Το συγκρότημα του κ. Φωκά επικράτησε 1-0 του Πάγου στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου

Πολύτιμη νίκη για Α.Ο. Σύρου

  • Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:39
  • /   Eνημέρωση: 10 Δεκ. 2018 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α.Ο. Σύρου ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου καθώς επικράτησε με 1-0 του Πάγου στο ματς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Οι παίκτες του κ. Φωκά που έλεγχαν το παιχνίδι κατά τη μεγαλύτερή του διάρκεια κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Πάγου με ένα γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Συμιγδαλά στο 64’.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ήταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν… διστακτικές. Πρωταρχικός στόχος και των δύο ομάδων ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια με κάποια κυρίως στημένη φάση να διεκδικήσουν κάποιο γκολ. Ο Α.Ο. Σύρου είχε κάπως καλύτερη εικόνα από τον Πάγο, καθώς και τις περισσότερες καλές ευκαιρίες στο ματς. Από την πλευρά του ο Πάγος χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ για να βγει από το… καβούκι του και να κυνηγήσει κάποιο γκολ. Τρία λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το παιχνίδι έληξε με νικητή τον Α.Ο. Σύρου και την ομάδα του κ. Φωκά να περνά στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς και να αφήνει την Μύκονο στην 3η με 16.

 

Οι καλύτερες στιγμές και το… γκολ

2’ σε κόρνερ έδιωξε ο Κώστας Συριανός μετά το πολύ καλά απευθείας φάουλ του Χαλκιά από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

13’ μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους με την κεφαλιά του Συμιγδαλά από μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

17’ ο Σταμούλης πήρε τη μπάλα με κόντρα έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Γεράρδης του πήρε τη… μπουκιά από το στόμα, καθώς ο αμυντικός του Πάγου έβαλε το πόδι του την τελευταία στιγμή και η μπάλα έφυγε πλάγια.

30’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ραμπαβίλα από πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή.

33’ ο Χούρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα άουτ.

44’ νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον μεσοεπιθετικό του Πάγου με την μπάλα να καταλήγει και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου.

62’ μεγάλη ευκαιρία με τον Ραμπαβίλα για τον Α.Ο. Σύρου, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαρουδιά, με τον νεαρό γκλκίπερ του Πάγου να κρατά το μηδέν στην εστία του.

64’ ο Συμιγδαλάς με απευθείας με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μαρουδιά και ο Α.Ο. Σύρου άνοιξε τον σκορ 1-0. Ο νεαρός πορτιέρο του Πάγου δεν κατάφερε να αντιδράσει με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

67’ ο Μουλίδης έπεσε μέσα στην περιοχή, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε φάουλ εκτός. Σύμφωνα με το βίντεο – το οποίο είδαμε μετά – ο κ. Καλόγερας είχε δίκιο καθώς το αντικανονικό μαρκάρισμα έστω και οριακά ήταν εκτός περιοχής.

69’ η μπάλα μετά την εκτέλεση του φάουλ λίγα εκατοστά από την μεγάλη περιοχή βρήκε σε σώματα στο τοίχος και πέρασε σε κόρνερ.

73’ στα χέρια του Μαρουδιά η μπάλα έπειτα το σουτ του Χούρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

75’ τεράστια ευκαιρία για τον Πάγο μετά το ανάποδο Ψαλίδι του Μπαλόπιτα μέσα από την μεγάλη περιοχή και εξουδετερωμένο τον Συριανό, ο Ταμάμης πάνω στην γραμμή του τέρματος έδιωξε τη μπάλα μακριά.

82’ καρφωτή κεφαλιά του Μουλίδη, ο Συριανός σωτήρια έπεσε την δεξιά του γωνία και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

89’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ραμπαβίλα στο κόρνερ του Αργυρού.

93’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Λεονάρδο Πρίντεζη ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια πήρε το πλεονέκτημα, όμως ο Μαρουδιάς με τα πόδια βγήκε… νικητής.

 

Α.Ο. Σύρου (Φωκάς): Συριανός Κ., Σαμανίδης, Α. Αργυρός, Μαραγκός, Συριανός Α. (46’ Κ. Ρούσσος), Σταμούλης, Σαγκινέτος (76’ Πρίντεζης) Ταμάμης, Χούρος (90’ Κοτζαπαναγιώτης), Ραμπαβίλας, Συμιγδαλάς (88’ Μπάιλας).

Επίσης στον πάγκο ήταν: Βαμβακούρης, Δημητρακόπουλος, Δαλέζιος.

Πάγος (Ν. Βουτσίνος): Μαρουδιάς, Μπαλόπιτας (76’ Σούμπιτσης), Γ. Αργυρός, Γεράρδης, Βαβουράκης, Χαλκιάς (84’ Παράβαλος), Σκορδίλης, Ντόγος, Μαϊπάς (57’ Μουλίδης), Μανουδάκης (61’ Ρούσσος), Πρίντεζης.

Επίσης στον πάγκο ήταν: Παπούδης, Καπέλλας, Σαμιωτάκης.