Ο Πάγος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επικρατήσει με 1-2

Αγχωτική νίκη

  • Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017 - 20:18
  • /   Eνημέρωση: 12 Οκτ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων μπήκε ο Πάγος ο οποίος επικράτησε με 1-2 στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου 2002. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου το απόγευμα της Τετάρτης και ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των ανδρών.

Η Σύρος 2002 προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των τυπικά φιλοξενούμενων και να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Από την πλευρά του ο Πάγος αν και έκανε… δώρο το πρώτο τέρμα στο 23’, κατάφερε να ανατρέχει την εις βάρος του κατάσταση και στο τέλος να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο Κονδύλας στο 23’ μετά το λάθος του γκολκίπερ του Πάγου άνοιξε το σκορ και με το 1-0 πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Βέβαια στο πρώτο μέρος ο Πάγος έφτασε 1-2 φορές κοντά στο γκολ, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Νίκου Βουτσίνου βγήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, και πήραν πολλά μέτρα μέσα στο γήπεδο έπειτα την μαζική άμυνα της Σύρου 2002. Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος στη μεγαλύτερη ώρα παίχτηκε στο 1/3 του γηπέδου, αφού ο Πάγος είχε κλείσει στα καρέ της την Σύρος 2002. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε με το εξαιρετικής εκτέλεσης φάουλ του Αργυρού (ήταν ότι άξιζε και από το παιχνίδι) στο 51’ και ο Μπαλόπιτας στο 82’ με κεφαλιά ψαράκι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν καλό με τις δύο ομάδες να μην είναι ακόμη έτοιμες. Πολλά λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου, χωρίς αυτοματισμούς και ομάδες που δεν ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο παιχνίδι.

 

Το φιλμ του αγώνα

6’ χλιαρό το πρώτο σουτ από τον Αργυρό. Ο Μαρουδιάς απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

7’ ο Μ. Πρίντεζης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε σε σώματα και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

9’ μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τον Φωτεινιά να μην βρίσκει στόχο.

13’ ο Μαρουδιάς με διπλή προσπάθεια απέκρουσε το σουτ του Μπαλόπιτα.

17’  ο Κονδύλας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος των παικτών του Πάγου, όμως ο Μ. Πρίντεζης με τα χέρια κράτησε το μηδέν για την εστία του.

23’ νέο τραγικό λάθος από πλευράς Πάγου, ο Μ. Πρίντεζης έχασε τη μονομαχία από τον Κονδύλα και ο παίκτης της Σύρου 2002 με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ 1-0.

38’  διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Πάγου με τους Τρόκα (σουτ) και Βαβουράκη (κεφαλιά) να μην μπορούν να νικήσουν τον Μαρουδιά.

49’ ο Μ. Πρίντεζης πέρασε από τα δεξιά τον γκολκίπερ της Σύρου 2002, όμως το σουτ που επιχείρησε ο έτερος Μαρουδιάς Ν. με υπερπροσπάθεια κράτησε με το σώμα κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδα του.

51’ ο Αργυρός με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά (ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει) έστειλε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μαρουδιά για το 1-1.

57´πέναλτι ζήτησε στην ανατροπή του Παράβαλου μέσα στην περιοχή της Σύρου 2002 ο Πάγος, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να διατάζει να συνεχιστεί το ματς.

61’  ο Μαρουδιάς με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Παράβαλου.

79’  ο Κονδύλας που κυνηγούσε όλες τις φάσεις προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του βαβουράκη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε σε κόρνερ.

80’  άουτ το σουτ του Λελάι Κ.

81’ σε κόρνερ ο Μαρουδιάς από το φάουλ του Μπαλόπιτα.

82’ ο Μπαλόπιτας με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Μαρουδιά για το 1-2.

85’  η Σύρος 2002 έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Φώσκολος μέσα σε λίγα λεπτά και έφυγε πρόωρα από το ματς.  

 

Σύρος 2002-Πάγος 1-2

Σκορερ: 23’ Κονδύλας - 51’ Αργυρός, 82’ Μπαλόπιτας

Διαιτητές: Καλογεράς (Α’ βοηθός: Ρούσσος Γ΄, Β’ βοηθός: Βαρθαλίτης)

Σύρος 2002 (Φωκάς): Μαρουδιάς Θ., Βοπόπουλος, Μαρουδιάς Ν., Δαλέζιος, Ανδρεαδάκης, Συργιάννης, Λελάι Κρίστι, Λελάι Μπεσάρτ (75’ Καραμολέγκος), Σαγκινέτος (63’ Φώσκολος), Κονδύλας, Ζερβάκης (84’ Χριστόπουλος).

Πάγος (Βουτσίνος): Πρίντεζης Μ., Μαυράκης, Αργυρός, Βαβουράκης, Φραγκιάς (75’ Δεσινιώτης), Μπαλόπιτας, Φωτεινιάς (46’ Παπούδης), Τρόκα (58’ Ρούσσος Κ.), Παράβαλος, Ρούσσος Κ., Πρίντεζης Μ. (90’ Ρούσσος Απ.).

Ετικέτες: