International Sailing Regatta for Optimist & Laser 4.7

Ένα νέος ιστιοπλοϊκός αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου. 
Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ο Όμιλος του νησιού θα επιχειρήσει να διοργανώσει ένα Διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας τριγώνου για τις κατηγορίες σκαφών optimist και laser 4.7 από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2018, στον όρμο του Φοίνικα όπου ο θαλάσσιος στίβος είναι ιδανικός για τέτοιου είδους αγώνες.

Η σύμπτωση του αγώνα με το 2ο προπονητικό camp για την κατηγορία laser 4.7 που θα λάβει χώρα 10 έως 15 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Erasmus +, στο οποίο συμμετέχει και ο Ν.Ο.Σ., θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναγωνιστούν και με αθλητές από άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας (Ισπανία – Βουλγαρία).

Από το μέχρι σήμερα ενδιαφέρον των Ομίλων, οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 90 σκάφη. Ο συνολικός δε αριθμός των επισκεπτών (προπονητές, συνοδοί, γονείς κτλ), εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 170 άτομα σε μια απολύτως «νεκρή» τουριστική περίοδο για το νησί της Σύρου.

Όπως συμβαίνει πάντα, ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία με τις ενέργειές της διευκόλυνε την αδειοδότηση όλων των ιστιοπλοϊκών αγώνων και κατ' επέκταση και του Ν.Ο. Σύρου.

Τέλος ο Ν.Ο. Σύρου δεν παρέλειψε με ανακοίνωσή του να ευχαριστήσει τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης όπως την Blue Star Ferries και τα τοπικά καταστήματα που είναι πάντα δίπλα στον Όμιλο.

Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα οι ώρες εκκίνησης των ιστιοδρομιών είναι οι εξής:
Παρασκευή 12/10: 13:00
Σάββατο 13/10: 11:30
Κυριακή 14/10: 10:00