Σε τρεις ομίλου το πρωτάθλημα της Κ-16 μετά και την συμπληρωματική προκήρυξη

14 ομάδες, 3 όμιλοι

  • Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 6 Σεπ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην κατηγορία Κ-16 γνωρίζουν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, καθώς η ΕΠΣ Κυκλάδων τους έστειλε την συμπληρωματική προκήρυξη. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως στην Κ-16 δήλωσαν και θα πάρουν μέρος 14 ομάδες οι οποίες θα χωριστού σε τρεις ομίλους. Οι ομάδες της Σύρου θα αγωνισθούν με την Τήνο και την Μύκονο, δηλαδή, τον ΠΑΣ Τήνου, την Άνω Μερά και τον Α.Ο. Μυκόνου. Ενώ την πεντάδα των ομάδα την συμπληρώνουν ο Πάγος και ο Αίαντας Σύρου από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο δεύτερος όμιλος θα έχει κι αυτός πέντε ομάδες και θα αποτελείται από σωματεία από τα νησιά της Πάρου, της Μήλου και της Σίφνου. Ενώ ο τρίτος θα έχει τέσσαρα σωματεία από την Νάξο και τη Σαντορίνη.

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 80 λεπτά και οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλους τους αθλητές που έχουν στη διάθεσή τους (7 αλλαγές). Τώρα όσον αφορά την επόμενη φάση, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση θα περάσουν στους αγώνες κατάταξης και η τέταρτη ομάδα θα βγει μέσα από μπαράζ των δεύτερων και των τριών ομίλων.

 

 

Η προκήρυξη

«Συμμετέχουν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους.

1ος Όμιλος (5 Ομάδες) :  ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΓΟΥ,  Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ, Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ, Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ.

2ος Όμιλος  (5 Ομάδες) : Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ.

3ος Όμιλος (4 Ομάδες) : Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ.

Στους  Ομίλους το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει από κλήρωση.

Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι 7 αλλαγές ποδοσφαιριστών, από κάθε Ομάδα.

Διάρκεια αγώνων 80’ (2 Χ 40’). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους απλούς αγώνες (ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση, αλλά απευθείας θα γίνεται η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Ομίλων, οι τρεις πρώτοι των Ομίλων θα προκριθούν στην Τελική Φάση. Η 4η Ομάδα της Τελικής Φάσης θα προκύψει από τους 2ους των τριών Ομίλων. Συγκεκριμένα οι τρεις δεύτεροι θα δώσουν απλούς αγώνες μεταξύ τους με βαθμολογία και ο 1ος θα συμπληρώσει την τετράδα της Τελικής Φάσης. Η σειρά των αγώνων και οι έδρες θα προκύψουν από κλήρωση, με βασική προϋπόθεση σε ένα αγώνα να είναι γηπεδούχοι και στον άλλο φιλοξενούμενοι.  Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 Ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση (final four) . Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση. Οι νικήτριες Ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του Τελικού και ο νικητής θα είναι ο Πρωταθλητής Κ-16 «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ» Ε.Π.Σ.Κ. περιόδου 2018-2019.

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα . Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της Τελικής Φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων,  εκ μέρους της. 

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η Τελική Φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες. Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ορισθούν από την διοργανώτρια».