Η Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων επικράτησε με 7-1 της ΕΠΣ Λέσβου και προκρίθηκε στους 16 του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων

Με… σόου διατήρησε το αήττητο

  • Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιαν. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με επιβλητική εμφάνιση ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο τουρνουά προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, η ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς επικράτησε με 7-1 της Λέσβου το μεσημέρι της Τετάρτης στο γήπεδο της Ερμούπολης. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, το παιχνίδι είχε δύο εικόνας. Στο πρώτο ήταν ένα μοιρασμένο ματς με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα γκολ και κάποιες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο οι Κυκλάδες είχαν καθολική υπεροχή και δίκαια έφτασαν στην ευρεία νίκη με 7-1, αλλά και στην κατάκτηση της πρώτη θέση του Ομίλου, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Κυκλάδες μετά την τεράστια επιτυχία της στην περσινή σεζόν συνεχίζουν ακάθεκτες και να αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως ότι έγινε δεν ήταν… τυχαίο.   

 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

2΄ ο Σαρρής μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον γκολκίπερ της Μικτής Λέσβου και σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τις Κυκλάδες.

25΄ μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους με το σουτ του Διμπαμπή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα μετά την παρέμβαση του Λεκάσι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ.

27’ άουτ πέρασε το σουτ του Σιμόπουλου από πλεονεκτική θέση.

33’ ο Βαμβούλης χωρίς πρόβλημα βγήκε και μάζεψε την σέντρα του Μανδηλαρά.

41’ ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Μοστράτου με το σουτ του Σκιαδά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαμβούλη.

42’ ο Κρητικός με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή κι έπειτα την άστοχη έξοδο του Λεκάσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Κυκλάδων κι έφερε το ματς στα ίσα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

46’ με ευκαιρία για την Λέσβο ξεκίνησε το ματς, αφού μετά την άσχημη έξοδο και πάλι του Λεκάσι ο Χριστέλης πήρε την κεφαλιά, όμως αυτή  τη φορά η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου.

48’ ο Ευμορφόπουλος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αμυντικό λάθος της Λέσβου, πήρε τη  μπάλα στο άσχημο γύρισμα της άμυνας προς τον Βαμβούση και με πλασέ έκανε το 2-1, βάζοντας τις Κυκλάδες και πάλι μπροστά στο σκορ.

53΄ο Σαρρής μπήκε από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής και με ένα όμορφο πλασέ έκανε το 3-1 βάζοντας τις βάσεις για μία εύκολη επικράτηση.

54’ άουτ πέρασε η μπάλα στο πλασέ του Κρητικού, ο παίκτης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λεκάσι, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει στο σκορ.

60’ ο Γκούφα μετά από μία όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά μπήκε εντός της περιοχής και την κατάλληλη στιγμή έκοψε δίπλα τους στον ερχόμενο από πίσω Ευμορφόπουλο, με τον δεύτερο μα πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

62’ ο0 Σαρρής εκμεταλλεύτηκε το άσχημο διώξει της μπάλας από τους αμυντικούς της ΕΠΣ Λέσβου και με πλασέ έκανε το 5-1.

65’ ο Σαρρής από πλάγια θέση μέσα στην μικρή περιοχή, νίκησε τον Βαμβούλη για το 6-1.

68’ ο Σκιαδάς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 7-1 για την ΕΠΣ Κυκλάδων π[ου με τη νίκη της αυτή σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

70’ χωρίς πρόβλημα ο Λεκάσι στο σουτ του Κρητικού.

71’ μία καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ είχε η Λέσβος μετά το έμμεσο φάουλ του Κρητικού, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Κυκλάδων.

76’ ο Σαρρής έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα κόμη γκολ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Ωραιόπουλος, με βοηθούς τους Αβραμίδη και Μοσχάτο

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γιώργος Μοστράτος): Λεκάσι, Μανδηλαράς, Γαληνός (31΄Μπλάμο), Γουρνάς, Καραβέλας (24΄Πάπα - 41΄Καλαβρός), Σκιαδάς, Γκούφας, Σιμόπουλος (40΄Αρκουλής), Σαρρής, Λέκκας, Ευμορφόπουλος.

ΕΠΣ Λέσβου (Γιώργος Κομνηνός): Βαμβουλής, Κόβρας, Μαγιάκης, Λέλεκας (56΄ Τζινιέρης), Αναγνώστου (65΄Αφαλανιώτης), Ιστρέφι, Διμπάμπης, Ντούλε, Ζαχάροβ (31΄Κρητίκος), Γαβαλάς, Χριστέλης.

 

 

Οι παίδες της ΕΠΣ Κυκλάδων νίκησαν την ΕΠΣ Λέσβου με 5-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του τουρνουά

 

 Στους 16 και οι παίδες

Την πρόκριση στους 16 του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων εξασφάλισαν οι Κυκλάδες μετά την ευρεία νίκη με 5-0 επί της ΕΠΣ Λέσβου. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά και να επιδιώκουν τη νίκη. Οι Κυκλάδες από την πλευρά τους είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με 5-0 και ταυτόχρονα προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην επόμενη φάση. Κ14 και Κ16 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του τουρνουά κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων. Ποτέ δεν έχει ξανά συμβεί και οι δύο ομάδες της Ένωσης να προκριθούν στην επόμενη φάση. Να θυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο είχαν περάσει οι νέοι των Κυκλάδων και κατέλαβαν την 3η θέση στην Ελλάδα.

 

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

 

1' ο Μακρυωνίτης με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού είχε μία καλή στιγμή, όμως ο Βατός βγήκε και πρόλαβε το παίκτη των Κυκλάδων.

5’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννακόπουλου.

7’ ο Βατός με ωραίο τρόπο αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του στο σουτ του Γιαννακόπουλου.

12’ οι Κυκλάδες είχαν μία πάρα πολύ καλή στιγμή με τον Ορφανό, ο οποίος πέρασε και τον Βατό, όμως η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

15’  ο γκολκίπερ της ΕΠΣ Λέσβου δεν κατάφερε να αποκρούσει σταθερά τη μπάλα στο φάουλ του Γιουλάι, ο Ψαρράς ακολούθησε τη φάση και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

16’ τεράστια ευκαιρία με τον Μακρυωνίτη, ο Βατός με ωραία απόκρουση κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

23’ ο Βατός με διπλή προσπάθεια απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεση ο Γιουλάι.

38’ ο Γιαννακόπουλος μετά την ωραία πάσα του Μακρυωνίτη, μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0.

44’ ο Γιαννακόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το 3-0 για της ΕΠΣ Κυκλάδων.

46’  ο Ορφανός μετά από ατομική ενέργεια μπήκε από τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή και με σουτ έκανε το 4-0.

60’ ο Φιλλιπούσης έπειτα την ωραία πάσα του Κουρέντα διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

62’ σε κόρνερ έδιωξε ο Ξαγοράρης στο σουτ του Τελωνιάτη.

Διαιτητής ήταν ο κ. Μήλιος με βοηθούς τους Αβραμίδη και Μοσχάτο

ΕΠΣ Κυκλάδων (Γιώργος Μοστράτος): Ξαγοράρης (63΄Ρουμελιώτης), Κυρίτσης, Γιουλάι (63΄Μαθιάσος), Ψαρράς (63΄Ζογανέλης), Φέγγης, Βαμβακούσης, Μακρυωνίτης 44΄Φιλιππούσης), Παντελαίος (44΄Ρούσσος), Γιαννακόπουλος (48΄Κουρέντα), Κάτρης (44΄Λέκκας), Ορφανός.

ΕΠΣ Λέσβου (Γιώργος Κομνηνός): Βατός, Δεσποτέλης (60΄ Ατζέμης), Κοκιούσης, Καπάι, Τσεργάνης (60΄Τουμάνης), Μαριόλης (39΄Μουχτής), Λιτσολάρι (26΄Καραγιάννης), Πιτσιλαδής (60΄ Λαμπούκας), Γεωργακής, Τελονιάτης, Λάγος.

 

 

Νίκη της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με 4-0 επί της ΕΠΣ Χίου

Η Κ16 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου επικράτησε εύκολα της Χίου με 4-0 και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση για τους 16 του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Το συγκρότημα του κ. Τριχιά εκτός από τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε είχε πολλές ευκαιρίες και δοκάρια για να πετύχει μία ακόμη μεγαλύτερη σε έκταση νίκης. Τώρα πλέον στο τελευταίο ματς με την Λέσβο, η ΕΠΣ Δωδεκανήσου θα παίξει για δύο αποτελέσματα ώστε να εξασφαλίσουν τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Αντίθετα η ΕΠΣ Λέσβου θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 12:30 και 14:30 αντίστοιχα στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

 

1’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Κουλλολί.

2' ο ίδιος παίκτες μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κοντού δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

6’ δοκάρι για την ΕΠΣ Δωδεκανήσου έπειτα την κεφαλιά του Ρουτζιέρη.

19’ ο Μυξολούφης πήρε την επαναφορά της μπάλας έπειτα την προσπάθεια του Κοντού και την ασταθής απόκρουση του Καββαδά, μα πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τα Δωδεκάνησα (1-0).

22’ άουτ η μπάλα από το σουτ του Κότζα.

24’ ο Ρουτζιέρης με σουτ είχε μία καλή στιγμή, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

25’ ο Μυξολούφης μετά την κάθετη πάσα του Μαγκούλια βγήκε μόνος απέναντι στον Καββαδία όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να περάσει άουτ.

26’ άουτ η μπάλα στο σουτ του Ρουτζιέρη

30’ φάουλ του Κοντού, ο Σταματόπουλος με γυριστό έστειλε τη μπάλα άουτ.

34’ άουτ πέρασε η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε ο Κοντός.

36’ ο Καββαδίας με υπερένταση στο σουτ του Ρουτζιέρη.

45’ ο Αναγνωστόπουλος πήρε την επαναφορά κι από κοντά έκανε το 2-0. Αρχικά η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι του καββαδία.

47’ άουτ η μπάλα έπειτα το σουτ του Κότζα.

52’ σε κόρνερ κατέληξε η μπάλα έπειτα το σουτ του Αναγνωστόπουλου, καθώς η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών.

55’ Μετά από πάσα του Κοντου, ο Παπασταματίου με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

57’ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά τη σέντρα του Κοντού.

61΄ο Καββαδάς δεν είχε πρόβλημα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναγνώστου.

64’ ο Αναγνώστου με ωραίο σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

65' Ο Ρουτζιέρης βρήκε τον Αναγνώστου και με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

70' άουτ πέρασε η μπάλα στο τους του Κορνάρου.

71' ο Ρουτζιέρης στάθηκε άτυχος καθώς είδε στο ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

77' Κοντος με ατομική ενέργεια  βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως ο Καββαδάς δεν είχε πρόβλημα και μπλόκαρε τη μπάλα.

81' νέο δοκάρι για την ΕΠΣ Δωδεκανήσου με το σουτ του Κορνάρου.

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Γιώργος Τριχιάς) Ήλιος (65' Ορφανός), Συρίμης, Παπασταματίου (65' Σαλπιγκίτδης), Σταματούλας, Καραμανώλης, Κότζας, Κοντος, Μαγκούλιας (58' Κορνάρος), Μυξολούφης (58' Θύμιος), Ρουτζιέρης, Κουλλόλι (44' Αναγνώστου).

ΕΠΣ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Χατζηδάκης) Καββαδίας, Νορέτσι (56' Μπενοβίας), Ντεντάι (56' Αμπαζής), Μουτσάτσος, Δελερές, Ντέντα (21' λ.τρ. Καραμανλής), Αγκο (56' Ρουφάνης), Κλαδιάς, Ψυχιάς, Κακούσιος (27' Παλάσκας), Γαντζούδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Κ-14
(3η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

1.

Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ - Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

0-5

2.

Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ - Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

0-2

3.

Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

4-0

4.

Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ

5-0

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Κ-16
(3η αγωνιστική)

 

Αγώνας

Αποτέλεσμα

5.

Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ - Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

1-8

6.

Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ - Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

0-1

7.

Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

4-0

8.

Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ

7-1

         
 

 

 

Βαθμολογία Κ-16

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

12

4

4

0

0

14

3

2.

Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

6

3

2

0

1

13

3

3.

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ

4

3

1

1

1

7

8

4.

Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

1

3

0

1

2

1

6

5.

Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ

0

3

0

0

3

2

17

 

Βαθμολογία Κ-14

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Ε.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

9

3

3

0

0

12

2

2.

Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

9

4

3

0

1

17

3

3.

Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ

4

3

1

1

1

5

7

4.

Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

1

3

0

1

2

1

7

5.

Ε.Π.Σ. ΣΑΜΟΥ

0

3

0

0

3

1

17