Σε τρεις ομίλους και φέτος το πρωτάθλημα υποδομής

Οι 18 ομάδες της Κ-14 και η συμπληρωματική προκήρυξη

  • Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 7 Σεπ. 2018 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με 18 ομάδες θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ-14 και οι ομάδες γνωρίζουν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η φετινή κούρσα. Οι 18 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια, καθώς στον πρώτο όμιλο θα βρεθούν τα σωματεία από τη Σύρο (Αίας Σύρου, Κανονιέρηδες Σύρου, Νέος Α.Ο. Σύρου, Α.Π. Σύρος) από την Τήνο (ΠΑΣ Τήνου), τη Μύκονο (Άνω Μερά, Α.Ο. Μυκόνου) και την Άνδρο (Ανδριακός).

Στο δεύτερο θα πάρουν μέρος οι πέντε ομάδες από την Πάρο και στο τρίτο ια αγωνισθούν τα συγκροτήματα από την Νάξο και την Σαντορίνη. Τα παιχνίδια θα έχουν διάρκεια 70 λεπτών και οι προπονητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους ποδοσφαιριστές (7 αλλαγές) που θα έχει στη διάθεση του σε κάθε ματς. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του 1ου  Ομίλου, ο πρώτος του 2ου και ο πρώτος του 3ου Ομίλου, θα συγκροτήσουν τις 4 Ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση (final four).

 

 

Η συμπληρωματική προκήρυξη

Συμμετέχουν 18 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους.

1ος όμιλος (8 ομάδες): Αίας Σύρου, Κανονιέρηδες Σύρου, Νέος Α.Ο. Σύρου, Α.Π. Σύρος 2002,  Π.Α.Σ. Τήνου, Α.Σ. Άνω Μερά, Α.Ο. Μυκόνου, Ανδριακός Ο.Φ.

 

2ος όμιλος (5 ομάδες) : Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός, Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας, Α.Ο. Πάρου,  Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρας Μαρμάρων, Α.Σ. Παμμηλιακός.

 

3ος όμιλος (5 Ομάδες) : Π.Α.Σ. Νάξου, Α.Ο. Πανναξιακός, Α.Μ.Σ. Φιλώτι, Α.Σ. Θύελλα Καμαρίου, Α.Ο. Πανθηραϊκός.

 

Στους Ομίλους το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει από κλήρωση.

Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι 7 αλλαγές ποδοσφαιριστών, από κάθε Ομάδα.

Διάρκεια αγώνων 70’ (2 Χ 35’). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους απλούς αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Ομίλων και την κατακύρωση των βαθμολογιών, οι δύο πρώτοι του 1ου  Ομίλου, ο πρώτος του 2ου και ο πρώτος του 3ου Ομίλου, θα συγκροτήσουν τις 4 Ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση (final four). Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση. Οι νικήτριες ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του Τελικού και ο νικητής θα είναι ο Πρωταθλητής Κ-14 «MOLTEN» Ε.Π.Σ.Κ. περιόδου 2018-2019.

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της Τελικής Φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων, εκ μέρους της. 

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η Τελική Φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες. Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ορισθούν από την διοργανώτρια.