Η ομάδα του κ. Φωκά επικράτησε με 6-1 του Ανδριακού

Νίκησε εύκολα και πάει στο ντέρμπι με τον Πάγο με καλή ψυχολογία

  • Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:54
  • /   Eνημέρωση: 7 Δεκ. 2018 - 15:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α..Ο. Σύρου χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία επικράτησε του Ανδριακού με 6-1 την Τετάρτη το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι παίκτες του κ. Φωκά έφτασαν εύκολα στη νίκη και ταυτόχρονα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Πάγο.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς, καθώς ήθελαν από την αρχή να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά και να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους. Πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά ο Ραμπαβίλας με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Αργυρού στο 3’ άνοιξε το σκορ.

Ο ίδιος παίκτης στο 24 μετά από ωραία ασίστ του Σταμούλη έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παπουτσή. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον δυνατό άνεμο που στο πρώτο μέρος ήταν υπέρ τους. Οι μόνες αξιόλογες επιθετικές ενέργειες των παικτών του Ανδριακού ήταν κάποια μακρινά σουτ, όμως ο γκολκίπερ του Α.Ο. Σύρου τα εξουδετέρωνε εύκολα!

Το γκολ και η μείωση προς στιγμήν για τον Ανδριακό ήρθε μετά το αυτογκόλ του Συριανού στο 35’, καθώς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε άθελά του στο τέρμα του Σαρακίνη. Από εκεί και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε, παρέμεινε το 2-1 υπέρ του Α.Ο. Σύρου αν και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα ακόμη τέρμα με τον Χούρο στο 39’ όμως ο παίκτης του κ. Φωκά στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Παπουτσή. Το δεύτερος μέρος οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχικό ρόλο στο ματς, αφού δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν… ανάσα. Οι παίκτες του Α.Ο. Σύρου δημιούργησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και ταυτόχρονα σημείωσαν άλλα τέσσερα τέρματα. Στο 50’ ο Σταμούλης έχασε μία καλή ευκαιρία για γκολ, καθώς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπουτσή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπάιλας βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Ανδριακού, όμως η μπάλα μετά το σουτ πέρασε άουτ. Στο 58’ ο Σαγκινέτος με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Γιάννης Χούρος με σουτ από μακρινή απόσταση διαμόρφωσε το 4-1. Στο 83’ ο Ραμπαβίλας έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, καθώς σε κενή εστία μετά το πλασέ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Παπουτσή. Ένα λεπτό αργότερα ο Συμιγδαλάς από τα… έντεκα βήμα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμορφώθηκε από τον Ραμπαβίλα στο 87’.

Α.Ο. Σύρου (Φωκάς): Σαρακίνης (64’Αρμάντο), Σαμανίδης, Αργυρός, Μαραγκός (63’ Δημητρακόπουλος), Συριανός, Σταμούλης (61’ Ρούσσος), Μπάιλας (57’ Συμιγδαλάς), Ταμάμης, Σαγκινέτος, Ραμπαβίλας, Χούρος.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ (Ανύσης): Παπουτσής, Χαλάς, Μπάμπης (77’ Γρυμάνης), Ψαριανός, Κριτής, Ζαννάκης Β., Γλυνός, Μαμάης, Ζαννάκης Γ., Σκόρδας, Βολίκος.