Προγράμματα εκπαίδευσης ναυαγοσωστών

  • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:43

Το καταδυτικό κέντρο “Greek Scuba” σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 προγράμματα εκπαίδευσης ναυαγοσωστών ακτής και πισίνας καθώς και εκπαίδευσης αυτόνομης κατάδυσης επιπέδου “Open Water Diver” και “Advanced Open water Diver”, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Σύρου.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τεχνικής κατάδυσης Andi Tech Diving Course με εκπαιδευτή τον κ. Φώντα Πιτσινέλης.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Ιανουαρίου 2019.

 

Ναυαγοσωστική:

Στα μαθήματα διδάσκονται θεωρία και πράξη σε θέματα ατυχημάτων (αιτίες και κίνδυνοι στο νερό από διάφορους παράγοντες), τρόποι διάσωσης και επιβίωσης, χρήση εξοπλισμού, παροχή πρώτων βοηθειών, νομοθεσία και αρμοδιότητες, εξασφαλίζοντας ότι στο τέλος της εκπαίδευσης, οι μαθητευόμενοι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί.

 

Αυτόνομη κατάδυση:

 

Για το 1ο επίπεδο “Open water Sport Diver’’,

Η δομή και ο χρόνος μαθημάτων ενδέχεται να ποικίλλει, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τις ανάγκες των μαθητευόμενων αυτοδυτών.

Ωστόσο, η γενική δομή του προγράμματος  αποτελείται από τις εξής ενότητες:

 

Δέκα ενότητες θεωρητικής εκπαίδευσης διάρκειας περίπου 90’ η κάθε μια

Οκτώ ενότητες πρακτικής εκπαίδευσης σε περιορισμένο υδάτινο περιβάλλον διάρκειας περίπου 90’ η κάθε μια. (*Τα μαθήματα ενδέχεται να τροποποιηθούν αναλόγως των συνθηκών)

Τουλάχιστον πέντε μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης σε ανοιχτό υδάτινο περιβάλλον, διάρκειας περίπου πέντε ωρών διδασκαλίας και εξάσκησης μέσα στο νερό. 

 

Για το επίπεδο “Advanced Open Water Diver” όπου προϋποθέτει την κατοχή πιστοποίησης του πρώτου, τα μαθήματα θα διαμορφωθούν αντίστοιχα αναλόγως των αναγκών των εκπαιδευομένων.

 

Επιπλέον αυτών είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε άλλες κατηγορίες αναλόγως το πλήθος των συμμετοχών και κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπαιδευτές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: με την γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στα τηλέφωνα 2281088666 (10:30-13:30) και στο 6982555707. Επίσης, με την γραμματεία του Καταδυτικού Κέντρου ΄΄Greek Scuba’’ στα τηλέφωνα 6907076959 & 6980734863.

Ετικέτες: