Στις ομάδες η συμπληρωματική προκήρυξη της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα

  • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 24 Σεπ. 2018 - 15:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με 22 ομάδες θα πραγματοποιηθεί η Α’ κατηγορία Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Το μόνο που απέμενε να γίνει γνωστό ήταν ο τρόπο με τον οποίο θα διεξαγόταν το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το πώς θα χωρίζονταν οι ομάδες.

Όσον αφορά τους ομίλους, οι 22 ομάδες χωρίστηκαν με καθαρά γεωγραφική κριτήρια, ώστε να διευκολυνθούν και να κυλίσει το πρωτάθλημα ομαλά. Οι ομάδες της Σύρου (Πάγος, Αίαντας Σύρου και Α.Ο. Σύρου) όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο θα μπουν στον πρώτο όμιλο – αρχική σκέψη ήταν να πάνε στον δεύτερο – και Μαζί με τα σωματεία της Μυκόνου (Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου) δημιουργούν μία άκρως ανταγωνιστική διαδικασία. Βέβαια στον ίδιο όμιλο θα είναι και η ομάδα της Τήνου (ΠΑΣ Τήνου) και της Άνδρου (Ανδριακός). Στον δεύτερο όμιλο τοποθετήθηκαν οι ομάδες από την Πάρο (Α.Ο. Πάρου, Νηρέας, Μαρπησσαϊκός, Αστέρας Μαρμάρων) της Σερίφου (Α.Ο. Σερίφου), της Σίφνου (Πανσιφναϊκός), της Μήλου (Παμμηλιακός) και της Κύθνου (Α.Ο. Κύθνου). Τέλος,  στον τρίτο όμιλο θα παίξουν οι ομάδες από την Νάξο (Πανναξιακός, Φιλώτι, Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου), τη Σαντορίνη μετά την άνοδο της Θύελλας και την ήδη συμμετοχή του Πανθηραϊκού θα αγωνισθούν οι Καρτεράδος και Κύργος, ενώ από την Ίο θα συμμετέχει ο Α.Σ. Ίου.

 

Περνούν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι

Η φετινή διεξαγωγή θα έχει σαφώς περισσότερα παιχνίδια και θα είναι πιο ορθολογική σε σχέση με την περσινή. Οι ομάδες είναι δεδομένο πλέον ότι δεν θα… κάτσουν από το Δεκέμβριο και θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν περισσότερες φορές. Βέβαια το σημαντικό είναι ότι μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλήματος θα υπάρξουν και αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Φυσικά ο πρώτος όμιλος είναι ο πιο δυνατός, αφού μέσα σ’ αυτόν υπάρχουν ομάδες από τη Σύρο, τη Μύκονο και την Τήνο, τα οποία σωματεία έχουν πάντα τους πιο υψηλούς στόχους. Άνω Μερά, Α.Ο. Μυκόνου, Α.Ο. Σύρου και Πάγος θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όμως κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός… παιχνιδιού και την ομάδα της Τήνου που πάντα αποτελεί ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό σωματείο.

Όσον αφορά την αρχική διαδικασία, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αγώνων στην επόμενη φάση θα προκριθούν απευθείας οι δύο πρώτοι, ενώ οι άλλες δύο θέσεις θα καλυφθούν από τους αγώνες μπαράζ που θα δώσουν οι τρεις τρίτες ομάδες. Από τους αγώνες αυτούς θα περάσουν οι δύο, ώστε να συμπληρωθούν οι δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

 

Με 10 ομάδες η Α’ κατηγορία

Από την διαδικασία του πρωταθλήματος και τους υποβιβασμούς στην Α’ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, η συμπληρωματική προκήρυξη προβλέπει πως θα πάρουν μέρος 10 σωματεία. Οι δέκα ομάδες που θα παραμένουν θα βγουν από την πρώτη και δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Τα σωματεία που θα παραμείνουν στην Α’ κατηγορία θα βγουν ως εξής: οι 7 ομάδες, που συμμετείχαν στην Β’ Φάση, η 3η ομάδα που αποκλείστηκε από τη Β’ Φάση και δύο ομάδες από τους 4ους των Ομίλων, που θα προκύψουν μετά από μονούς αγώνες μεταξύ τους, σε ουδέτερα γήπεδα, με βαθμολογία.

Εάν υποβιβαστεί Ομάδα ή Ομάδες από την Γ’ Εθνική, θα αφαιρείται Ομάδα ή Ομάδες από τις 4ες, ώστε να παραμένει σταθερά ο αριθμός 10 στην Α’ Κατηγορία.

Αν κάποια Ομάδα, με δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία 2019-20, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σ’ αυτήν, αντικαθίσταται από Ομάδες που θα προκύψουν από μονούς αγώνες με βαθμολογία, μεταξύ των 5ων, εάν έχουν εξαντληθεί  οι τέταρτοι.

 

 

Συμπληρωματική προκήρυξη πρωταθλήματος “Blue Star Ferries” Ανδρών περιόδου 2018-19

 

Κατά την περίοδο 2019-2020 το Πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο Κατηγορίες (Α’ και Β’ Κατηγορία).

 

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος

1) Ανάδειξη πρωταθλητή  

 

Α’ ΦΑΣΗ

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών δήλωσαν συμμετοχή είκοσι δύο (22) ομάδες.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες)  Ανδριακός ΟΦ, ΠΑΣ Τήνου, Α.Ο Μυκόνου, Α.Σ Άνω Μερά, Αίας Σύρου, Α.Ο Σύρου, Α.Ο Πάγος.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: (8 ομάδες) Α.Ο Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, ΜΕΑΣ Αστέρας Μαρμάρων, Α.Ο. Σερίφου, Α.Σ. Πανσιφναϊκός, ΑΣ Παμμηλιακός, Α.Π.Σ. Κύθνου.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: (7 ομάδες) Α.Ο. Πανναξιακός, Α.Μ.Σ. Φιλωτίου, ΠΑΣ Νάξου, Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας, Α.Ο. Καρτεράδος, Α.Ο Πύργους, Α.Σ ίου.

Στην Α’ ΦΑΣΗ θα διεξαχθούν αγώνες ανά όμιλο (εντός – εκτός) και οι δύο πρώτες ομάδες, σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα, κάθε Ομίλου θα περάσουν απευθείας στη Β’ ΦΑΣΗ του Πρωταθλήματος. Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου (Α’, Β’, Γ’) θα ξεκινήσουν στην Β’ Φάση με δύο (2) βαθμούς επιπλέον (bonus)

Οι τρίτες ομάδες κάθε Ομίλου θα παίξουν μονούς αγώνες (μπαράζ) αναμεταξύ τους, σε ουδέτερη έδρα, με βαθμολογία και οι δύο πρώτες θα περάσουν και αυτές στη Β’ φάση.

 

Β΄ΦΑΣΗ

Αφού τελειώσουν οι αγώνες της Α΄ Φάσης, θα συγκροτηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων, με ακτοπλοϊκά κριτήρια.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Α΄ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Ε’  ΟΜΙΛΟΣ: Οι δύο πρώτες ομάδες του Γ’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στην Β’ Φάση.

Οι όμιλοι Δ’ και Ε’ θα συμπληρωθούν με τις δύο πρώτες ομάδες του Β’ Ομίλου που προκρίθηκαν απευθείας στη Β’ Φάση  και τις δύο  ομάδες που προέκυψαν από τους αγώνες μπαράζ μεταξύ των τρίτων του Α΄, Β΄, Γ΄ Ομίλου. Ο τρόπος διαχωρισμού των ομάδων σε Δ’ και Ε’ όμιλο θα γίνει με ακτοπλοϊκά κριτήρια και εάν κριθεί απαραίτητο με κλήρωση ώστε ο κάθε όμιλος να αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βαθμολογία (εντός – εκτός) κατόπιν κληρώσεως. Οι πρώτοι των δύο ομίλων (Δ’ και Ε’) θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπαράζ (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι εάν χρειαστεί), σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα είναι Πρωταθλητής Ανδρών “BLUE STAR FERRIES” 2018-2019 ο οποίος προάγεται στην ανώτερη Κατηγορία βάση των Προκηρύξεων της Ε.Π.Ο.

 

Παραμονή στην Α’ κατηγορία – Υποβιβασμός στην Β΄ κατηγορία την περίοδο 2019-20

Στην Α’ Κατηγορία την περίοδο 2019-2020 θα συμμετέχουν 10 ομάδες. Την περίοδο 2019-2020 στην Α’ Κατηγορία θα παραμείνουν οι 7 ομάδες, που συμμετείχαν στην Β’ Φάση, η 3η ομάδα που αποκλείστηκε από τη Β’ Φάση και δύο ομάδες από τους 4ους των Ομίλων, που θα προκύψουν μετά από μονούς αγώνες μεταξύ τους, σε ουδέτερα γήπεδα, με βαθμολογία.

Εάν υποβιβαστεί Ομάδα ή Ομάδες από την Γ’ Εθνική, θα αφαιρείται Ομάδα ή Ομάδες από τις 4ες, ώστε να παραμένει σταθερά ο αριθμός 10 στην Α’ Κατηγορία .

Αν κάποια Ομάδα, με δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία 2019-2020, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σ’ αυτήν, αντικαθίσταται από Ομάδες που θα προκύψουν από μονούς αγώνες με βαθμολογία, μεταξύ των 5ων, εάν έχουν εξαντληθεί  οι τέταρτοι.

Ομάδα ή Ομάδες από τις 4ες και 5ες που δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους αγώνες κατάταξης και το δηλώσουν πριν την κλήρωση, για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία, δεν θα αντικαθίστανται και δεν θα έχουν πειθαρχικές ή άλλες επιπτώσεις

Οι Ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην Α’ Κατηγορία περιόδου 2019-2020, θα συμμετάσχουν στην Β’ Κατηγορία, καθώς και όποια άλλη Ομάδα που δεν συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας περιόδου 2018-2019, και δηλώσει συμμετοχή.

 

 

 

Την Δευτέρα στην Κύθνο η κλήρωση του πρωταθλήματος

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό μέγαρο της Κύθνου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Οι ομάδες που προετοιμάζονται για την επίσημη… πρώτη στο πλαίσιο του κυπέλλου Κυκλάδων, θα γνωρίζουν πλέον και το πρόγραμμα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα του νομού. Όπως είναι γνωστό, αλλά και αναφαίρετε και στην συμπληρωματική προκήρυξη, η φετινή… κούρσα θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Εκτός από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, κάποιες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Αδιάφορα πλέον παιχνίδια δεν θα υπάρχουν και οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνες ποιοτικά καλύτερους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων

«Σας ενημερώνουμε ότι η κλήρωση του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας «BLUE STAR FERRIES», θα διεξαχθεί την Δευτέρα 24-09-2018 και ώρα 12:00, στο Δημαρχείο Κύθνου.

Επίσης την ίδια ημέρα, ο Συντονιστής Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης & Προπονητής Εθνικής Ομάδας Κ-15, κος Ελευθεριάδης Θεόδωρος, θα παρουσιάσει στα παιδιά το πρόγραμμα της UEFA "Grassroots Week".

Ο υπεύθυνος του προγράμματος «ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» Χθες-Σήμερα-Αύριο, κος Παναγιώτης Κουλουμπής, θα παρουσιάσει το πλάνο και τις ιδέες του προγράμματος.

Το μέλος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ε.ΠΣ.Κ. κα Κωνσταντίνα Κοσμά θα παρουσιάσει το πλάνο ανάπτυξής του».