Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 4-1 της Σερίφου για τον θεσμού του κυπέλλου Κυκλάδων

Ο Πάγος στην επόμενη φάση του κυπέλλου

  • Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, 2018 - 00:17
  • /   Eνημέρωση: 12 Φεβ. 2018 - 1:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Πάγος επικράτησε με 4-1 της Σερίφου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου Κυκλάδων. Η ομάδα της Σύρου αν και δεν έπιασε καλή απόδοση δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματα της Σερίφου και περάσει στην επόμενη φάση, όπου και θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Πανθηραϊκό. Ο Πάγος αναμένεται να ζητήσει το ματς με τον Πανθηραϊκό να γίνει στη Σύρο, καθώς ο αρχικός ορισμός είναι ο αγώνας της ημιτελικής φάσης να γίνει στην Σαντορίνη, κάτι που είχε βγει από την κλήρωση των αγώνων.

Νίκη με… μηνύματα

Ο Πάγος όπως αναφέρουμε παραπάνω δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Σερίφου και να προκριθεί στην επόμενη φάση μετά και το τελικό 4-1. Ένα παιχνίδι μέτριο ποιοτικά με τους Συριανούς για αρκετό χρονικό διάστημα του ματς να… ψάχνονται μιας και έχουν δώσει ένα παιχνίδι σε 1,5 περίπου μήνα. Ο Νίκος Βουτσίνος αν και πριν την έναρξη του αγώνα προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή των παικτών του, όταν δεν υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός είναι δύσκολο το σώμα να ακολουθήσει τη… θέληση. Αφού οι παίκτες δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν εδώ και πολύ καιρό. Αυτό γιατί ο όμιλος που αγωνίζεται ο Πάγος είναι μικρότερος σε σχέση με τους υπόλοιπους δύο και υπήρχε μεγαλύτερη διακοπή από όσο θα έπρεπε. Επίσης, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων έδειξε και πόσο άδικος είναι ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, αφού για τον Πάγο αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά αυτός ήταν ένας από τους τελευταίους αγώνες για τη φετινή σεζόν. Απομένει η τελευταία αγωνιστική με τον Αίαντα Σύρου και το ματς με τον Πανθηραϊκό, εκεί που οι ελπίδες της ομάδες της Σύρου είναι μικρές μιας και μιλάμε για ένα σωματείο το οποίο αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Εμφανείς η διαφορά δυναμικότητας

Ο Πάγος μπήκε στο ματς ίσως πιο χαλαρά από όσο θα έπρεπε κι αυτό γιατί οι παίκτες του είχαν δώσει ένα παιχνίδι σε περίπου 1,5 μήνα. Παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσου στη νίκη με 4-1. Η Σέριφος αν και προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι της δεν κατάφερε να «κοιτάξει στα μάτια» τους Συριανούς, αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν… μεγάλη. Οι παίκτες του Νίκου Βουτσίνου έδειξαν πως αν από την αρχή… πατούσαν γκάζι θα έφταναν σε ακόμη μεγαλύτερη νίκη κι αυτό γιατί όταν η Σέριφος μείωσε σε 2-1, καθάρισαν την υπόθεση… νίκη με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα σε διάστημα μόλις δυο περίπου λεπτών.

Το φιλμ του αγώνα

8’ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους προήλθε έπειτα την εκτέλεση κόρνερ από τον Κάρολο Ρούσσο και το απ’ ευθείας σουτ του Μουράι. Η μπάλα όμως δεν βρήκε… στόχο και πέρασε άουτ.

13’ ο Αντώνης Μαραγκός βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Σερίφου, έπειτα από κόρνερ του Αργυρού, ο αμυντικός του Πάγου με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα στην φάση αυτή, γκολ μπήκε… δύο φορές, αφού οι παίκτες αρχικά δεν αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί συνεχίστηκε η φάση και οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά. Όμως μετά την συζήτηση που υπήρξε μεταξύ διαιτητή και πρώτου βοηθού καταχωρήθηκε ως έπρεπε το γκολ στον Μαραγκό.

28’ ο Μαραγκός ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λιβάνιο και ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε την… άσπρη βούλα.

29’ την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος αθλητής, με τον Μ. Πρίντεζη να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να βγάζει τη μπάλα με τα πόδια, κρατώντας ταυτόχρονα το μηδέν για την εστία του.

39’ άουτ πέρασε το σουτ του Μουράι, από πλεονεκτική θέση.

41’ στα χέρια του Γούναρη η μπάλα έπειτα το σουτ του Αργυρού.

54’ σε κόρνερ πέρασε η μπάλα έπειτα το σουτ του Κ. Ρούσσου, καθώς βρήκε σε σώματα αμυντικών. Ο παίκτης του Πάγου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα μετά την κόντρα πέρασε ακριβώς δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γούναρη.

59’ ο Μουράι με ένα ασύλληπτο σουτ από τα 30 περίπου μέτρα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γούναρη, με τον γκολκίπερ της Σερίφου να μην καταφέρνει να φτάσει τη μπάλα και να κάνει το σκορ 2-0.

67΄πολύ καλό σουτ του Μποφίλιου, ο Μ. Πρίντεζης χωρίς πρόβλημα μάζεψε τη μπάλα, αν και το σουτ ήταν κάτω από καλές προϋποθέσεις.

75’ ο Λιβάνιος με σουτ από τα 25 περίπου μέτρα νίκησε τον Μ. Πρίντεζη και η Σέριφος μείωσε σε 2-1 και μπήκε και πάλι στο ματς.

88’ ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Μ. Πρίντεζη έχασε ο Πάγος, καθώς ο φορ της ομάδας της Σύρου έχασε μοναδική ευκαιρία.

89’ ότι δεν κατάφερε ένα λεπτό πριν, το πέτυχε στην αμέσως επόμενη φάση ο Πρίντεζης, καθώς με κεφαλιά έπειτα τη σέντρα από τον Παπούδη έκανε το 3-1.

90’ ο Ρεβίνθης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα, δεν υπολόγισε σωστά και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Γούναρη. Με το αυτογκόλ του Ρεβίνθη διαμορφώθηκε το τελικό 4-1 για τον Πάγο.  

 

Πάγος: Μ. Πρίντεζης, Μαυράκης, Αργυρός, Α. Μαραγκός, Βαβουράκης (56’ Παπούδης), Τρόκα (16’ λ. τρ. Φραγκιάς), Φωτεινιάς (71’ Μ. Ρούσσος), Μουράι, Μ. Πρίντεζης, Κ. Ρούσσος, Περιστεράκης (52’ Κ. Ρούσσος).

Α.Ο. Σερίφου: Γούναρης, Μαγουλάς , Μουσταφά (64’ Ι. Μποφίλιος, Ρεβίνθης, Γερονταράρης, Α. Βαλσαμάκης (69’ Κ. Βαλσαμάκης), Λιβάνιος, Παπαδόπουλος (89’ Αδελανιάκης), Κ. Βαλσαμάκης, Σ. Μποφίλιος, Παππάς.