Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη πέρασε από την Σύρο επικρατώντας με 2-5 του Πάγου

Η Μύκονος έδειξε τα… δόντια της

  • Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2018 - 11:21
  • /   Eνημέρωση: 5 Νοε. 2018 - 12:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο η Μύκονος στο ματς με τον Πάγο στη Σύρο. Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη πέρασε σαν… άνεμος από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων επικρατώντας του Πάγου με 2-5 στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Ένα παιχνίδι όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος πολύ ενδιαφέρον με πλούσιο θέαμα κι από τις δύο ομάδες, με συνολικά επτά τέρματα και δύο δοκάρια. Μόνη αρνητική εικόνα ο λίγος κόσμος στην εξέδρα του γηπέδου, καθώς δεν ξεπέρασαν τους… εκατό σε ένα σημαντικό παιχνίδι.

Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια

Η Μύκονος από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά στο ματς καθώς ήθελε να… καθαρίσει όσο πιο σύντομα γίνεται την υπόθεση… νίκη, ώστε να μην την ξανά πατήσει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς στη Σύρο. Η ομάδα του κ. Παχατουρίδη και στο ματς με τον Α.Ο. Σύρου ήταν καλύτερη, είχε προηγηθεί με 0-1, όμως οι Συριανοί ισοφάρισαν σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από την αρχή και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λάθη των αντιπάλων τους. Πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης είχαν καταφέρει να πετύχουν δύο τέρματα χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι: Αλεξανδρόπουλος και Μπαλής. Από την άλλη πλευρά ο Πάγος αν και ισορρόπησε κάπως το παιχνίδια μεταξύ 15’ και 30’ δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ και να μπει και πάλι στο ματς, καθώς… πέταξε ότι ευκαιρία του δόθηκε. Η συνέχεια είχε μία φυσιολογική εξέλιξη, καθώς όταν σου δίνεται η ευκαιρία να μειώσεις και δεν το κάνεις μοιραία δέχεσαι τις… συνέπειες. Η Μύκονος πάτησε και πάλι… γκάζι μετά το 30’ και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχε σημειώσει άλλα δύο τέρματα, είχε ένα δοκάρι κι ένα ακυρωμένο γκολ.

Στο δεύτερος μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε κατά πολύ καθώς η Μύκονος έλεγχε το ματς παρά την προσπάθεια του Πάγου να πιέσει. Αρχικά η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου μείωσε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανουδάκη, σε πτώση του Μουλίδη μέσα στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να μπει και πάλι στο ματς.

 

Το φιλμ του αγώνα

ο Αλεξανδρόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Συριανών, πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

9’ ο Μπαλλής με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρούπουλου, νίκησε τον Μαρουδιά ο οποίος δεν το περίμενε και το σκορ έγινε 0-2.

14’ η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Πάγου, από την εκτέλεση κόρνερ του Αργυρού ο Παράβαλος δεν έβαλε όπως θα ήθελε το κεφάλι του και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

28’ νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Συριανούς με την κεφαλιά του Παράβαλου, ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.

30’ Δοκάρι για το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη. Ο Αλμπάνης μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μαρουδιά.

35’ ο Σαββόπουλος μετά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του πάγου έκανε λάθος, όμως ο Παράβαλος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε σε κόρνερ.

37’ ο Αλμπάνης έφυγε από τα δεξιά της επίθεσης της Μυκόνου και είδε ωραία τον ερχόμενο από πίσω Ξαγοράρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-3.

44’ ο Ξαγοράρης βγήκε μόνος απέναντι στον Μαρουδιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάγου, αλλά το γκολ (κακός) δεν μέτρησε μετά την υπόδειξη του βοηθού του κ. Βακόνδιου.

46’ ο Ξαγοράρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντόγο και ο «άρχοντας» αγώνα σωστά έδειξε την… άσπρη βούλα.

47’ ο Αλεξανδρόπουλος νίκησε τον Μαρουδιά από τα… έντεκα βήματα διαμορφώνοντας το 0-4.

Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό ο ρυθμός από πλευράς Μυκόνου είχε πέσει και τον Πάγο να προσπαθεί από την πλευρά του να μειώσει στο σκορ ώστε να μπει και πάλι στο… ματς.

51’ ο Μουλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της Μυκόνου και ο κ. Βακόνδιος σωστά καταλόγισε την παράβαση.

52’ ο Μανουδάκης ευστόχησε στον πέναλτι και ο Πάγος μείωσε σε 1-4.

68’ νέο δοκάρι για την Μύκονο σε προσπάθεια του Περιάλη.

91’ ο Περιαλης σε… δεύτερο χρόνο με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρουδικά καθώς αρχικά οι παίκτες του Πάγου έκαναν λάθος, ο ξαγοράρης πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Ο Τηνιακός μεσοεπιθετικός έκανε το 1-5.

92’ ο Μπαλόπιτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-5 για την ομάδα του Πάγου, με την Μύκονο να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό στη Σύρο.

 

Πάγος – Α.Ο. Μυκόνου 2-5

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριος Βακόνδιος με βοηθούς τους Μουτάφη και Καλόγερα

ΑΟ Πάγου (Νίκος Βουτσίνος): Μαρουδιάς, Γεράρδης, Αργυρός, Σαμιωτάκης, Ντόγος (56΄Βουτσίνος, Μπαλόπητας, Παράβαλος (58΄Παπουδής), Χαλκιάς (51΄Σκορδίλης), Μουλίδης (66΄Βελέντζας), Μανουδάκης, Μαΐπάς.

Αναπληρωματικοί: Βαβουράκης, Καπέλλας, Πρίντεζης Μ.

ΑΟ Μυκόνου (Θεοφύλακτος παχατουρίδης): Σαββόπουλος (), Ηλίας (78΄Δάρρας), Μπάμπακαρ (46΄Μπομπάι), Μπαλλής, Παπαδόπουλος, Κρίτσας, Ντουσάι (46΄Κατατσάς), Αλεξανδρόπουλος, Ξαγοράρης, Αλμπάνης, Περιάλης.

Αναπληρωματικοί: Τσάνης, Καλόγερας, Μιχίλι.