Για να καταφέρει ο Α.Ο. Σύρου να παίξει στην Γ΄ Εθνική θα πρέπει να βρεθεί λύση σύμφωνα με τον Φώσκολο και τον Ραουζαίο μέχρι την Τετάρτη

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του Α.Ο. Σύρου

Την πιο δύσκολη περίοδο στην σύγχρονη ιστορία του διανύει ο Α.Ο. Σύρου, αφού μετά τις χαρές από τις κατακτήσεις του Κυπέλλου Κυκλάδων και του πρωταθλήματος, είναι πολύ κοντά στην... καταστροφή. Το Συριανό σωματείο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος των Κυκλάδων έχει δικαίωμα συμμετοχή στη Γ' Εθνική, μία κατηγορία που όπως όλα δείχνουν τρομάζει όχι μόνο την υπάρχων διοίκηση του Α.Ο. Σύρου, αλλά και τους ενδιαφερόμενους. Ο Γιώργος Φώσκολος πριν από περίπου 3 βδομάδες είχε αφήσει την ομάδα εν λευκό σε τοπικούς επιχειρηματίες, ώστε να κάνουν τις δικές τους κινήσεις, να σχηματίσουν διοίκηση και να οδηγήσουν το σωματείο στην Γ' Εθνική. Παρά την... ελευθέρας Φώσκολου δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, αφού και οι ίδιοι που ανέλαβαν να κινηθούν δεν κατάφεραν τίποτα. Πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, αφού πρέπει να παρθούν άμεσα κάποιες αποφάσεις. Αποφάσεις που σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο αύριο του Συριανού ποδοσφαίρου. Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής με όποιο κόστος ή τοπικό και πισωγύρισμα 15 περίπου χρόνων. Μία απόφαση που όσο δύσκολη κι αν είναι θα πρέπει να παρθεί άμεσα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Φώσκολος δείχνει διατεθειμένος και με την στήριξη του Πέτρου Ραουζαίου να οδηγήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλοι "συμπαίκτες" ώστε να μην πέσει όλο το βάρος πάνω σε δύο άτομα. Όπως τόνισε  ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν, όμως δεν φτάνουν, αφού χρειάζονται κι άλλοι.

Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα

Ο κ. Φώσκολος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που υπήρξε μετά την αρχική του τοποθέτηση τόνισε πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα, θα παραμείνει σ' αυτήν, όμως το αργότερα μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουλίου θα πρέπει να έχει βρεθεί κάποια λύσει. Η ημερομηνία αυτή θα είναι καταλυτική για το μέλλον του Α.Ο. Σύρου, αφού αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια... χρυσή τομή, τότε το πιθανότερο το όνειρο της Γ' Εθνικής να γίνει... εφιάλτης.

Έτοιμες λύσεις... στηρίζει Γιώργο Ρούσσο

Μπορεί ο Α.Ο. Σύρου να βρίσκεται μέσα σε ένα... χάος, παρόλα αυτά τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Φώσκολος όσο και το τεχνικός της ομάδας έχουν κάνει κάποιες κινήσεις και έχουν αρχικές συμφωνίες με παίκτες. Αυτό σημαίνει πως αν βρεθεί λύση, θα ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες αυτές και θα ενισχυθεί αυτόματα το ρόστερ της ομάδας. Ο Γιώργος Φώσκολος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον τεχνικό της ομάδας Γιώργο Ρούσσο, καθώς είπε "Ο προπονητής μας κ. Ρούσσος είναι το Α και το Ω στην ομάδα, αφού είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και πρέπει να παραμείνει στον Α.Ο. Σύρου. Ο κ. Ρούσσος όχι μόνο αγαπά την ομάδα, μάλιστα τόνισε στις αρχές πως αν υπάρχει κάποιο θέμα, τότε θα αποχωρήσει από την ομάδα ώστε να αναλάβει τις τύχες της ένας άλλος προπονητής. Όμως, για να φέρουμε κύριοι κάποιον άλλον τεχνικό στην αξία του Γιώργου Ρούσσου θα πρέπει να πληρώσουμε τα διπλάσια χρήματα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες όπως ο Ραμπαβίλας, ο Μίρτσα και άλλοι που περιμένουν να τον Α.Ο. Σύρου και στη συνέχεια να αποφασίσουν να θα πάνε σε κάποια άλλη ομάδα. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά όλο το χρόνο να πάει χαμένη".

Τελευταίο κάλεσμα

 Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το σωματείο της Σύρου, είναι δεδομένο πως δεν το επιθυμούσε κανένας. Ούτε βέβαια υπήρχε κάποιος σχεδιασμός από όσα ανέφερε ο κ. Φώσκολος, καθώς μετά από σχετική μας ερώτηση, αν δηλαδή πριν ένα χρόνο όταν χτιζόταν η ομάδα για το τοπικό πρωτάθλημα είχαν γίνει σκέψεις  πως μετά την κατάκτησή του ο Α.Ο. Σύρου θα έπαιρνε τον τίτλο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική. Η απάντηση του κ. Φώσκολου ήταν "Όχι τότε δεν είχαμε κάνει κάποιον προγραμματισμό, αλλά και για να καταλάβει ο κόσμος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ είμαστε πρώτοι, οδηγούσαμε την κούρσα κάποιοι από τη διοίκηση αποφάσισαν να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα και πάλι να τρέχουμε όλοι μέρα για να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Γ' Εθνική, γιατί χρειάζονται άτομα, να αφιερώσουν λίγο χρόνο από τη ζωή τους ώστε να γίνονται κάποια πράγματα απαραίτητα για την λειτουργία της ομάδας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία σωστή και καλή ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε το σωματείο στο πρωτάθλημα αυτό. Δεν γίνεται να πάμε με μόνο Συριανούς, γιατί θα έρθει γρήγορα η απογοήτευση και επίσης δεν θα έρχεται κανείς στο γήπεδο. Θέλουμε να έρθουν κοντά μας όλοι όσοι αγαπούν αυτήν την ομάδα, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να μας αρέσει να το βλέπουμε. Αν κάποιοι νομίζουν ότι εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε ας έρθουν με τις προτάσεις τους και αν μπορούν να την οδηγήσουν με ασφάλεια τότε εγώ πραγματικά θα αποχωρήσω. Αυτή η ώρα όμως είναι κρίσιμη και πρέπει όλοι μαζί να συσπειρωθούμε, να δείξουμε ότι αγαπάμε την ομάδα και το νησί μας. Η συμμετοχή στην Γ' εθνική θα φέρει έσοδα στο νησί γιατί κάθε 15 μέρες θα είναι μία γιορτή για τον τόπο μας. Θα έρχονται ολόκληρες αποστολές που θα μένουν σε μένουν σε ξενοδοχεία ή σε δωμάτια, θα κινούνται μέσα στην πόλη, θα κάθονται σε εστιατόρια ή καφετέριες κι έτσι θα υπάρχει κίνηση τον χειμώνα. Αν το προσθέσουμε και με τις ομάδες που θα έρχονται γενικά στο νησί τόσο για το τοπικό όσο και για το άθλημα του Βόλεϊ τότε η Σύρο θα έχει μεγάλο όφελος απ' αυτή τη δραστηριότητα. Από την πλευρά μου έχω κάνει κάποιες κινήσεις, έχω κάποιους επιχειρηματίες, αλλά και κάποιους χορηγούς, όμως θα πρέπει να έρθουν κοντά μας κι άλλοι".

Κάλεσμα και από τον Ραουζαίο

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Πέτρος Ραουζαίος μίλησε για την σημαντικότητα αυτής της συνέντευξης Τύπου και κάλεσε κι εκείνος από την πλευρά του όποιον αγαπά την ομάδα, να δηλώσει ότι θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης αυτής. Βέβαια όπως είπε θα πρέπει να βρεθούν και τα άτομα που θα σχηματίσουν το νέο Δ.Σ., το οποίο αυτό θα βγει μέσα από μία εκλογική διαδικασία. "Ο Α.Ο. Σύρου δεν είναι ομάδα είναι η ίδια η Σύρος" είπε αρχικά ο νεαρός παράγοντας και συνέχισε
"είναι άδικο για το σωματείο να μην καταφέρουμε να αγωνιστούμε στην κατηγορία αυτή. Τα παιδιά θα χάσουν τους στόχους τους κι αυτό είναι λογικό,  το ποδόσφαιρο θα κάνει πολλά βήματα πίσω και θα κάνουμε πολλά χρόνια για να φτάσουμε και πάλι στο σημείο αυτό". 

Ετικέτες: