Οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 29 Σεπτεμβρίου

21 Οκτωβρίου η σέντρα για την U-18

  • Παρασκευή, 25 Αυγούστου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 25 Αυγ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες σιγά - σιγά... πατούν χορτάρι και ξεκινούν τις προπονήσεις τους ενόψει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το πρωτάθλημα των υποδομών για την κατηγορία U-18 θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου σύμφωνα με την προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα οι ομάδες θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 29 Σεπτεμβρίου. Τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής κάθε χρόνο είναι όλο και πιο ανταγωνιστικό, αφού οι ομάδες αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους και οι αθλητές μαθαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα στις προπονήσεις.

Δήλωση συμμετοχής – Έναρξη

Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 15.00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των τριάντα (30) ευρώ (τραπεζική επιταγή η ταχυδρομική επιταγή η κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ) . Μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων. Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή . Η Δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ κλπ. Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής. Τα Σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά το ΑΦΜ τους και τον αριθμό του FAX τους . Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ. Δήλωση συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή. Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 21-10-2017.

 

Αριθμός Ομάδων – Όμιλοι – Πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στην Κατηγορία Κ-18 έχουν όλα τα Σωματεία μέλη της ΕΠΣΚ. Η απόφαση για την κατάρτιση των Ομίλων θα παρθεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών και η ακριβής διαδικασία θα αναφερθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος. Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί. Η ημέρα και ο τόπος της κλήρωσης θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ.

 

Επίλυση Αθλητικών διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν : α. Τις Ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος αυτού και β. Σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές, με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι Ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, για την επίλυση των τυχόν διαφορών στα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά. Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των Ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των Τακτικών αστικών Δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο, τότε με υποχρεωτική εισήγηση του ΔΣ της ΕΠΣΚ και απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, η υπαίτια Ομάδα θα αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη.

 

Γήπεδα – Ώρα έναρξης αγώνων

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα που θα έχουν χλοοτάπητα και διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Σωματείο που δεν διαθέτει Γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το Γήπεδο – έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά η μόνιμα, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο Γήπεδο, που θα υποδεικνύεται από το Σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Εάν δεν υπάρξει υπόδειξη άλλου Γηπέδου από το Σωματείο ή το υποδειχθέν δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η ΕΠΣΚ μπορεί να ορίσει εκείνη άλλο Γήπεδο της επιλογής της. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει αιτιολογημένα την ημέρα, ώρα η και Γήπεδο τέλεσης αγώνα η αγώνων, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων Σωματείων, για αλλαγή ημέρας, ώρας η και Γηπέδου, θα πρέπει να υποβάλλονται στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣΚ τουλάχιστον τέσσερις (4) ημέρες πριν τον αγώνα και σε καμία περίπτωση όχι αργότερα από τις 14.00 της ημέρας Τετάρτης, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιμο η όχι του αιτήματος. Τα Σωματεία με μέριμνα και ευθύνη τους θα πρέπει να φροντίζουν για την γνωστοποίηση του αγωνιστικού τους προγράμματος στα Δημοτικά, Κοινοτικά, και Εθνικά Γήπεδα που χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικίες Αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.

 

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία Γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες. Χωρίς την παρουσία Γιατρού κανείς αγώνας δεν αρχίζει και φυσικά η παρουσία του είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο, στον Διαιτητή και Παρατηρητή του αγώνα. Η ευθύνη της κλήσης και παρουσίας του Γιατρού αγώνα, ανήκει αποκλειστικά στο Γηπεδούχο Σωματείο, που έχει και τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη παρουσίας του και εξ αυτού την μη διεξαγωγή του αγώνα.

Προπονητές

Τα Σωματεία οφείλουν να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερομένων στον εν ισχύ Κανονισμό Προπονητών ποδοσφαίρου. Από την υποχρέωση πρόσληψης Προπονητή εξαιρούνται τα Σωματεία τα οποία θα το αιτηθούν, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018 . Προπονητής και ο τυχών βοηθός Προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης, απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή), να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους Διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα εκδίδουν δελτία πιστοποίησης Προπονητών υπέρ του Σωματείου, για την ανδρική Ομάδα και τα τμήματα υποδομής, που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματά μας.

 Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνα χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Τα Σωματεία υποχρεούνται να χρησιμοποιούν, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, τουλάχιστον έξι (6) ποδοσφαιριστές, με δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης στο ΦΑ μπορούν να δηλώνουν έως επτά (7) ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων . Σε περίπτωση μη τήρησης του όρου αυτού, από κάποια Ομάδα, αυτή χάνει τον αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου Ομάδας. Οι Ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Κ-18 είναι οι γεννηθέντες το έτος 2000,2001,2002 και 2003.

Ετικέτες: