Ο Αίαντας αν και το πάλεψε μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου

Πρόκριση στα πέναλτι για Ανδριακό

Στα πέναλτι έλυσαν τις… διαφορές του Αίαντας Σύρου και Ανδριακός στο πλαίσιο της 1ης φάσης των αγώνων του κυπέλλου Κυκλάδων. Η ομάδα της Άνδρου αν και προηγήθηκε με 0-2 του Αίαντα δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα καθώς το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσου έφερε το ματς στα ίσα, έστειλε αρχικά το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία γεμάτη αναμέτρησης, με ανατροπές και αρκετή αγωνία. Ένα ανοικτό γενικά παιχνίδι, καθώς τα γρήγορα τέρματα του Ανδριακού βοήθησαν στην καλύτερη εικόνα του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Αίαντας Σύρου αν και βρέθηκε νωρίς με 0-2 πίσω στο σκορ, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και στο τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει το ματς στην παράταση. Στον εξτρά χρόνο καμία ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα Αίαντας και Ανδριακός να οδηγηθούν στην… Ρώσικη ρουλέτα.

Στα πέναλτι ο Ανδριακός ήταν πιο ψύχραιμος και με 2-3 κατάφερε να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

8’ ο Ταμιχτσής με απευθείας εκτέλεση φάουλ κατάφερε να νικήσει τον Ανδρεαδάκο και να ανοίξει το σκορ στο ματς για λογαριασμό του Ανδριακού.

42’ ο Γιώργος Ζανάκης με ένα δυνατό και ευθύβολο σουτ από μακρινή απόσταση νίκησε τον… Βαμβακούρη (πήρε τη θέση του Ανδρεαδάκου) για το 0-2.

Ο Αίαντας αντέδρασε και με τον Ρούσσο από τα περίπου 30 μέτρα κατάφερε να μειώσει σε 1-2, καθώς ο Φιλιππόπουλος δεν κατάφερε να αντριδράσει.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 1-2 και τον Ανδριακό να διατηρεί το προβάδισμα το σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 83’ με τον Σαγκινέτο. Ο Μεσοεπιθετικός του Αίαντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Βολίκα στον Φιλιππόπουλο, ο Σαγκινέτος μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έκανε το 2-2.

Στην παράταση το σκορ αν και οι δύο ομάδες ήθελαν το… γκολ, δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να οδηγηθούν Αίαντας και Ανδριακός στα πέναλτι. Στην διαδικασία της… Ρώσικης ρουλέτας οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη – πρόκριση με 2-3.

Αίαντας Σύρου (Γιώργος Ρούσσος): Ανδρεαδάκος (30’  Βαμβακούρης), Βοπόπουλος (Ξαγοράρης), Νομικός (Κουκυλογιάννης), Καραμολέγκος, Ανρεαδάκης (Ζαρμπόνης), Σπανός, Χρυσικός, Παράβαλος, Σαγκινέτος, Ρούσσος, Βαμβακούσης.

Αναπληρωματικοί: Φρέρης, Βαρθαλίτης, Ρούσσος Π.     

Ανδριακός (Φίλλιπος Ανύσης): Φιλιππόπουλος, Χαλάς Α., Βολίκας Π., Μαμάης, Κρίτης Ν., Θεοχάρης (105΄Σκόρδος Α.), Γλυνός Α., Ζαννάκης Γ., Ψωμάς, Ταμιχτσής, Σκόρδος Ι.

Αναπληρωματικοί: Καλογριδης, Τσιάμαλος.