Σε έναν γεμάτο χώρο πραγματοποιήθηκε στο Νησάκι το φιλικό παιχνίδι πόλο προς τιμήν του πρώην προέδρου του Ν.Ο. Σύρου Δημήτρη Ζορμπάνου

Ξύπνησαν… μνήμες

  • Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018 - 14:39
  • /   Eνημέρωση: 7 Αυγ. 2018 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των παλαιμάχων υδατοσφαίρισης  «Sea Water Polo» στην περιοχή Νησάκι της Ερμούπολης Σύρου σε μνήμη του μακροβιότερου Προέδρου του Ν.Ο. Σύρου, Δημήτρη Ζορμπάνου.

Η εκδήλωση φέρει την επωνυμία του αείμνηστου Προέδρου του Ομίλου της Σύρου, τον οποίο τίμησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου.

Τις αναμνηστικές πλακέτες «Τιμής Ένεκεν» παρέδωσαν στη μητέρα, τους δυο γιους και τους συγγενείς της οικογένειας ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός και για λογαριασμό του Ν.Ο. Σύρου ο νέος Έφορος Υδατοσφαίρισης Κώστας Μπουγιούρης.

Συγκινητικές οι στιγμές των βραβεύσεων με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί. Ήταν πραγματικά μια αξιέπαινη ενέργεια των βασικών συνδιοργανωτών της εκδήλωσης που ήταν η Διοίκηση του Ν.Ο Σύρου και ο δραστηριοποιούμενος Σύλλογος Παλαιμάχων Υδατοσφαιριστών «τα Δελφίνια».

Επίσης, σημαντική ήταν και η συμβολή στο διοργανωτικό μέρος από τον  Δήμο Σύρου Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

H εκδήλωση ήταν εμπνευσμένη από τους αγώνες «Remember» του δραστηριοποιούμενου Συλλόγου Παλαιμάχων και την περσινή διοργάνωση «Νησάκι H2O Polo by night».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και βραβεύτηκαν επίσης ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και του Ολυμπιακού με τις τεράστιες επιτυχίες, ο Σταμάτης Χέλμης και ο Βασίλης Κεφαλάς, βασικά μέλη του προπονητικού team του Πανιωνίου καθώς και ο Γιώργος Χαρικιόπουλος, που στα 44 του χρόνια εξακολουθεί να αγωνίζεται με το σκουφάκι του Ν.Ο. Σύρου.

 Όλοι οι τιμηθέντες εκ των μελών του ΝΟΣ και του Δήμου υπήρξαν κατά διαστήματα αθλητές του ιστορικού Ναυταθλητικού Ομίλου.

Η παρουσία του διεθνή διαιτητή Ηλίας Δαμιανάκη, ο οποίος σφύριξε τον αγώνα, έδωσε ιδιαίτερη αξία στο εσωτερικό φιλικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης των ακαδημιών του ΝΟΣ (παίδες- έφηβοι) στις 17:00  το απόγευμα. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων και του ΝΟΣ να εντάξουν και τη μικρή κατηγορία στην εκδήλωση άφησε θετικές εντυπώσεις, αφού  οι μικροί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, δείχνοντας ότι με την κατάλληλη υποστήριξη των υποδομών μπορούν να διατηρήσουν ψηλά το Όνομα του Ναυτικού Ομίλου.

Στο κυρίως αγωνιστικό μέρος του φιλικού των παλαιμάχων προς τιμή του Δημήτρη Ζορμπάνου η ομάδα των «μπλε» αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 12 – 9 των «λευκών».

Οι δυο ομάδες προσέφεραν θέαμα και με τις ενέργειές τους ενθουσίασαν το κοινό που γέμισε το Νησάκι. Οι παλαίμαχοι πραγματικά έδειξαν ότι το άθλημα δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Δεν έλειψαν οι κόντρες και αψιμαχίες μεταξύ τους,, άλλοτε τεχνικές προς χάριν του κοινού, άλλοτε όμως πραγματικές, λόγω του πάθους που έβγαλαν οι παλαιοί παίκτες στο νερό. Στο τέλος όλοι βγήκαν αγκαλιασμένοι και παρέμειναν ενωμένοι για αρκετή ώρα μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο. Σύρου τίμησε όλους τους συμμετέχοντες με αναμνηστικά, ενώ η οικογένεια Ζορμπάνου είχε ετοιμάσει ένα μπουφέ με εδέσματα και αναψυκτικά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

 

ΛΕΥΚΟΙ

ΜΠΛΕ

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ (Τ)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ (Τ)

ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Α)

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (Α)

ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΘΑΝΟΣ

ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΕΡΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑθΙΟΣ

ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΣΙΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (πατήρ)

ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΙΤΣΙΚΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (υιός)

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΑΛΕΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΧΕΛΜΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 

Τον αγώνα παρακολούθησαν από τις κερκίδες και οι παλαιοί αθλητές του ΝΟΣ Αξαρλής Δημήτρης, Κοντορουχάς Μαθιός,  Αλιφραγκής Μηνάς, Μαραγκός Νίκος (Ρούλης), Βουτσίνος Νίκος, Γαβριήλ Μπάμπης.

Τέλος, ο Θοδωρής Βλάχος αναφέρθηκε με πολύ θετικά τα σχόλια τόσο για την εκδήλωση όσο κι την φιλοξενία. Θετικά λόγια είπαν επίσης και ο Γιώργος Χαρικιόπουλος, ο Βασίλης Κεφαλάς και ο Σταμάτης χέλμης, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ενέργεια του χώρου, την αρτιότητα της διοργάνωσης και τη σημασία του κοινωνικού μηνύματος στην αθλητική κοινότητα της υδατοσφαίρισης.