Εκπρόσωποι των ομάδων συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραργκό

Σε καλό κλίμα η συζήτηση

  • Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 17:46
  • /   Eνημέρωση: 28 Σεπ. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο Δημάρχου συνάντηση του κ. Μαραγκού με εκπροσώπους των ομάδων ποδοσφαίρου και ακαδημιών. Επίσης στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης. Ο κ. Μαραγκό αρχικά καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ομάδων, στη συνέχεια του ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου όσο αναφορά τις αθλητικές υποδομές, όπως την Β΄ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού κέντρου, αλλά και για το προπονητήριο στα Πευκάκια. Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης στη συνέχεια άκουσε με μεγάλη προσοχή τους εκπροσώπους των ομάδων, που του ανέλυσαν τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκεί που στάθηκαν περισσότερο οι ομάδες ήταν στο οικονομικό σκέλος και ζήτησαν από τον κ. Μαραγκό να δει τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο Δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της χρήση γηπέδου. Ένα βάρος το οποίο όπως είπαν οι ομάδες του φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος έδειξε θετικός στο να συζητήσει εκτενέστερα το θέμα κι αν υπάρχει τρόπος να δοθεί λύση σε αυτό. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε παρών στη νέα συνάντηση να είναι τόσο ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης

 

 

«Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και όλων – για πρώτη φορά – των τοπικών φορέων του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, στο γραφείο Δημάρχου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης, το μέλος της Ε.Π.Σ Κυκλάδων κ. Γιάννης Δαλέζιος, οι εκπρόσωποι του Α.Σ. Σύρος 2002 κ.κ. Δημήτρης Κάμπαξης και Βάλια Κάμπαξη, η εκπρόσωπος των Κανονιέρηδων Σύρου κα Γεωργία Ρούσσου, ο εκπρόσωπος του Νέου Α.Ο. Σύρου κ. Γιάννης Βαμβακούσης, οι εκπρόσωποι του Α.Ο. Πάγου Σύρου κ.κ. Άκης Μανωλιός και Μάρκος Δαλέζιος, η εκπρόσωπος του Α.Ο. Αίαντας Σύρου κα Φραντζή Ευαγγελία, η εκπρόσωπος του Α.Ο. Περσέας Σύρου κα Κωνσταντίνα Κοσμά και ο εκπρόσωπος του Α.Ο. Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος.

Προτεραιότητα στην ατζέντα της συζήτησης δόθηκε στα τρέχοντα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τα επτά (7) συριανά σωματεία και την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, τα οποία σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τη λειτουργία των δημοτικών αθλητικών χώρων, αλλά και με τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των συλλόγων.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δύο κοινές αθλητικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και την Ε.Π.Ο, και αφορούν σε ένα Τουρνουά 5 x 5 στην Πλατεία Μιαούλη, στα πρότυπα του LG AegeanBall Festival, με τη συμμετοχή διεθνών ποδοσφαιριστών, το καλοκαίρι του 2019, και σε ένα Τουρνουά προεπιλογής εθνικών ομάδων, τον Ιανουάριο του 2019.

Ολοκληρώνοντας, όλοι οι παρευρισκόμενοι,  σε κλίμα ομοθυμίας και συνεργασίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη με την επιπλέον παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Γουλιέλμου Πρίντεζη, των αρμόδιων  Αντιδημάρχων και την Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού».