Η ήττα-αποκλεισμός από την Άνω Μερά, έφερε τον Συριανό τεχνικό εκτός ομάδας

Τέλος ο Μάκης Βαρθαλίτης από τον Α.Ο. Σύρου

  • Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 - 16:56
  • /   Eνημέρωση: 11 Οκτ. 2018 - 17:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Σύρου αποτελεί ο Μάκης Βαρθαλίτης, καθώς μετά την ήττα – αποκλεισμό από την Άνω Μερά ο Συριανός προπονητής δήλωσε την παραίτησή του. Όπως όλα δείχνουν – δεν προπόνησε την ομάδα – ο κ. Βαρθαλίτης αποφάσισε να αποχωρήσει  από το ιστορικό σωματείο. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Βαρθαλίτης γνώριζε από την αρχή πως αναλαμβάνει μία ομάδα η οποία έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Πολλές γιατί προερχόταν από μία ανενεργή χρονιά, με την τότε διοίκηση – ο πρόεδρος παραμένει ο ίδιος – να κάνει τα πάντα για να μην καταφέρει η ομάδα να αγωνιστεί τόσο στην Γ’ Εθνική όσο και στο τοπικό πρωτάθλημα. Επομένως ήταν δεδομένο πως το κλίμα ήταν ήδη βαρύ κι μία ενδεχόμενη ήττα στο κύπελλο θα έφερνε… τριγμού. Έτσι λίγες μόνο ώρες από την ήττα – αποκλεισμό από την Άνω Μερά, ο Α.Ο. Σύρου βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Βέβαια είναι πολύ που περίμεναν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθώς τα… θεμέλια της ομάδας της Σύρου δεν είναι και τα… καλύτερα. Τώρα, πλέον αναμένουμε να δούμε ποιος θα κάτσει στην… ηλεκτρική καρέκλα κι αν η διοίκηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το νέο τεχνικό. Ο κ. Βαραθλίτης θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως είναι αρκετές φορές κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πολλές φορές πως η ομάδας χρειάζεται ενίσχυση και πως αυτό ήταν θέμα διοίκησης. Η διοίκηση από την πλευρά της δεν έκανε ουσιαστικά αυτά που ζητούσε ο Συριανός τεχνικός με αποτέλεσμα με το πρώτο… στραβό αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την εξέλιξη.

Εν αναμονή των… εξελίξεων

Η αποχώρηση λίγες μόνο μέρες από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος αναγκάζει τη διοίκηση του ιστορικού σωματείου στην αναζήτηση νέου προπονητή. Βέβαια είναι δύσκολο στο ματς της πρεμιέρες να προλάβει να κάτσει ο νέος τεχνικός –αν υπάρχει συμφωνία – με αποτέλεσμα το πιο πιθανό σενάριο στον πάγκος στο παιχνίδι με τον Πάγο να καθίσει ως πρώτος ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μάκη Βαρθαλίτη, ο κ. Φωκάς.

Το κλίμα στον Α.Ο. Σύρου μετά την ήττα – αποκλεισμό από την Άνω Μερά δεν είναι και το καλύτερο, ήδη ο Μάκης Βαρθαλίτης πλήρωσε το… μάρμαρο και έχει αποχωρήσει. Γενικά από όσοι παρακολουθούν την ομάδα από κοντά ανάφεραν πως το κλίμα δεν ήταν ποτέ και το ιδανικότερο, αφού και στις προπονήσεις υπήρχαν κάποια μικροπροβληματάκια.

Τώρα, θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του προέδρου της ομάδας, κι αν στον πάγκο του Α.Ο. Σύρου καθίσει προπονητής ο οποίος έχει ήδη περάσει από το σωματείο του νησιού.