Διοργάνωση Αγώνων Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας από τον ΝΟΣ

Υδάτινος Δρόμος για το Φάρο

  • Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2019 - 12:58

Ο Ναυτικός Όμιλος  Σύρου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, που θα γίνει στο νησί της Σύρου από 16 έως 23 Ιουνίου 2019, Διοργανώνει Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας (Open Water Swimming).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019  με το διακριτό τίτλο «Υδάτινος Δρόμος για το Φάρο».

Θα πραγματοποιηθούν δυο (2) Κολυμβητικές Διαδρομές  των 1000μ και των 2500μ των οποίων η αποτύπωση θα γίνει από τοπογράφο μηχανικό με ειδικό εξοπλισμό GPS και θα ορισθούν με σημαδούρες ύψους 1,50μ. και κυκλικής διατομής 0,90μ. 

A)  Αγώνας κολύμβησης 1000μ. ~ (0,5499 nautical mile)

1α. Οι Κολυμβητές-τριες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος στον Κολυμβητικό Αγώνα των 1000μ θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν στην Γραμματεία των Αγώνων υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας Αθλητή.

. Για τους ανήλικους Αθλητές  14–18 ετών, την Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας Αθλητή υπογράφει ο κηδεμόνας του Αθλητή.

1γ.  Τα έντυπα της Υπεύθυνης Δήλωσης Υγείας και της Υπεύθυνης Δήλωσης Υγείας Αθλητή διατίθενται στα γραφεία του  Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

B)  Αγώνας Κολύμβησης 2500μ. ~ (1,3498 nautical miles)                                                                                                                      

.  Οι Κολυμβητές-τριες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος  στον Κολυμβητικό Αγώνα των 2500μ και έχουν  Κάρτα Yγείας και Κάρτα Διαπίστευσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ),  θα πρέπει να την προσκομίσουν στη Γραμματεία των αγώνων  μαζί με υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας.                                          

.  Οι Κολυμβητές–τριες  που θα θελήσουν  να λάβουν μέρος στον Κολυμβητικό Αγώνα των 2500μ και δεν έχουν Κάρτα Υγείας ή Κάρτα Υγείας άλλης Ομοσπονδίας (Γ.Γ.Α.) και Κάρτα Διαπίστευσης της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως Ιατρική Γνωμάτευση από Ιατρό Καρδιολόγο Νοσοκομείου ή  Ιδιώτη Ιατρού και επί πλέον θα προσκομίσουν στη Γραμματεία των αγώνων υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας Αθλητή.                                             

. Η ημερομηνία της Κάρτας Υγείας θα πρέπει να είναι σε ισχύ  για το έτος 2019,  όπως  και η Βεβαίωση του Καρδιολόγου Ιατρού. Για τους Ανήλικους Αθλητές ηλικίας  14-18 ετών, την Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας και την Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας Αθλητή υπογράφει ο κηδεμόνας του Αθλητή.

Οι αθλητές θα μεταφερθούν με ταχύπλοα σκάφη στα σημεία εκκίνησης (1000μ και 2500μ).

Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και τους κανονισμούς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Για την πιο άρτια διεξαγωγή των αγώνων  θα χρησιμοποιηθούν από την Κ.Ο.Ε.:

  • δύο (2) Αλυτάρχες,
  • δέκα (10) Κριτές Αγώνων &
  • ένας (1) Υπάλληλος Μηχανογράφησης.

Στους αγώνες για την ασφάλεια των Αθλητών, θα βρίσκονται σε πλήρη και άμεση ετοιμότητα Ναυαγοσώστες, Σκάφη τύπου καγιάκ και Αυτόνομοι Δύτες των αντίστοιχων τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Επίσης στο σκάφος της GREEK SCUBA θα βρίσκονται δύο μηχανήματα απινιδωτή με τον κατάλληλο χειριστή καθώς και Ιατρός (Καρδιολόγος) για την μέγιστη ασφάλεια των αθλητών.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν και αθλητές του τμήματος κολύμβησης του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο., ο τριαθλητής Παναγιώτης Μπιτάδος και το κολυμβητικό τμήμα του Ν.Ο. Πεύκης.

Ο αγώνας έχει εγγραφεί στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (LEN), ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα από Chronosystem (http://www.chronosystems.gr/).

Πληροφορίες-Εγγραφές: https://smw.gr/ydatinos-dromos-gia-ton-faro/

Στον ίδιο σύνδεσμο παραπάνω γίνονται εγγραφές και για τους αγώνες τρεξίματος Faros Challenge 2.000μ. που θα γίνουν στο Φάρο, την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή 2χλμ και όριο συμμετοχής τους 60 αθλητές. Η ώρα εκκίνησης θα είναι 17:00 και θα δίνεται για λόγους ασφαλείας εκκίνηση κάθε 5 λεπτά. Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με χειροκίνητη μέθοδο (χρονόμετρα χειρός) .

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνονται στον Φάρο.

 

Promo video αγώνων: https://www.youtube.com/watch?v=oeHFauoNnU8

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019