Σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα η εκδήλωση

Την πίτα του έκοψε ο Ν.Ο. Σύρου

Μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου έκοψε την παραδοσιακή αγιοβασιλόπιτα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Νεώσοικο του Ομίλου και η αίθουσα ήταν κατάμεστη από αθλητές, γονείς, αλλά και φίλους του ΝΟΣ.

Εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου το “παρών” έδωσαν στελέχη των Λιμενικών Αρχών,  αλλά και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Θοδωρής Δούνιας μετά τον αρχικό του χαιρετισμό έδωσε τη… σκυτάλη στους υπεύθυνους κάθε τμήματος, ώστε να απονέμουν στους αθλητές τους αναμνηστικούς επαίνους για τις επιτυχίες τους μέσα στο 2023. 

Θεόδωρος Δούνιας: «Θέλουμε σωστές εγκαταστάσεις ώστε να μπορούν να προπονηθούν οι αθλητές μας»

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Θεόδωρος Δούνιας κατά τη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ομίλου, αλλά και στα προβλήματα στέγης. «Μία εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για το 2024. Είναι πολύ όμορφο και αισιόδοξο να αρχίζει η χρονιά ανάμεσα σε φίλους. Ο Όμιλος μετά από μία γεμάτη χρονιά, εκδηλώσεων και πολλών δραστηριοτήτων είναι πάλι έτοιμος να προσφέρει στο νησί του όπου κι αν του ζητηθεί. Πράγματι το 2023 ήταν μία γεμάτη χρονιά για τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συμμετείχαμε σε πάνω από 20 διασυλλογικούς αγώνες σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως και περιφερειακούς αγώνες πρωταθλήματος κολύμβησης. Από την πλευρά μας συνδιοργανώσαμε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όλους τους φορείς ένα  πολύ ιδιαίτερο αγώνα. Μία συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς έχουμε στις σκέψεις μας κι άλλες δράσεις», τόνισε ο κ. Δούνιας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ομίλου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καθώς, όπως είπε, είναι επί της ουσίας ένα άστεγο αθλητικό σωματείο. Αυτό γιατί όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει, αλλά και θυσίες από τους γονείς, ο όμιλος παραμένει χωρίς αθλητικούς χώρους. Ο Όμιλος μένει συνεχώς πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους Κυκλαδίτκους Ομίλους.

Υπάρχουν, όπως τόνισε, συγκεκριμένες προτάσεις και άπαντες ελπίζουν πως μέσα στον χρόνο θα μπορούν κάποιες απ’ αυτές να υλοποιηθούν.

Αλέξης Αθανασίου: «Θα είμαστε δίπλα στον όμιλο»

Στη συνέχεια τον λόγω πήρε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος αρχικά ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να έχουν μία καλή χρονιά με υγεία. Στους αθλητές του ομίλου ο κ. Αθανασίου ευχήθηκε να έχουν καλές επιδώσεις και να γνωρίσουν πολλές επιτυχίες. Όσον αφορά στους στόχους του Δήμου, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως άπαντες στην Δημοτική Αρχή γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών. Όπως είπε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης δεν υπάρχει το μαγικό ραβδί για να γίνουν όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχει προσήλωση στον στόχο, ώστε να προχωρήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν και οι αθλητές να μπορούν και πάλι να προπονηθούν – αγωνιστούν όπως τους αξίζει.
 «Το αθλητικό κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που απαιτούνται. Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί, όμως είμαστε προσηλωμένοι πάνω στο στόχο και όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η νεολαία μας να μπορεί και πάλι να αγωνισθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όσον αφορά τον Όμιλο έχουμε μία καλή συνεργασία, καθώς έχουμε συζητήσει πολλές φορές μέχρι στιγμής και η διοίκηση του Ν.Ο. Σύρου γνωρίζει πως θα είμαστε δίπλα τους σε όλα όσα μας ζητηθούν», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.