Αυξήθηκαν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Σκέψεις για πρωτάθλημα με τρεις ομίλους

22 ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων συμμετοχής. Παρά την άνοδο της Θύελλας Καμαρίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή αυξήθηκαν. Αυτό γιατί στο πρωτάθλημα μετά από έναν χρόνο επιστρέφει ο Α.Ο. Σύρου, αλλά κι ακόμη ένα ιστορικό σωματείο από το Νομό δήλωσε συμμετοχή και δεν είναι άλλο από τον Ανδριακό.

Τώρα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων συμμετοχής, η ΕΠΣ Κυκλάδων θα αποφασίσει για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα και οι ομάδες θα ενημερωθούν μέσα από την συμπληρωματική προκήρυξη. Το ένα και μοναδικό σενάριο που ακούγεται έντονα είναι οι ομάδες να χωριστούν αρχικά σε τρεις ομίλους σύμφωνα πάντα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια. Αν περάσει το σενάριο θα δούμε αρκετές αλλαγές καθώς για πρώτη φορά θα χωριστούν οι ομάδες της Σύρου με αυτές τις Τήνος και της Μυκόνου. Αυτό γιατί υπάρχει φημολογία πως θα υπάρξει πλοίο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου που θα συνδέει τα νησιά, Άνδρος, Τήνος Μύκονος και Πάρος. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε οι ομάδες απ’ αυτά τα νησιά θα πάνε σε ένα όμιλο. Ο δεύτερος που για τη Σύρο έχει ενδιαφέρον θα συμμετέχουν οι ομάδες από την πρωτεύουσα, μαζί μ’ αυτές από τις Δυτικές Κυκλάδες. Δηλαδή, Α.Ο. Σύρου, Πάγος και Αίαντας θα αγωνισθούν μαζί με τον Πανσιφναϊκό, τον Α.Ο. Σερίφου, την Μήλο και την Κύθνο. Ενώ ο τρίτος θα παραμείνει ο ίδιος καθώς θα απαρτίζεται από τις ομάδες της Νάξου της Σαντορίνης και της Ίου.

Στο σημείο αυτό μετά και τον διαχωρισμό των ομάδων με τον τρόπο αυτόν – αν περάσει – με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τον τρόπο που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος οι ομάδες. Μην ξεχνάμε πως η φετινή χρονιά είναι μεταβατική κι αυτό γιατί εκτός από τα σωματεία που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα θα υπάρχουν κι αυτά που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων δουλεύει πάνω στο σχεδιασμό και καταρτισμό των ομίλων, αλλά και ταυτόχρονα μελετά και τον τρόπο για την επόμενη φάση. Αν –πάλι φήμες- περάσει η σκέψη στη δεύτερη φάση να περάσουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου (σ.σ. δηλαδή 6 σωματεία) και παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες τότε θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και θα μιλάμε για μία πρώιμη Α’ κατηγορία Κυκλάδων. Οι καλύτερες ομάδες του Νομού θα μπουν σε ένα όμιλο και μέσα από τη διαδικασία αυτή θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής.

 

 

 

 

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ανά νησί έχουν ως εξής:

 

Σύρος

Αίας Σύρου

Α.Ο. Σύρου

Α.Ο. Πάγος

 

Τήνος

ΠΑΣ Τήνου

 

Μύκονος

Α.Ο. Μυκόνου

Άνω Μερά

 

Άνδρος

Ανδριακός Ο.Φ.

 

Πάρος

Α.Ο. Πάρου

ΑΜΕΣ Νηρέας

Μαρπησσαϊκός

Αστέρας Μαρμάρων

 

Νάξος

Πανναξιακός

Αστέρας Τραγαίας

ΑΜΣ Φιλωτίου

ΠΑΣ Νάξου

 

Σαντορίνη

Α.Ο. Καρτεράδος

ΑΟ Πύργου

 

Σίφνος

ΑΣ Πανσιφναϊκός

 

Σέριφος

ΑΟ Σερίφου

 

Μήλος

Παμμηλιακός

 

Κύθνος

ΑΠΣ Κύθνου

 

Ίος

ΑΣ Ίου