Η σύγκρουση δύο σκαφών… σημάδεψαν τον αγώνα Διάπλου στην Πάρο

Ο κολυμβητικός αγώνας διάπλου στην Πάρο στιγματίστηκε φέτος από την σύγκρουση δύο σκαφών και τον τραυματισμό μίας γυναίκας. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ο αγώνας των 1453 μέτρων έχει γίνει θεσμό, καθώς πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στα δύο νησιά. Η φετινή διοργάνωση είχε περισσότερο την μορφή Happening καθώς οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να μην χρονομετρήσουν την απόσταση. Παρόλα αυτά θα έδιναν αναμνηστικά μετάλλια στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες που θα τερμάτιζαν χωρίς βοηθήματα, όπως μάσκες και βατραχοπέδιλα.  

Τώρα όσο αφορά το περιστατικό το οποίο σημάδεψε την εκδήλωση, μετά κι από ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Πάρου σημειώνονται τα εξής:

«Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι κατά τη διάρκεια κολυμβητικού διάπλου μεταξύ Πούντας Πάρου-Αντιπάρου, έλαβε χώρα περιστατικό σύγκρουσης δύο (02) σκαφών. 

Συγκεκριμένα το Τ/Χ σκάφος “ΓΑΛΑΝΗ” Τ.Σ. 1005 Β' με επτά (07) ημεδαπούς επιβαίνοντες, προσέκρουσε στο κινούμενο Τ/Χ σκάφος “ΜΑΡΙΝΑ” Λ.Μ. 620 με τρεις (03) επιβαίνοντες, εκ των οποίων μία 59χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι περισυνελέγησαν  από παραπλέοντα σκάφη και μεταφέρθηκαν στη στεριά.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 59χρονης, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ημιβύθιση του σκάφους “ΜΑΡΙΝΑ”, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 77, στον λιμένα Αντιπάρου, όπου και ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος. 

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος χειριστής του σκάφους “ΓΑΛΑΝΗ”. 

 

Αποτελέσματα διάπλου 2018 

Άνδρες 

1ος Ραγγούσης Δημήτρης 18 min 14”
2os Καρακωνσταντής Πέτρος 18 min 18”
3os Κοντός Αντώνης 19 min 15”
 

Γυναίκες 
1η Τζιώτη Μαρια-Κωνσταντίνα 27 min 07”
2η Πανταζιδου Χρυσανθη 27 min 25”
3η Χριστοπούλου Μαγδα 30 min 17”