Ο Ανδριώτης αθλητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας

«Ασημένιος» ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

  • Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 3 Δεκ. 2020 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, έπειτα την μεγάλη του προσπάθεια κατάφερε να ανέβει στο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο την Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Ο Κυκλαδίτης αθλητής επέστρεψε στη βάση του με μία σπουδαία διάκριση στις αποσκευές του.

Τώρα, ο Ανδριώτης αθλητής μετά από τρεις μέρες αγώνων και εννέα συνολικά ιστιοδρομιών (28,17,25,[35],25,31,23,35,31), βρέθηκε στην 31 θέση της γενικής κατάταξης και στη δεύτερη στην κατηγορία των Κ21 με συνολικά 215 βαθμούς ποινής.

Ο μοναδικός αθλητής που πέρασε τον Τσορτανίδης την τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν ο Ισραηλινός Τομ Ρεουβένι, ο οποίος με 66 βαθμούς είναι στην 8η θέση της γενικής με 66 βαθμούς και αγωνίζεται στη medal race.

Στη 10η ιστιοδρομία των εκτός κούρσας μεταλλίων, ο Τσορτανίδης ολοκλήρωσε 23ος και με 238 βαθμούς κατέλαβε τη 2η θέση στο ευρωπαϊκό Κ21.

Ο Τσορτανίδης δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας που σημείωσε επιτυχία στα RSX, αφού η Κατερίνα Δίβαρη θα είναι διπλά χαρούμενη διότι, εκτός από το ασημένιο μετάλλιο, εξασφάλισε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Επίσης πολύ κοντά στα μετάλλια έφτασε και ο Βύρωνας Κοκκαλάκης, ο οποίος μέχρι την 9η ιστιοδρομία ήταν δεύτερος αλλά στην κούρσα των μεταλλίων τερμάτισε 10ος κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση.

 

Τα συγχαρητήρια του Δήμου Άνδρου

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης μετά από μία εντυπωσιακή προσπάθεια η οποία είχε και διάρκεια κατάφερε να εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανδρών και νέων ανδρών (Κατηγορία Κ21). Από την πλευρά του ο Δήμος Άνδρου με ανακοίνωσή του θέλησε να συγχαρεί τον αθλητή για την  μεγάλη του επιτυχία και διάκριση τόσο για τον ίδιο όσο και για του νησί των Κυκλάδων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου

 

“ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ”

Το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανδρών και νέων ανδρών (Κατηγορία Κ21) κατέκτησε ο ανδριώτης Λεωνίδας Τσορτανίδης. Το Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας από 22 έως 28 Νοεμβρίου 2020, ήταν το τελευταίο του Λεωνίδα στην κατηγορία RS:x, την παρουσία του στην οποία έκλεισε με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών.

Πρόκειται για μια διάκριση, που κάνει περήφανο τον ίδιο, την οικογένειά του και την Άνδρο μας.

Καλή και δυνατή συνέχεια στον αγώνα σου, Λεωνίδα! Είμαστε δίπλα σου”.