Ναυτικοί όμιλοι από τις Κυκλάδες αγωνίσθηκαν στο «Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας»

Στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου το Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας σε τρεις αγωνιστικές ενότητες. 

Την πρώτη ημέρα των αγώνων διεξήχθησαν επιδείξεις της συγχρονισμένης κολύμβησης από την ομάδα του ΝΟΒΑ υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους  Κυριάκου Τάσιου. Ο ναυτικός Όμιλος έχει στο παλμαρέ του επιτυχίες και διακρίσεις σε Μεσογειακό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα έγιναν ειδικές βραβεύσεις από τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, για την προσφορά τους στην κολύμβηση και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, στον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης Πελοποννήσου Θεόδωρο Μπλούδρο καθώς και στον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας Ευάγγελο Μούτουπα και για την πολύχρονη  Γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων στις κυρίες Αννα Μπλούδρου και Χρυσούλα Μούτουπα.

Πολυνίκης Σύλλογος για μία ακόμη φορά αναδείχτηκε ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου αφού κατάκτησε τις οχτώ από τις εννέα κατηγορίες  και τον Ναυτικό  Όμιλο Μήλου να κατακτά την κατηγορία Παίδων, Παμπαίδων Α' Παμπαίδων Β'. 

Σύμφωνα με την βαθμολογία του συνόλου των μεταλλίων των συλλόγων ο Ναυτικός Όμιλος  Αλιβερίου αναδείχθηκε πολυνίκης και πρωταθλητής, καθώς πρώτευσε στη Γενική βαθμολογία με 829 β., αλλά και σε όλες τις επιμέρους βαθμολογίες όλων των κατηγοριών (Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων, Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α' και Β'). Στη 2η θέση βρέθηκε ο ΑΨΛ Μεδεών με 475 β. και στην 3η ο ΝΟ Μήλου με 231 β. Ακολούθησαν:  ΝΟ Διαύλου Ωρεών 204 β., 5. ΑΟ Πάρου 124, 6. ΝΟ Αταλάντης 31, 7. ΝΟ Κω 27, 8. ΝΟ Πάρου 23.

Η παρουσία των αθλητών από τις Κυκλάδες μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες και ταυτόχρονα τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα. Αυτό φαίνεται κι από την ανοδική πορεία του ναυτικού Ομίλου Πάρου, που με τους 231 βαθμούς κατέλαβε την 3η θέση.

 Στους αγώνες συμμετείχαν οι:
Α.Ο. Πάρου
Αθλητική Ψυχαγωγική Λέσχη Μεδέων
Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου

Ναυτικός Όμιλος Αταλάντης

Ναυτικός Όμιλος Διαύλου Ωρεών

Ναυτικός Όμιλος Κω

Ναυτικός Όμιλος Μήλου

Ναυτικός Όμιλος Πάρου
Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος