Με έξι ομάδες το πρωτάθλημα της Κ-18 της ΕΠΣ Κυκλάδων

Με έξι ομάδες θα πραγματοποιηθεί τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα Κ-18 της ΕΠΣ Κυκλάδων. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλου, καθώς στο πρωτάθλημα αυτό θα πάρουν σωματεία μόνο από τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο και την Πάρο. Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που περίμεναν στη συγκεκριμένη κατηγορία να δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες ομάδες, καθώς οι αθλητές είναι ένα… βήμα πριν την ένταξή τους στο τμήμα των ανδρών. Από εκεί και πέρα οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και θα αγωνιστούν τα σωματεία της Σύρου με την Μύκονο και της Νάξου με την Πάρο.

 

Η συμπληρωματική προκήρυξη της κατηγορίας κ-18

 

Συμμετέχουν 6 Ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους.

1ος Όμιλος (3 Ομάδες): ΑΟ ΠΑΓΟΥ, ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

2ος Όμιλος (3 Ομάδες):  ΑΟ ΠΑΡΟΥ,  ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙ, ΑΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Στους  Ομίλους το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους . Η σειρά των αγώνων θα προκύπτει με ορισμό, λόγω της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών και στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Σε κάθε αγώνα επιτρέπονται μέχρι  7 αλλαγές ποδοσφαιριστών, από κάθε Ομάδα. Διάρκεια αγώνων 90’ (2 Χ 45’).

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των ομίλων και την κατακύρωση των βαθμολογιών, οι πρώτοι του κάθε  ομίλου, θα αποτελέσουν το ζευγάρι του Τελικού.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θα υπάρχει παράταση και εφόσον χρειαστεί διαδικασία πέναλτι, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Κ-18 «Ε.Κ.Ο.» Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, περιόδου 2018 – 2019.

Ο Τελικός θα διεξαχθεί σε νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής του Τελικού θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων,  εκ μέρους της. 

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης του Τελικού και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), ο Τελικός θα διεξαχθεί με συμμετοχή των ομάδων με δικές τους δαπάνες.