Α.Ο. Σύρου και Α.Ο. Μυκόνου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην πρώτη μεγάλη… μάχη της χρονιάς

Έσωσε στο τέλος την… παρτίδα

  • Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018 - 15:26
  • /   Eνημέρωση: 22 Οκτ. 2018 - 16:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Α.Ο. Μυκόνου. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου περίπου 200 είχαν την ευκαιρία να δουν ένα αρκετά καλό παιχνίδι κι από τις δύο πλευρές. Βέβαια στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης καλύτερη αγωνιστική εικόνα είχε το συγκρότημα του κ. Παχατουρίδη, όμως ο Α.Ο. Σύρου δεν παράτησε το ματς, όταν έμεινε πίσω στο σκορ και κατάφερε με τον Λούσσα στο 80’ να ισοφαρίσει σε 1-1.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τώρα, οι φιλοξενούμενοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, είχαν κυκλοφορία της μπάλας κι έφτασαν περισσότερες φορές με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κώστα Συριανού. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Σύρου απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο καλός πορτιέρο είναι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Η Μύκονος προηγήθηκε στο 54’ με τον Περιάλη και ο Α.Ο. Σύρου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 80’. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς ο Πεΐδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινα κάρτα του διαιτητή και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Το φιλμ του αγώνα

 

6' ο Περιάλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από ατομική ενέργεια, όμως στο σουτ που επιχείρησε ο Συριανός έδιωξε τη μπάλα μακριά.  

8' με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ της ομάδας αποσόβησε τον κίνδυνο από την εστία του έπειτα το σουτ του Περιάλη.

11' Ο Συριανός βγήκε γρήγορα και μάζεψε πριν η μπάλα φτάσει στον Ξαγοράρη από τη σέντρα του Βλαχόπουλου.

12' η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Σαγκινέτου έπειτα τη σέντρα του Μαραγκού. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαββόπουλου.

16' δύο καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες αρχικά ο Ραμπαβίλας βρέθηκε απέναντι στον Σαββόπουλο, ο οποίος με ωραία προσπάθεια απομάκρυνε τη μπάλα. Στη συνέχεια ο Κοτζαπαναγιώτης έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, όμως είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Συριανού.

18' χωρίς πρόβλημα ο Σαββόπουλος στο σουτ του Ραμπαβίλα.

19' τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε η Μύκονος με τον Βλαχόπουλο. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων βρέθηκε μόνος απέναντι στον Συριανό, όμως ο γκολκίπερ της ομάδας του κ. Φωκά έδιωξε με ωραίο τρόπο σε κόρνερ.

20' νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του κ. Παχατουρίδη με τον Ξαγοράρη, καθώς δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα έπειτα το ανάποδο ψαλίδι του Πεΐδη και στη συνέχεια ο Περιάλης έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.  

31' άουτ πέρασε η μπάλα στην προσπάθεια με το κεφάλι του Ξαγοράρη στο κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου.

33' μεγάλη ευκαιρία για τους Συριανούς με τον Ρηγούτσο σε διπλή προσπάθεια να μην μπορεί να νικήσει τον Σαββόπουλο, καθώς ο γκολκίπερ της Μυκόνου και στις δύο βγήκε… κερδισμένος.

35' χωρίς πρόβλημα ο Κώστας Συριανός στο σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

40' Ο Ραμπαβίλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά τη λάθος απομάκρυνση του γκολκίπερ της Μυκόνου, όμως ο Σαββόπουλος κατάφερε να αποκρούσει.

52'άουτ πέρασε το σουτ του Σταμούλη.

54' Ο Περιάλης μετά από ωραία κάθετη πάσα βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής του Α.Ο. Σύρου και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Συριανού (0-1).

56' ο Κώστας Συριανός απέκρουσε τη μπάλα έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου.

65' ο Ρηγούτσος βρέθηκε στο έδαφος μετά το μαρκάρισμα του Σαββόπουλου, όμως ο «άρχοντας» του αγώνα διέταξε να συνεχιστεί το ματς.  

66' σε κόρνερ έδιωξε ο Σαββόπουλος στο στου του Αργυρού.

68' Ο Χούρος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυκόνου.

77' με δέκα παίκτες έμεινε ο Α.Ο. Μυκόνου έπειτα την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Πεΐδη.  
80' Ο Λούσσας με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαββόπουλου για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο  Καλόγερας με βοηθούς,  τους Μουτάφη και Αρμακόλα.

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Χρήστος Φωκας) Συριανος Α., Αργυρός Μαραγκος, Σαμανίδης, Συριανος Κ., Σταμουλης, Ταμάμης (79' Πρίντεζης), Κοτζαπαναγιώτης (65' Λούσσας), Σαγκινέτος (61' Χούρος), Ραμπαβιλας, Ρηγούτσος.
ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Σαββόπουλος, Βλαχοπουλος, Παπαδόπουλος, Καρατζάς, Μπαλλής, Πείδης, Κρίτσας, Αλεξανδρόπουλος, Αλμπάνης (90+2 Μπομπάι), Περιάλης, Ξαγοράρης (63' Ηλιας).