Εκδήλωση αντάξια της Ιστορίας του Ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Απόλλων

Η πιο.. λαμπερή εκδήλωση για το ποδόσφαιρο

  • Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 7 Ιαν. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ΕΠΣ Κυκλάδων μετά την φιλοξενία των αγώνων των Μικτών Ενώσεων στο πλαίσιο του τουρνουά της προεπιλογής των Εθνικών, διοργάνωσε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο θέατρο Απόλλων. Η εκδήλωση είχε στόχο τόσο να βραβευτούν όλοι όσοι συνέβαλαν για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ερμούπολης, αλλά και να μάθουν οι περισσότεροι την ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Το παρών στην εκδήλωση εκτός τους τοπικούς φορείς κι άρχοντες έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου της Σύρου. Τώρα, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μονόλογο του Γιάννη Δεσύπρη ως… Γιώργος Σουρής και ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δημιουργία της Ερμούπολης, αλλά και στη συνέχεια μίλησε για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και πως από την… Αγγλία ήρθε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα για την πορεία του ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες μίλησαν κι άλλοι, όπως ο κ. Κουλουμπής, η κ. Κοσμά, ο κ. Σιγάλας, αλλά και ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης.   

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους χορηγούς και τους θεσμικούς φορείς, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με συγκινητικό τρόπο, καθώς η ΕΠΣ Κυκλάδων βράβευσε τον αθλητή Μιχάλη Κονδύλα, που αρίστευσε και εισήχθη στο πανεπιστήμιο, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου κ. Φεργαδιώτη και τον ''Γίγαντα'' του Συριανού ποδοσφαίρου, Μανόλη Ζαράνη, που έλαβε την πλακέτα από τον πρώτο πρόεδρο της ΕΠΣΚ, κ. Φώτη Πύργο.

 

Στα εγκαίνια του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων ο Γ.Γ. Αθλητισμού

Πριν την έναρξη των αγώνων των μικτών Ενώσεων για το τουρνουά προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γηπέδου της Ερμούπολης –ΕΠΣ Κυκλάδων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού. Επίσης το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Συρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης, αλλά και μέλη της Ένωσης. Το γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων είναι πλέον σε χρήση, καθώς πραγματοποιούνται όπως αναφέρουμε παραπάνω οι αγώνες των Ενώσεων. Το γήπεδο πλέον είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς ο αγωνιστικός του χώρος είναι ολοκαίνουργιος, οι προβολείς από την πλευρά του Εργοστασίου της ΔΕΗ έχουν αντικατασταθεί, ενώ τα έργα βελτίωσης που θα φιλοξενήσουν ομάδες ή ακαδημίες βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την χρηματοδότηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανακαίνιση – βελτίωση του γηπέδου και πλέον η Σύρο πλέον έχει ένα σύγχρονο γήπεδο από το οποίο θα βγουν νέοι ταλαντούχοι αθλητές.