Η ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε γνωστές τις ημερομηνίες έναρξης της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων και δήλωσης συμμετοχής

14 Οκτωβρίου η… σέντρα

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 9 Αυγ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων έκανε γνωστές τις καταλυτικές ημερομηνίες, για την συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Τα σωματεία που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου. Επίσης σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου. Ακόμη ο αριθμός των ομίλων δεν είναι γνωστός, όμως σύμφωνα με τα όσα ισχύουν οι ομάδες θα χωριστούν με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια σε τρεις ομίλους. Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων μπορούν να πάρουν μέρος έως τέσσερις αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες, όπως επίσης έως και τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 35 ετών.  

 

Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης του πρωταθλήματος για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Δήλωση συμμετοχής – Έναρξη

Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 15.00, δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση . Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ (τραπεζική επιταγή η ταχυδρομική επιταγή η κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ). Μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων. Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή. Η Δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ κλπ. Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής. Τα Σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά το ΑΦΜ τους και τον αριθμό του FAX τους. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ . Δήλωση συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή. Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 14-10-2017.

Αριθμός Ομάδων – Όμιλοι – Πρόγραμμα

Οι Ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα είναι χωρισμένες σε Ομίλους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία – μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, που έχουν τις προϋποθέσεις, οι οποίες αναφέρονται στην προκήρυξη και τους κανονισμούς. Η απόφαση για την κατάρτιση των Ομίλων θα παρθεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών και η ακριβής διαδικασία θα αναφερθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος. Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί. Η ημέρα και ο τόπος της κλήρωσης θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ.

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία Γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες. Χωρίς την παρουσία Γιατρού κανείς αγώνας δεν αρχίζει και φυσικά η παρουσία του είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εάν ο Γιατρός αποχωρήσει κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν αντικατασταθεί άμεσα, ο αγώνας διακόπτεται. Ο Γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο, στον Διαιτητή και Παρατηρητή του αγώνα. Η ευθύνη της κλήσης και παρουσίας του Γιατρού αγώνα, ανήκει αποκλειστικά στο Γηπεδούχο Σωματείο, που έχει και τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη παρουσίας του και εξ αυτού την μη διεξαγωγή η διακοπή του αγώνα, το οποίο χάνει τον αγώνα και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 € (άρθρο 16 ΚΑΠ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προπονητές

Τα Σωματεία οφείλουν να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερόμενων στον εν ισχύ Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου. Τα Ερασιτεχνικά Σωματεία Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν Προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA η ΕΠΟ. Από την υποχρέωση πρόσληψης Προπονητή εξαιρούνται τα Σωματεία, τα οποία θα το αιτηθούν, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018. Προπονητής και ο τυχών βοηθός Προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης, απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή), να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους Διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα εκδίδουν δελτία πιστοποίησης Προπονητών υπέρ του Σωματείου, για την ανδρική Ομάδα και τα τμήματα υποδομής, που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματά μας.

Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνα χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Επιτρέπεται η αναγραφή στο ΦΑ και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες. Δηλαδή πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγράφονται στο ΦΑ και να συμμετέχουν σε κάθε Ομάδα τουλάχιστον επτά (7) ποδοσφαιριστές, με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας. Επιτρέπεται η αναγραφή στο ΦΑ και η χρησιμοποίηση έως και τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα πέντε (35) ετών. Δηλαδή για την περίοδο 2017-2018 αυτό ισχύει για τους γεννηθέντες το 1982 και πριν.

Τήρηση τάξης

Τα Γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα η διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων και των οπαδών τους . Σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων η πράξεων, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω και από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται, από την Πειθαρχική Επιτροπή, οι προβλεπόμενες κυρώσεις, του Πειθαρχικού Κώδικα .

Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα

Η ΕΠΣ Κυκλάδων, ως αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης του Πρωταθλήματος, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος της, σύμφωνα με τα Καταστατικά και τις αποφάσεις της και της ΕΠΟ, καθώς και τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων, αναφορικά με την εμπορική και ραδιοτηλεοπτική εκμετάλλευση των αγώνων, καθώς και κάθε άλλου συναφούς δικαιώματος ήχου, εικόνας και περιεχομένου αγώνων .

Βαθμολογική κατάταξη - Προβιβασμός – Υποβιβασμός

Η βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων θα γίνει με βάση τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ . Ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ Κυκλάδων Α’ Κατηγορίας θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα, περιόδου 2018-2019, στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, που διοργανώνει η ΕΠΟ . Ο ακριβής τρόπος ανάδειξης του Πρωταθλητή θα γνωστοποιηθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την κατάρτιση των Ομίλων και πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος . Υποβιβασμός ομάδων δεν προβλέπεται, αφού και την περίοδο 2018-2019 το πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξαχθεί σε μία κατηγορία .

Μη κάθοδος Ομάδας σε αγώνα

Σε περίπτωση μη καθόδου αδικαιολόγητα Ομάδας σε αγώνα, εκτός των προβλεπόμενων ποινών στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, επιβάλλεται χρηματική ποινή 600 € . Το 50% αυτού του ποσού πιστώνεται, στο τέλος της περιόδου, στην αντίπαλη Ομάδα, εφ’ όσον αυτή είχε κατέλθει κανονικά στον αντίστοιχο αγώνα του άλλου γύρου και το 50% πιστώνεται στο Ταμείο Αρωγής . Επί πλέον εάν η Ομάδα, που δεν κατήλθε αδικαιολόγητα να αγωνιστεί, δεν ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΣΚ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα, θα της χρεωθούν τα έξοδα Διαιτησίας και 100 €, στην αντίπαλη Ομάδα, αν αυτή είναι Γηπεδούχος και κατήλθε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, για πάγια έξοδα αγώνα . Εάν η υπόχρεη Ομάδα δεν τακτοποιήσει την οφειλή της, εντός δέκα ημερών, δεν θα ορίζονται αγώνες της, μέχρι την συμμόρφωση της, με τις ανάλογες επιπτώσεις .