Μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου οι ομάδες θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου η σέντρα της Κ-18

Μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες που θέλουν να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα Κ-18. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι ομάδες έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου και οι αγώνες των τμημάτων υποδομής έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ξεχάσει την τεράστια επιτυχία των νέων της ΕΠΣ Κυκλάδων που έφτασαν μέχρι την τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η Ένωση έχει ρίξει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής κι αυτό έχει αρχίσει να αποδίδει… καρπούς. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος το πρωτάθλημα της Κ-18 αναμένεται να ξεκινήσεις στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

 

 

Τα βασικά στοιχεία της προκήρυξης για την Κ-18

 

Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των τριάντα (30) ευρώ (τραπεζική επιταγή ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ Τράπεζα Πειραιώς 5710-021703-881  IBAN GR3601727100005710021703881).

Μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.

Η Δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ, Πράξη Συναίνεσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής κλπ

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.

Τα Σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του FAX τους . Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων . Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ.

Δήλωση συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή.

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σαββατοκύριακο 20, 21/10/2018.

 

Αριθμός Ομάδων – Όμιλοι – Πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στην  Κατηγορία Κ-18  έχουν όλα τα Σωματεία μέλη της ΕΠΣΚ. Η απόφαση για την κατάρτιση των Ομίλων θα παρθεί μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχών και η ακριβής διαδικασία θα αναφερθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά την δημόσια κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί.  Η ημέρα και ο τόπος της κλήρωσης θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ.

 

Επίλυση Αθλητικών διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. Τις Ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος αυτού και

β. Σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές, με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι Ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, για την επίλυση των τυχόν διαφορών στα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των Ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των Τακτικών αστικών Δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο, τότε με υποχρεωτική εισήγηση του ΔΣ της ΕΠΣΚ και απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, η υπαίτια Ομάδα θα αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη.

 

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία Γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες. Χωρίς την παρουσία Γιατρού κανείς αγώνας δεν αρχίζει και φυσικά η παρουσία του είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε γιατρός, είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο Γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο, στον Διαιτητή και Παρατηρητή του αγώνα.

Η ευθύνη της κλήσης και παρουσίας του Γιατρού αγώνα, ανήκει αποκλειστικά στο Γηπεδούχο Σωματείο, που έχει και τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη παρουσίας του και εξ αυτού την μη διεξαγωγή του αγώνα.

 

Διαιτητές

Οι Διαιτητές των αγώνων όλων των Πρωταθλημάτων θα ορίζονται από το αρμόδιο Όργανο της ΕΠΣΚ.

Σε περίπτωση μη επαρκούς αριθμού Διαιτητών της ΕΠΣΚ, για την κάλυψη των αγώνων της, η Επιτροπή Διαιτησίας θα μπορεί να μετακαλεί Διαιτητές από άλλες ΕΠΣ ή ακόμα να χρησιμοποιεί και φιλάθλους.

 

Προπονητές

Τα Σωματεία οφείλουν να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερομένων στον εν ισχύ Κανονισμό Προπονητών ποδοσφαίρου  .

Από την υποχρέωση πρόσληψης Προπονητή εξαιρούνται τα Σωματεία τα οποία θα το αιτηθούν, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Προπονητής και ο τυχών βοηθός Προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης, απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή), να παραμείνουν και να δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Ο σχετικός έλεγχος διενεργείται από τους Διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα εκδίδουν δελτία πιστοποίησης Προπονητών υπέρ του Σωματείου, για την ανδρική Ομάδα και τα τμήματα υποδομής, που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματά μας.

 

Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνα χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Τα Σωματεία υποχρεούνται να χρησιμοποιούν, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, τουλάχιστον έξη (6) ποδοσφαιριστές, με δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης στο ΦΑ μπορούν να δηλώνουν έως επτά (7) ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Σε περίπτωση μη τήρησης του όρου αυτού, από κάποια Ομάδα, αυτή χάνει τον αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου Ομάδας.

Οι Ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Κ-18 είναι οι γεννηθέντες το έτος 2001 και μετά.

 

Βαθμολογική κατάταξη

Η βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων θα γίνει με βάση τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ.

Ο ακριβής τρόπος ανάδειξης Πρωταθλητή θα αναλυθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη, που θα εκδοθεί και γνωστοποιηθεί πριν την κλήρωση και την έναρξη του Πρωταθλήματος.

 

Μη κάθοδος Ομάδας σε αγώνα

Σε περίπτωση μη καθόδου αδικαιολόγητα Ομάδας σε αγώνα, εκτός των προβλεπόμενων ποινών στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, επιβάλλεται χρηματική ποινή 300 €. Το 50% αυτού του ποσού πιστώνεται, στο τέλος της περιόδου, στην αντίπαλη Ομάδα, εφ’ όσον αυτή είχε κατέλθει κανονικά στον αντίστοιχο αγώνα του άλλου γύρου και το 50% πιστώνεται στο Ταμείο Αρωγής. Επί πλέον εάν η Ομάδα, που δεν κατήλθε αδικαιολόγητα να αγωνιστεί, δεν ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΣΚ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα, θα της χρεωθούν τα έξοδα Διαιτησίας και 100 €, στην αντίπαλη Ομάδα, αν αυτή είναι Γηπεδούχος και κατήλθε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, για πάγια έξοδα αγώνα. Εάν η υπόχρεη Ομάδα δεν τακτοποιήσει την οφειλή της, εντός δέκα ημερών, δεν θα ορίζονται αγώνες της, μέχρι την συμμόρφωση της, με τις ανάλογες επιπτώσεις.