Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε με 2-0 της Κηφισιάς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Ιστορικής σημασίας νίκη

  • Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Αυγ. 2018 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το… δεξί ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις η Θύελλα Καμαρίου, καθώς στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Κηφισιάς. Η ομάδα της Σαντορίνης στην παρθενικής της συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος όχι μόνο προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά κι έδειξε πολλά από τα καλά της στοιχεία.

Το συγκρότημα του Κώστα Μιχάλη ήταν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης καλύτερο, πήρε δίκαια τη νίκη και μάλιστα θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη περισσότερα τέρματα, μιας και σε πολλές περιπτώσεις στάθηκε άτυχο.

Ο τεχνικός της ομάδας της Σαντορίνης αποφάσισε να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο τους αθλητές που πέρσι κατάφεραν να κατακτήσουν το κύπελλο, αλλά και να δοκιμάσει διάφορα στοιχεία που δουλεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Φύτρος που πήρε… φανέλα βασικού ήταν από τους αθλητές που ξεχώρισαν στο ματς, καθώς είχε πολλές και σημαντικές στιγμές στην αναμέτρηση. Ένας ακόμη αθλητής που ξεχώρισε με την αγωνιστική του παρουσία ήταν ο Γιάννης Ζανελάρι ο οποίος κατάφερε να σκοράρει λίγο μετά την είσοδο στο παιχνίδι.

 

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, καθώς ήθελαν τη νίκη τόσο για την πρόκριση όσο και την ψυχολογική τους… εκτίναξη. Οι Καμαριανοί ήταν καλύτεροι στο ματς και δικαίως πήραν τη νίκη-πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, πίεσαν την Θύελλα όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Μάλιστα σε μία κόντρα επίθεση οι παίκτες του κ. Μιχάλη στο 81’ διαμόρφωσαν τον 2-0 και κλείδωσαν πρόωρα τη νίκη. Κάπουυ εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τη διάθεση και τα κουράγια να κυνηγήσουν την ανατροπή του σκορ στο διάστημα που απέμενε.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και τεχνική ηγεσία στο κέντρο του γηπέδου να πανηγυρίζει την ιστορικής σημασίας νίκη της Θύελλας. Η Σαντορίνη που τα τελευταία χρόνια γράφει με χρυσά γράμματα την ποδοσφαιρική ιστορία των Κυκλάδων, θέλει και φέτος να έχει μία δημιουργική σεζόν με δύο σωματεία στην Γ’ Εθνική. Ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στις ομάδες αυτές έχουν δείξει την αγάπη τους και την στήριξή τους.    

 

 

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα της Σαντορίνης η οποία μόλις στο 8' ο Φύτρος εκμεταλλεύτηκε το άσχημο διώξιμο του Καπλάνη και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

16' ο Φύτρος βρήκε με ωραίο τρόπο τον Μαυρομάτη ο οποίος χωρίς να χάσει χρόνο προσπάθησε με σουτ να κερδίσει κάτι, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κηφισιάς και σταμάτησε στη συνέχεια στο δοκάρι της εστίας του Βαμβακά. Στην φάση αυτή η Θύελλα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο ματς.

18' ο Μαυρομάτης επιχείρησε από αριστερά τη σέντρα όμως ο Ερρίκος που έκανε προσπάθεια να φτάσει την μπάλα δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα ο Βαμβακάς να αποσοβεί τον κίνδυνο.

19' η Κηφισιά δημιούργησε υποψία φάσης με τον Γκούμα να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και τη μπάλα να περνάει παράλληλα μετά από γύρισμα του Καπλάνη.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα αύξαναν την πίεσή τους με αποτέλεσμα να δημιουργεί ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Κηφισιάς. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 33’, όταν μετά από πολύ καλή πάσα του Φύτρου στην πλάτη της άμυνας, ο Μαυρομάτης με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαμβακά που δεν μπορούσε να αντιδράσει κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 ανέβηκαν ψυχολογικά, αφού τους έφυγε το… άγχος της πρεμιέρας, αλλά και της παρθενικής συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας καιμέχρι το τέλος του ημιχρόνου, επέδωσε ακόμη πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η Θύελλα είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έδειξε πως όχι μόνο μπορεί να σταθεί χωρίς πρόβλημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά και να κάνει και μία αξιόλογη πορεία.

Ο Ερρίκος λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο κι έπειτα την πάσα του Φύτρου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι καθώς μετά το σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βαμβακά.

Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την Θύελλα Καμαρίου να προηγείται με 1-0 και να έχει βάλεις τις βάσεις για μία ιστορική πρόκριση. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Θύελλα Καμαρίου ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία με τον Ερρίκο, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαμβακά.

58' η Κηφισιά στην φάση αυτή θα μπορούσε να φέρει το ματς στα… ίσα μετά το σουτ του Οκσίσογλου. Η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα και στη συνέχεια ο Α’ βοηθός καταλόγισε σε θέση οφσάιντ τον Δημήτρη Βουγιουκλίδη. 

62' η Κηφισιά βγήκε στην… κόντρα, όμως το σουτ του Γκούμα έξω από την περιοχή, ήταν αδύναμο και ο Ανδριόλας μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει. 

66' ο Ανδριόλας έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το φάουλ του Γκούμα.

Οι φιλοξενούμενοι για περίπου 20 λεπτά πίεσαν τους Σαντορινιούς για την ισοφάριση, όμως η Θύελλα σε μία αντεπίθεση, βρήκε τον χώρο να… χτυπήσει. Συγκεκριμένα στο 81’ ο Ζανελάρι με ωραία κεφαλιά έπειτα την σέντρα του Σπανού έκανε το 2-0 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση για τους γηπεδούχους.

86' η Θύελλα στη φάση αυτή θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη ένα τέρμα και να έδινε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση, όμως το σουτ του Φύτρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βαμβακά.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φίτσας με βοηθούς τους Καντανολέων και Παύλο (Δυτικής Αττικής).

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κώστας Μιχάλης) Ανδριόλας, Σπανός, Δημητρακόπουλος, Μαντούσης, Ρέτσο,Φίλων, Ερρίκος, Δαβιλάς (59' Γατσέλος), Μαυρομάτης, Φύτρος  Μ. (79' Φύτρος Σ.), Αρβανίτης (68' Ζανελάρι).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Καλοπήτας) Βαμβακάς, Έσλερ, Καπλάνης, Τεγούσης, Μεϊμαρογλου, Μιχαηλίδης (46' Τζελι), Πρίτσας (87' Τόσκας), Γκούμας, Οκσίσογλου, Παληαρούτας (30' λ.τρ. Βουγιουκλίδης Δ.), Ρεντζής.

 

Τα ζευγάρια της Δεύτερης φάσης, πρόκριση άνευ αγώνα η Θύελλα Καμαρίου

Η Θύελλα Καμαρίου ήταν τυχερή κατά τη διάρκεια της κλήρωση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας της Σαντορίνης. Οι Καμαριανοί είχα την τύχη να τους… χαμογελά, καθώς δεν θα χρειαστεί να δώσουν αγώνα για τη δεύτερη φάση και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Τα ζευγάρια της α' ζώνης:

 

Αναγέννηση Πλαγιάς-Θεσπρωτός
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Γιαννιτσά
Ερμής Αμυνταίου-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Στη γ' φάση προκρίνονται άνευ αγώνα οι:

Απόλλωνας Παραλιμνίου
Άρης Αβάτου
Νίκη Βόλου
Τηλυκράτης Λευκάδας

 

Τα ζευγάρια της β' ζώνης:

Aντίμαχος-Νικητής Διαγόρας Βραχνεϊκων-Αιολικός
Επισκοπή-Παλληξουριακός

 

Στη γ' φάση προκρίνονται άνευ αγώνα οι:

ΟΦ. Ιεράπετρας
Ερμιονίδα
Κόρινθος 2006
Θύελλα Καμαρίου
Νικητής αγώνα Κιθαίρων Καπαρελίου-Πανσαμιακού
Εθνικός Πειραιά

Τέλος, συνολικά οι ομάδες που θα προκριθούν στη γ' φάση θα είναι 16 και θα αντιμετωπίσουν συλλόγους της Β' Εθνικής με πλεονέκτημα έδρας.