Ο Ν.Ο. Σύρου έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία παρά τις ήττες στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στο πόλο

Με στόχο την… παραμονή

Πολύ καλή παρουσία παρά τις ήττες είχε ο Ν.Ο. Σύρου στην πρώτη φάση των αγώνων στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως στο φετινό πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 20 ομάδες μεταξύ των οποίον και το συγκρότημα της Σύρου.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τέσσερις φάσεις  για τις ομάδες που θα σχηματίσουν ομίλους ανόδου (play off) με την τελική ανόδου (final 8), για την Α2 να διεξάγεται στις 12-14 Ιουλίου, ενώ οι ομάδες που θα σχηματίσουν τους ομίλους καθόδου (play out) θα ολοκληρώσουν  τις προσπάθειές τους σε τρεις φάσεις (10-12 Μαΐου).

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου βρέθηκε ανάμεσα σε τρεις ομάδες που “φλερτάρουν” την Α2 σε ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο όμιλο και παρά το γεγονός, ότι η ομάδα water polo του νησιού ξεκίνησε την προετοιμασία της στην Αθήνα στις αρχές του έτους. Έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία και εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Στα δυο πρώτα της παιχνίδια έβαλε στην κυριολεξία τα… δύσκολα στις ομάδες του ΣΚ Ροής και του ΝΟ Καλαμακίου, χάνοντας στις λεπτομέρειες και τα δύο ματς στο τελευταίο 2λεπτο.

 Κλειστά σκορ και στις δυο περιπτώσεις. Ήττες 8-6 από τη Ροή και 7-5 από το Καλαμάκι.

 

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας είναι:

 

Α'  ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΕΚ, ΙΩΝΙΚΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Β'  ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΚ ΡΟΗ, ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΝΟ ΣΥΡΟΥ, ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

ΑΠΣ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΧΑΝΘ, ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΕΚΕΒ

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ, ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΝΟ ΙΤΕΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΟΕΑ ΝΑΒ, ΤΡΙΑΙΝΑ ΒΟΥΛΑΣ

 

 

ΣΚ Ροή - Ν.Ο Σύρου

Η Ροή είναι μια ομάδα που ανέβηκε πέρσι “τρένο” από τη Γ΄ Εθνική μαζί με την ΑΕΚ έχοντας και φέτος  υψηλούς στόχους. Διαθέτει ένα μίγμα από έμπειρους παίκτες και πιο νεαρούς σε ηλικία που δίνουν ενέργεια την ομάδα.

Ο Ν.Ο Σύρου, υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή Θανάση Τσάλτα, που ήρθε φέτος στην ομάδα, εμφάνισε ένα ομοιογενές σύνολο με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, περιορίζοντας τα ατού της αντίπαλης ομάδας. Παίζοντας κλειστά και μαρκάροντας με πίεση, η ομάδα έδωσε 10 φορές τη δυνατότητα στη Ροή να παίξει με παίκτη παραπάνω, ενώ πήρε μόνο 5 αποβολές υπέρ της. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Οι παίκτες της ομάδας του Νέου Ηρακλείου εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα με παίκτη παραπάνω και πήραν τη νίκη. Παρόλα αυτά ο ΝΟΣ διαμαρτύρεται για δυο φάσεις που έκριναν το ματς. Πιο συγκριμένα ακυρώθηκε γκολ ισοφάρισης (5-5) του Γιώργου Σαμαρά,  ως επιθετικό (σ.σ. που δεν ήταν) και στην επόμενη φάση δόθηκε γκολ υπέρ της Ροής (6-4) σε σουτ από την περιφέρεια σε δεύτερο χρόνο κόντρα επίθεσης, ενώ η μπάλα δεν πέρασε ποτέ το τέρμα. Ο ΝΟΣ μείωσε σε 7-6 στα τελευταία 30'' και παίζοντας επιθετική άμυνα για να αλλάξει τα δεδομένα δέχθηκε το 8-6 στα τελευταία 5''.

Μάλιστα μετά το τέλος του παιχνιδιού ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Τσιργής και ο προπονητής Θανάσης Τσάλτας του ΝΟ Σύρου, είχαν εκτενή συζήτηση - σε ήπιους τόνους - με τους διαιτητές και τον Αλυτάρχη του αγώνα για τα δυο αυτά σφυρίγματα που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Όλοι οι παίκτες του ΝΟΣ είναι διακριθέντες. Σάιμον Νοβακόφσκι, Γιώργος Σαμαράς, Μάνος Χίου, Παύλος Αλτιπαρμάκ, Θοδωρής Σούμπασης και Γιώργος Χαρικιόπουλος έδωσαν πραγματικές μάχες σε άμυνα και επίθεση. Σταθερός ο Γιώργος Παπαδογιάνης στο goalpost, έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Ο  18χρονος Αγησίλαος Κουσκουλής, που ήρθε φέτος στην ομάδα από τον Πανιώνιο, έκανε ατέλειωτα χιλιόμετρα και έδωσε ταχύτητα στην ομάδα. Θετικές εντυπώσεις άφησε ο Αχιλλέας Κομζιάς (23 ετών) που ενσωματώθηκε στην ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, προερχόμενος από τον Υδραϊκό και δείχνει ότι το επόμενο διάστημα, όταν “ρολάρει”, θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στο σκορ.

Ο Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, αγωνιζόμενος στη θέση του φουνταριστού ξεχωρίζει πάντα για την εκτελεστική του ικανότητα, η οποία φάνηκε και σ΄αυτό το παιχνίδι, σημειώνοντας ένα κρίσιμο τέρμα. Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Αχιλλέας Κομζιάς έδωσαν σκορ στην ομάδα πετυχαίνοντας από 2 θεαματικά γκολ, ενώ ο Σάιμον Νοβακόφσκι πέτυχε ένα δικό του προσωπικό γκολ με μπάσιμο από τη θέση 1 ισοφαρίζοντας αρχικά σε 1-1, ανεβάζοντας το ηθικό της ομάδας.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Λευτέρη Καλογρίδη που ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της ομάδας και θα ήταν και της αναμέτρησης αν η ομάδα δεν έχανε, κάνοντας στην άμυνα “το τέλειο παιχνίδι”.

Αγωνίστηκαν επίσης οι νεαροί Φίλιππος Καμπάνα και Ανδρέας Γουσγουνέλης και ο Χρήστος Ευσταθίου (τερματοφύλακας).

Τα 8λεπτα και τα γκολ:  1ο : 3-1,  2ο : 1-1,  3ο : 1-2,  4ο : 3-2 και Τελικό : 8-6

Σ. Νοβακόφσκι (1), Χρ. Χρυσανθακόπουλος (1),  Γ. Σαμαράς  (2),  Αχ. Κομζιάς (2).

 

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής της πρώτης ημέρας ο Νηρέας Χαλανδρίου επικράτησε του Ν.Ο Καλαμακίου με άνεση 9-3, δείχνοντας σ’ αυτό το παιχνίδι ότι είναι μια πολύ γρήγορη και ταυτόχρονα έμπειρη ομάδα.

Ν.Ο Καλαμακίου - Ν.Ο Σύρου

Το Καλαμάκι επηρεασμένο από την προηγούμενη ήττα στο ματς με τον Νηρέα μπήκε επιφυλακτικά στο νερό με τη Σύρο. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, στηριζόμενη και  πάλι στην καλή αμυντική της λειτουργία,  ήλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ο ΝΟΣ προηγήθηκε 2-0 και έχασε πέναλτι και την ευκαιρία σε εκείνο το σημείο (στα μισά του 2ου 8λέπτου) να “καθαρίσει το ματς”. Στο τελευταίο 8λεπτο, τα σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνισή τους και η ομάδα έμεινε από ενέργεια.  Δέχθηκε δυο γκολ στην κόντρα στο τέλος και παρότι στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι η απόδοσή της, δεν κατάφερε να πάρει κάτι άλλο από αυτό το ματς. Δεύτερη ήττα 7-5 και πάλι στις λεπτομέρειες.

Και σ’ αυτή την αναμέτρηση όλοι οι αθλητές του ΝΟΣ κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Το γκολ του Παύλου Αλτιπαρμάκ από το εξάμετρο και τα τέσσερα θεαματικά γκολ του Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, είτε από τη θέση του φουνταριστού, είτε από τη θέση 4 με παίκτη παραπάνω, δυστυχώς δεν συνδυάστηκαν με νίκη της ομάδας του Ν.Ο Σύρου. Ο Ν.Ο Καλαμακίου όσο περνούσε η ώρα στο παιχνίδι, έδειχνε την ποιότητα που διαθέτει και αυτό φάνηκε στη συνέχεια στο απογευματινό σετ με την ομάδα της Ροής.

Τα 8λεπτα : 1ο : 0-1,  2ο : 1-1,  3ο : 3-1,  4ο : 3-2 και Τελικό  σκορ : 7-5

 

Στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής η ομάδα του “ΣΚ Ροή” κέρδισε τον Νηρέα Χαλανδρίου με σκορ 8-7, παίρνοντας κεφάλι στον Όμιλο.

 

Ν.Ο Καλαμακίου - ΣΚ Ροή και Ν.Ο Σύρου  - Νηρέας Χαλανδρίου

Στο πρώτο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής ο Ν.Ο Καλαμακίου επικράτησε της ομάδας του “ΣΚ Ροή” στο γκολ, με 7-6, κάνοντας “άνω - κάτω” τον Όμιλο. Η πρόκριση για τις δυο ομάδες από αυτές τις τρεις που θα περάσουν στα play off θα κριθεί από τα παιχνίδια του β’ γύρου της α’ φάσης που θα γίνουν σε περίπου 15 μέρες. Ο ΝΟΣ σε κάθε περίπτωση θα εκμεταλλευτεί τα παιχνίδια αυτά ως δυνατά τεστ για τη φάση των play out. Με βάση όμως την εικόνα που είδαμε, θεωρούμε ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο ΝΟΣ φανερά επηρεασμένος από τις δυο προηγούμενες ήττες και με τους αθλητές κουρασμένους από την πρωινή προσπάθεια, στο ματς με το Νηρέα, παιχνίδι υπήρξε μόνο για δυο 8λεπτα.  Σαφώς πιο ποιοτική και “κολυμπημένη” η ομάδα του Χαλανδρίου έφτασε σε μια πολύ άνετη επικράτηση με 17-3. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε υψηλή κριτική, αφού το σκορ είναι πλασματικό. Μετά το τέλος του 2ου 8λέπτου, παρά την αντίθετη προτροπή του προπονητή της ομάδας, οι παίκτες ουσιαστικά “παράτησαν” το παιχνίδι, όταν το σκορ στο μεταξύ είχε ανοίξει.

Να σημειωθεί ότι και στα τρία παιχνίδια του α΄ γύρου δεν αγωνίστηκαν οι Καρακατσάνης Δημήτρης και Λαγκαδιανός Χρήστος για έκτακτους επαγγελματικούς λόγους ή λόγους υγείας. Ο δυο αθλητές αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στο β’  γύρο της α’ φάσης, εφόσον επανέλθουν σύντομα στην αγωνιστική δράση.

 

Στις 5-7 Απριλίου διεξάγεται ο β΄ γύρος της α΄ φάσης  και στη συνέχεια ο ΝΟΣ θα βρεθεί στον όμιλο καθόδου (play out) που θα διεξαχθεί τον Μάιο, όπου θα χρειαστεί δυο νίκες ή υπό προϋποθέσεις μια νίκη και μια ισοπαλία, για να μείνει στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνεται και ο στόχος παραμονής φαντάζει με βάση την εικόνα της ομάδας εφικτός.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ομίλου, στον οποίο συμμετείχε η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ήταν τα εξής:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ - Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΕΣ

ΣΚΟΡ

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  16/03

17.00

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ  -  ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

3-9

ΣΑΒΒΑΤΟ  16/03

18.00

ΣΚ ΡΟΗ   -   ΝΟ ΣΥΡΟΥ

8-6

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/03

09.00

ΣΚ ΡΟΗ   -   ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

8-7

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/03

10.00

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ   -   Ν.Ο ΣΥΡΟΥ

7-5

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/03

16.00

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ   -   ΣΚ ΡΟΗ

7-6

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/03

17.00

Ν.Ο ΣΥΡΟΥ   -   ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

3-17

 

Η αποστολή  του Ν.Ο Σύρου:

Αθλητές:  Αλτιπαρμάκ Παύλος, Γουσγουνέλης Ανδρέας, Ευσταθίου Χρήστος, Kαμπάνα Φίλιππος, Καλογρίδης Λευτέρης,  Κομζιάς Αχιλλέας, Κουσκουλής Αγησίλαος, Νοβακόφσκι Σάιμον, Παπαδογιάνης Γιώργος, Σαμαράς Γιώργος,  Σούμπασης Θοδωρής, Χαρικιόπουλος Γιώργος, Χίου Μάνος και Χρυσανθακόπουλος Χρήστος

Προπονητής :  Θανάσης Τσάλτας

Έφορος / Αρχηγός Αποστολής:  Δημήτρης Τσιργής

 

«Αναζητούμε επενδυτικό αναπτυξιακό μοντέλο»

Στο τέλος των αγώνων ο Δημήτρης Τσιργής, Αντιπρόεδρο του ΝΟΣ και Team Μanager της ομάδας Υδατοσφαίρισης μίλησε για την εικόνα και τους αγώνες της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος πόλο.

«Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά που είστε κοντά στο άθλημα. Το ελληνικό water polo  - κατά τη γνώμη μου - αξίζει περισσότερης προβολής, αφού όχι μόνο  συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ, αλλά έχει χαρίσει και τις περισσότερες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό στα ομαδικά σπορ.

Ο Ν.Ο Σύρου ξεκίνησε φέτος τον Ιανουάριο την προετοιμασία του στην Αθήνα με αθλητές, που είτε διαμένουν μόνιμα εδώ, είτε μετακινούνται κάθε τριήμερο σε εβδομαδιαία βάση από τη Σύρο.

Ο Πάνος Χρονόπουλος, ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας είναι φέτος στον Παναθηναϊκό. Ο νέος μας προπονητής ο Θανάσης Τσάλτας, διαθέτει σημαντική εμπειρία και έχουμε ως τώρα αμοιβαία εξαιρετική συνεργασία.

Διατηρήσαμε τον περσινό κορμό της ομάδας με τρεις προσθήκες νεαρών παικτών - σε αντικατάσταση αθλητών που έμειναν ελεύθεροι - με στόχο, είναι αλήθεια, την παραμονή στην κατηγορία.

Χρησιμοποιούμε ιδιωτική πισίνα στην Αθήνα, με χρονομίσθωση τριών-τεσσάρων ημερών κάθε εβδομάδα και όπως αντιλαμβάνεσθε η Διοίκηση του ΝΟΣ καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρήσει ενεργό το τμήμα. Στην προσπάθειά μας αυτή βεβαίως χρειαζόμαστε χορηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση, αργά ή γρήγορα, θα επέλθει οικονομική κόπωση από τις “προσωπικές ενισχύσεις” των μελών της Διοίκησης. Οι πόροι είναι δυσεύρετοι. Πιστεύουμε στην οικονομική ανταποδοτικότητα των τμημάτων του ΝΟΣ, αλλιώς η “αυριανή μέρα”, πολύ απλά μπορεί να μην υπάρξει.

Στην ερώτησή σας για την προοπτική αυτής της ομάδας δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με διαφορετικό τρόπο από τον αναμενόμενο. Ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι. Στηρίζουμε τους αθλητές που επιθυμούν να αγωνίζονται με τα χρώματα του Ομίλου και κατά βάση είναι πολίστες “χομπίστες”. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Έχω προσωπικά την ευκαιρία να είμαι κάθε εβδομάδα στις προπονήσεις της ομάδας στην Αθήνα και γνωρίζω πολύ καλά τους αθλητές. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Εκπλήσσομαι θετικά επίσης από τα σχόλια όλων των υπολοίπων στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Συνειδητοποιώ την αναγνωρισιμότητα και το σεβασμό που διατηρεί ο Όμιλος. Έτσι αντλείται η δύναμη να συνεχίζουμε. Παρόλα αυτά αναζητούμε επενδυτικό αναπτυξιακό μοντέλο, αλλιώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχιστεί η “μετανάστευση” και ουσιαστικά η εγκατάσταση της ομάδας στην Αθήνα. Θα πρέπει να ερωτηθούν πρωτίστως τα μέλη του Ν.Ο Σύρου, αν συμφωνούν με το μοντέλο αυτό. Μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα υπάρξει δομημένη συζήτηση στο νέο διαμορφωμένο κοινωνικοαθλητικό και οικονομικό πλαίσιο».