Ο προπονητής της Εθνικής και του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος θα είναι κοντά στην προσπάθεια των… Δελφινιών

Στο… ιστορικό Νησάκι ο αγώνας των Παλαιμάχων

  • Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 3 Αυγ. 2018 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με συνδιοργανωτές, το Σύλλογο Παλαιμάχων Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης «τα Δελφίνια», το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τη στήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, διοργανώνει  Αγώνα Υδατοσφαίρισης στη θαλάσσια περιοχή «Νησάκι», στη μνήμη του μακροβιότερου Προέδρου του ΝΟΣ, Δημήτρη Ζορμπάνου.

H εκδήλωση είναι εμπνευσμένη από τους αγώνες «Remember» του δραστηριοποιούμενου Συλλόγου Παλαιμάχων και την περσινή διοργάνωση «Νησάκι sea water polo».

Στους αγώνες - μεταξύ άλλων - θα συμμετάσχει ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης και του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε αθλητής της ομάδας Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ την περίοδο 2003-04 καθώς επίσης και οι Σταμάτης Χέλμης και Βασίλης Κεφαλάς, νυν προπονητές  τμημάτων του Πανιωνίου, οι οποίοι επίσης έχουν αγωνιστεί με το σκουφάκι του ΝΟΣ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ηλίας Δαμιανάκης, διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 η εκδήλωση ξεκινά στις 18:30μμ με μικτό αγώνα παλαιμάχων και αθλητών του ΝΟΣ.

Στο τέλος της βραδιάς θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο Σύλλογο και το άθλημα της Υδατοσφαίρισης οι προσκεκλημένοι μας καθώς και η οικογένεια του αποβιώσαντα τέως Προέδρου του Ν.Ο. Σύρου Δημητρίου Ζορμπάνου.

 

Αρχικά ο αθλητής των παλαιμάχων Γιάννης Σιγάλας αναφέρθηκε στο φιλικό των παλαιμάχων στο Νησάκι.

«Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των Παλαιμάχων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, πραγματοποιούμε μία ή δύο εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Φυσικά μιλάμε για αγώνες πόλο με στόχο για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, ώστε να αγωνιστούμε και να θυμηθούμε τα… παλιά. Ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις αυτές φροντίζουμε να τις αφιερώνουμε και σε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πάρα πολλά και τώρα δεν βρίσκονται κοντά μας. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν ονομάσει τα παιχνίδια αυτά Remember. Έχουμε αφιερώσει παιχνίδια στον Μάκη Μαραγκό, στον Νάσο Βλάμη και σε άλλους. Ο φετινός αγώνας μετά κι από επιθυμία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου τον αφιερώνουμε στον Δημήτρη Ζορμπάνο. Ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος του Ν.Ο. Ομίλου, ήταν φίλος και μέλος μας. Βέβαια με το που μας έγινε η πρόταση η απάντησή μας ήταν άμεση, αφού κι εμείς θέλαμε να τιμήσουμε με τον τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον όμιλο. Από την πλευρά του ο Ναυτικός Όμιλος ανέλαβε το οργανωτικό κομμάτι του αγώνα και πιστεύουμε πως θα δώσει ένα άλλο χρώμα στον αγώνα. Εμείς ως Παλαίμαχοι «Τα δελφίνια» έχουμε κάνεις όλες τις απαραίτητες κινήσεις για το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης. Οι περισσότεροι από εμάς στο παιχνίδι θα έχουν και συναισθηματική φόρτιση καθώς υπήρξαμε αθλητές με πρόεδρο αλλά και φίλο τον Δημήτρη Ζορμπάνο».

 

Από την πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Σύρου μίλησε ο Δημήτρης Τσιργής, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

«Από την πλευρά μας από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς θέλαμε να την μοιραστούμε και να την πάμε οργανωτικά ένα βήμα μπροστά. Όπως είπε και ο κ. Σιγάλας οι παλαίμαχοι ανέλαβαν το αγωνιστικό κομμάτι κι εμείς από την πλευρά μας θα προσφέρουμε περισσότερο στο οργανωτικό. Ένας αγώνας ο οποίος είναι μία συνδιοργάνωση με τα… Δελφίνια, τον Δημοτικό Λιμενικό ταμείο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αλλά και τον ίδιο το Δήμο. Θέλουμε να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση λίγο πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Ο Δημήτρης Ζορμπάνος για εμάς είναι Ιστορία και είναι τιμή μας ένα μέλος του Ομίλου αναγνωρίζεται και ένας αγώνας πραγματοποιείται στην μνήμη του. Με την εκδήλωση αυτή τιμούμε ταυτόχρονα και την οικογένειά του, αλλά και όλη αυτή τη γενιά που πρόσφερε στον Ν.Ο. Σύρου».

Για τους καλεσμένους που θα βρεθούν στην Σύρο και θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι ο κ. Τσιργής είπε:

«Φέτος γιορτάζουμε τα 125 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και είχαμε ένα καλεντάρι πολύ σημαντικό δράσεων. Από την αρχή είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε μία εκδήλωση στο Νησάκι, με αγώνα Θαλάσσιου Πόλο. Έτσι μιλήσαμε με τους παλαιμάχους για τη διοργάνωση ενός αγώνα φιλικού χαρακτήρα. Επίσης, βρήκαμε την ευκαιρία να καλέσουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν διακρίσεις και είναι αναγνωρισμένοι από τους φιλάθλους και όχι μόνο. Θα είναι μαζί μας ο Θοδωρής Βλάχος ο οποίος είναι προπονητής της Εθνικής μας ομάδας και προπονητής του Ολυμπιακού. Επίσης στη Σύρο θα έρθει ο Σταμάτης Χέλμης και ο Βασίλης Κεφαλάς και ένας ακόμη ζωντανός θρύλος για τον Ν.Ο. Σύρου, Ο Γιώργος Χαρικιόπουλος θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Ο Χαρικιόπουλος παρά το γεγονός ότι είναι 40ετών συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσφέρει στον Ν.Ο. Σύρου. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και τον διαιτητή Ηλία Δαμιανάκη ο οποίος θα έρθει στη Σύρο για να διευθύνει το παιχνίδι. Υπάρχουν φυσικά  κι άλλοι αθλητές που θέλουν να έρθουν στο νησί για να αγωνιστούν και πάλι με το σκουφάκι του Ομίλου, αυτό φυσικά θα γίνει στο άμεσο μέλλον».

 

Ένα ιδιαίτερος χώρος το νησάκι με τους παλιούς να θυμούνται πολλές και σημαντικές στιγμές. Θα ήθελα να μου πείτε πως νιώθετε κάθε φορά που πέφτετε στη θάλασσα, έστω και για φιλικό αγώνα τα συναισθήματά σας.

Γ.Σ. «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο κολυμβητήριο για το άνοιξε – κλείσε. Θα πω μόνο πως όταν έγινε γνωστό πως θα φτιαχνόταν κολυμβητήριο στη Σύρο, νιώσαμε χαρά καθώς θα δινόταν η ευκαιρία στους νεότερους να αγωνιστούν σε καλύτερες συνθήκες από εμάς. Τα τελευταία επτά χρόνια το κολυμβητήριο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και ανοίγει για λίγο και μετά πάλι κλείνει τις πόρτες του. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της… Άρτας. Από εκεί και πέρα το Νησάκι για εμάς είναι σαν το… σπίτι μας. Κάθε φορά που περνάμε ακόμη και για βόλτα μας ξυπνούν μνήμες με όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στον συγκεκριμένο χώρο. Από τη δεκαετία του εβδομήντα οι αθλητές του Ν.Ο. Σύρου έκαναν καθημερινά προπονήσεις. Έχουμε ζήσει καλές και κακές στιγμές, κάναμε φίλους και δώσαμε ωραίους αγώνες. Γι’ αυτό ακριβώς είναι και πόλος έλξης όταν διοργανώνουμε αγώνες στο νησάκι. Έρχονται πολλοί περισσότεροι παλαίμαχοι, παρά όταν τους καλούμε στο Κολυμβητήριο. Γι’ αυτό το Νησάκι είναι κάτι διαφορετικό για εμάς. Πριν ολοκληρώσω θα ήθελε να αναφερθώ στον Γιώργο Χαρικιόπουλο τον οποίο είχα ως παίκτη όταν ήμουν προπονητής στον Όμιλο. Από την δεκαετία του Ογδόντα ο παίκτης συνεχίζει να προσφέρει στον Όμιλο, δείχνοντας την αγάπη του στον Ν.Ο. και στη Σύρο γενικότερα. Είναι κάτι το ιδιαίτερο καθώς είναι από τους μακροβιότερους αθλητές. Μπορεί ο Χαρικιόπουλος να μην έχει γεννηθεί στη Σύρο, αλλά είναι πιο Συριανούς από κάποιους άλλους. Είναι μεγάλη χαρά τόσο για εμάς όσο και τους φίλους του αθλήματος που αυτός ο παίκτης είναι στον Ν.Ο. Σύρου. Τώρα, η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη όπως αναφέραμε και πριν είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Ζορμπάνο. Ο Δημήτρης ήταν μία κατηγορία μόνο του. Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όλοι όσοι γνώρισαν τον Δημήτρη Ζορμπάνο. Είναι κάτι σπάνιο καθώς δεν είχε ούτε έναν εχθρό, είχε μόνο φίλους. Εγώ είχα την τύχη να τον γνωρίσω όταν ήμουν μικρός, όταν ερχόταν στο γυμναστήριο μαζί με την ομάδα της Εμπορικής Τράπεζας και έπαιζε βόλεϊ. Από μικρός είχε έφεση στον αθλητισμό και ήταν μέλος της κωπηλατικής ομάδας και ο οποία βγήκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Συνέχισε ως διοικητικός παράγοντας όταν σταμάτησε να αγωνίζεται. Πέρασε από όλες τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και έχει διατελέσει πάνω από 15 χρόνια πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου. Να σημειώσω εδώ πως μαζί μπήκαμε στη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων και μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή. Είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση η οποία κράτησε μέχρι το τέλος. Μόνο καλά λόγια έχω να πω και ότι θυμάμαι είναι ευχάριστες στιγμές. Για μας όλους ο Δημήτρης Ζορμπάνος ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου. Ήταν ο πρόεδρος, ο αδερφός, ο φίλος. Αυτό που κάνουμε είναι το ελάχιστο δυνατό και ίσως θα πρέπει να υπάρξουν και κάποια άλλα πράγματα».