπάρης, δυο από τους προπονητές της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όχι μόνο προπονητικά, αλλά διοικητικά και οργανωτικά, οι γονείς του τμήματος και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Δ.Σ του Ν.Ο Σύρου και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του SNC, τον Γιώργο Φίλιο, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μας  από τις αρχές του προγράμματος, προσφέροντας σημαντική οικονομική και διοικητική κάλυψη.

Τι ακριβώς αφορά αυτή η ενέργεια;

Πρόκειται για ένα διακρατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που εμπεριέχει  κοινή συμμετοχή συνεργατών. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην γενικότερη δράση «Erasmus (+) - A6 Αθλητισμός, Νεολαία και Εθελοντές Βοήθειας της ΕΕ».

Η δράση χρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% επιλεγμένων δαπανών (με αναγκαία και κλειδωμένη εκ των προτέρων την ιδία συμμετοχή του 25% του κάθε μέλους) και προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν, να μεταφερθούν και να εφαρμοστούν καινοτόμες πρακτικές σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση μεταξύ διαφόρων οργανισμών που αφορούν αθλητικές δραστηριότητες.

Το Erasmus + υποστηρίζει τη δοκιμή και την ανάπτυξη νέων μορφών έργων και νέων μορφών διακρατικής συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού που είναι πιθανό να προωθήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης».

Επίσης στην εκδήλωση είναι ο γνωστός σε Όλους Αντώνης Μπουγιούρης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης αυτής, καθώς οι μικροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά στην ηλικία τους από άλλες χώρες, αλλά και να προπονηθούν μαζί τους.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και οι ομιλίες των δύο προπονητών από την Ισπανία και την Βουλγαρία. Μάλιστα και οι δύο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί, την φιλοξενία, αλλά και όλα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής».